Redan fredag imorgon!

Jaha idag så övningskörde jag till Örebro, det gick jätte bra. Men har jätte svårt att hitta dragningsläget på Jonas bil. Men det sitter snart...
Vi va ju på begravning och usch vad jobbigt det var. Det gick inte att hålla tårarna tillbaka. Just när jag så Jonas farfar grät, det var jobbigt. Och alla andra med. Men det var jätte fint. Lägger inte ut några bilder pga att jag vet inte om jag får göra det. Det kan ju vara lite privat ibland!
Blev smörgåstårta och fika efter... Trevligt!

Sen åkte vi till coop och handlade lite. Men det vart inte så mkt handlat för jag har svårt att handla mat när jag är proppmätt och illamående. Kan lixom inte tänka vad jag skulle kunna bli sugen på. =/

När vi kom hem så åkte vi hem till mamma (mormor) och hälsade på. Blev fika där oxå. Så imorgon blir det en jätte lång promenad! =)
Tilma sover redan, Evelyn vill att pappsen läser en bok för henne och vi ska snart hoppa i säng, så fort Evelyn somnar...

Ne nu ska jag ge Evelyn en godnattpuss!

Begravning idag =(

Godmorgon
Idag gick vi alla upp klockan 7. Eller ja Evelyn väckte oss klockan 7. Men det gör inget, har mkt att göra nu innan vi ska åka.
Jag har nyss duschat, Jonas och Evelyn badar nu. Så har man det gjort, jag ska snart fixa mig. Tilma är helt klar, hon har en lila bodys med lila strumpbyxor och en jeansklänning. Evelyn ska ha jeansleggins med en lång t-shirt med en munktröja till. Jag och jonas vet ej vad vi ska ha på oss än. Hehe
Usch jag tycker det är så jobbigt med begravning. =( Men det är så fint...




Om vi orkar och mår sådär bra efter så ska vi passa på att storhandla medans vi är i Örebro. Jag ska ju övningsköra dit och hem.


Vill somna nu!

Är så trött att jag skulle kunna somna stående! Fast just nu ligger jag i sängen och hoppas på att Tilma snart somnar. Hon kommer inte riktigt till ro. Jag la nyss Evelyn, som inte heller kom till ro. Hon är ju ledig från dagis imorgon så det gör inget att det blev sent! :) gud vad Tilma ligger och vrider på sig... Ne nu somnar jag snart! :) godnatt

Dag 30 - Ett foto på dig och din familj





Min älskade familj..

Evelyn är envis...

Nu på kvällen har jag övningskört i Linde. Det gick bra...
Nu sitter vi och kollar på 112 poliser, det är jätte kul och intressant. =)

Evelyn vägrar sova. Innan vi la henne så ville hon ha yougurt så jag gav henne det. Men då gick hon därifrån och vägra äta den. När vi la henne kom hon upp och ville ha det igen. Men så snäll är jag inte så hon får det. Man kan inte få allt man vill här i världen. Haha jo hon skulle ha fått det om hon inte hade skitit i det när jag gav henne innan jag la henne. Bortskämda barn är det värsta jag vet. Man kan inte ge barn de dom vill ha jämt. Visst jag kan skämma bort Evelyn men till en viss gräns.

Imorgon är det begravning. Inte alls roligt.
Så ikväll blir det tidigt i säng så jag hinner med allt imorgon.
Det som ska göras imorgon är att äta frukost, gå lång promenad, bada båda barnen, duscha själv, fixa oss alla och sen övningsköra till Örebro. Begravningen är klockan 12.


Såhär kan man se ut när man inte får som man vill.. ;)
Bilden är från igår. Hon fick inte klättra upp i sängen när jag bäddade den. Haha


Dagens middag!


Fullkornspasta, köttfärsås med färska champinjoner
och kålsallad med majs och fetaost i. MmMmMm


Evelyn älskade maten, men feta osten och majsen var favoriterna!

Nu ska vi ut och åka lite bil, eller jag ska köra! =)


Hoppade över lunchen idag eller det blev bara en smoothie.


Tilma 8 veckor idag!



Tiden bara springer iväg. Hon blir 2 månader på lördag.

Funderar på om jag ska lägga mig en stund nu innan Evelyn ska hämtas på dagis. Är så sjukt jävla trött! Tror faktiskt Tilma vill sova lite...
Ja jag får se hur jag gör. Blir iaf en liten promenad med barnen när jag hämtat Evelyn. Men blir en längre powerwalk ikväll, fast ensam då! =)
Sen kanske det blir 20 min på crossisen oxå...


Vänner är alltid bra att ha!
Även små barn..
Evelyn tycker det är kul att vara med Amber, Ambi som Evelyn säger.. =)


Min frukost!



A-fil, musli, blåbär, hallon och en smoothie till. MmMmMmm...



Evelyn sitter och äter frukost till bolibompa. Ska snart göra oss klara för att gå till dagis.
Får se om jag tar en promenad då eller när jag hämtat henne. Kul om hon får följa med oxå!


Godnatt!

När jag hämtade Evelyn på dagis så träffade jag Frida, Carola och Andrea på dagis så tog sällskap med dom till Frövi. Trevligt..
Sen när jag var hemma igen så åt vi middag och lekte massa. Sen tog jag en promenad på 30 min ensam, mkt skönare att gå utan vagn!

Imorgon hoppas jag på mer sol, för då ska jag och Tilma ta en promenad direkt efter vi lämnat Evelyn på dagis. Hon ska bara vara där imorgon för på torsdag ska vi på begravning. =( Jonas farmor som dog för ett par veckor sedan.

Ne nu ska jag hoppa i säng..


Ska hämta Evelyn på dagis nu!

Jag och Tilma låg i sängen  i 2 timmar varav 1 timmes sömn! =) Men skönt och behövligt...

Har nyss ätit en liten portion korvgryta. När vi hämtat Evelyn så ska vi ta en långpromenad i det tråkiga vädret. Men 60 min ska vi gå! Kanske stanna till vid en lekpark oxå...

Ne nu måste jag sätta på oss kläder och gå..

Dag 29 - Ditt favoritplagg

Mitt favoritplagg är nog leggins med någon lång tröja eller tunika. =) Har inga bilder och orkar inte lägga ut heller. Annars är det mjukisbyxor med någon skön tröja till..

Vad är det här?

Snöar nu! Fan jag som trodde att det inte skulle snöa mer nu.. Ajja bara att acceptera, jag som hade tänkt ta en promenad efter jag lämnat Evelyn på dagis. Men får se om jag tar promenaden ikväll när Jonas är hemma, för då kan jag gå själv. Kan gå mkt fortare då..

Funderar på om jag och Tilma ska lägga oss och sova ända tills vi ska hämta Evelyn på dagis, haha jag är skit trött!

Dagis

Godmorgon!

Ska snart lämna Evelyn på dagis sen blir det en promenad för mig och Tilma. Men det är inte lika fint väder idag som igår. =(
Men man blir inte lika svettig när solen inte är framme, och det är ju skönt! =)

Ne nu skriker Tilma och vill ha mat, så måste fixa det innan vi går!

Nu ska jag snart sova!

Har nyss kollat "en unge i minuten". Och nu ska jag snart hoppa i säng.
Jag ska duscha innan och ha hårinpackning i håret, så skönt när håret blir lent..


Den här "gruppen" använder jag och jag älskart!!!

Imorgon blir det en promenad direkt efter frukost och när vi lämnat av Evelyn vid dagis. =) Sen hem och bara sova tills Evelyn ska hämtas igen..

Ne jag märker att jag har inget intressant att skriva, så jag lägger ner och säger godnatt!

Så vacker, så älskad!


Så fin, så älskad!


Tjoooo

Känner mig väldigt glad idag.
Vi gick en promenad imorse hem till mamma, fast en omväg. Så det blev en promenad på 45 minuter. Jätte skönt var det ute. Sen hemma hos mamma vart det bus för Evelyn, hon var extremt lekbusig! =) Sen hem och vila i 2 timmar. Evelyn och Tilma vaknade nyss.. =/ Kommer dom vara uppe hela kvällen.

Nu ska jag börja med maten så mitt hjärta får mat när han kommer hem från jobbet!

Dag 28 - Mina rädslor

Ja jag är typ räd för allt.

Men jag är jätte rädd för dom flesta djuren förutom sällskapsdjur. Men getingar och humlor kan jag springa flera mil för att komma undan. Skulle en geting komma in i bilen när vi kör så skulle jag typ kunna hoppa ut i farten. När jag är ute och går är jag livrädd att en räv, grävling, varg, vildsvin eller älg ska komma. Drömmer många mardrömmar om sånna djur. Har blivit ännu larvigare nu när jag gick ut en kväll för några veckor sedan då jag har vargar yla från skogen. Usch går inte ut när det är mörkt knappt!
Kryp är det värsta jag vet förutom myggor och flugor. Dom går bra... Har jag en harkranka inne så får jag panik och vill typ fly.. =)

Sen är jag väldigt rädd för döden, vill verkligen inte dö. Får sån ångest när jag tänker att en dag ska jag dö. Usch vad händer då lixom?


Visar minus iaf!

Godmorgon kära läsare...

Idag är det vägningsdag och jag har gått ner 3,7 kg sen förra måndagen. Känner mig stolt! Och så blir man mer peppad när man ser vågen gå åt rätt håll...

Nu ska jag snart dricka en smoothie och ge Evelyn lite frukost, sen klä oss för en promenad i det fina vädret. Nu hoppas jag på att det inte blåser storm som alla andra dagar.
Och igår snöade lite och det hoppas jag verkligen inte att de kommer mer.

Jaja nu ska jag fixa allt!


Sånhär våg har jag!


Dag 27 - Mitt favorit minne

Oj jag har många favorit minnen.
Men förlossningen med Evelyn och Tilma är dom bästa minnena.

Roliga minnen finns oxå, tex alla dumma fyllor man vart med om.
Barndomsminnena jag har tex när jag och Tina lekte konstiga lekar. En dag vart jag och Tina osams och jag slog henne med ett hopprep då jagade hon mig med yxa. Hahaha psyklekar! =)

När jag träffade Jonas är oxå ett fint minne...

Alla fyllor jag haft med Emelie och allt vi gjort är oxå minnen jag aldrig kommer glömma! Vi satt varje helg i min lilla kokvrå och drack.

Ja minnen finns. Jag skulle kunna sitta och skriva hela natten om massa minnen.

Mina älskade barn!



Skrev nyss jätte mkt men allt försvann. Så jag orkar inte skriva om allt.

Ska snart slänga barnen i ett bad.


Dag 26 - Det här får mig att gråta

Ja vad får mig att gråta. Det vet jag faktiskt inte, det kan ju vara ganska mkt som kan få mig att börja gråta.
Jag kan gråta av lycka tex när mina barn gör nå som får mig glad eller när jag kollar på "en unge i minuten" Kan inte hålla tårarna tillbaka då.. Men jag är väldigt känslig när jag kollar på sorgliga program på tv eller film!

Dagens lunch



Biff o kantarell gryta med ris och rivna morötter

Sjukt!



Här låg han död i 3 år!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12787281.ab

Godmorgon soliga lördag

Vilket härligt väder.. Blir en promenad om ett tag men först lite städ.

Vilka konstiga och dumma frågor jag fått.. Haha men jag kommer svara på endel, inte alla för endel är verkligen för dumma.. Men men... Får se om jag hinner svara på dom imorgon, annars på måndag!

Annars idag så vet jag inte vad vi ska hitta på, kanske gå ut till lekparken här utanför!

Tilma har börjat få bubblor och en riktigt hård hosta igen. Suck, varför ger det sig aldrig. Hoppas inte rs-viruset kommer tillbaka igen! =/

En dag med Frida och Amber!

Idag åkte jag med Jonas in till Örebro för att träffa Frida och Amber, vi gick en runda på stan. Jag köpte ett par skor sen gick vi och åt.
Jag tog bakad potatis med skagenröra, Evelyn fick en ostfralla och en groda. =) Efter det gick vi hem till Frida.. Men nu är vi hemma och jag ska dammsuga lite...









Tack Frida och Amber för en trevlig dag..

Dag 25 - Det här får mig att må bättre

Om man är nere, irriterad, ledsen, arg eller ja nere helt enkelt det som får mig att må bättre då är ju när man ser sina barn lyckliga. Ett skratt eller ett litet gulligt bus skulle få mig att må bättre.
Annars kan ju musik göra mig glad och solen.. En promenad i strålande sol får ju en på andra tankar !

Godmorgon härliga fredag...

...idag väckte Tilma mig halv 7 och Evelyn vaknade kvart i 7. Så det blev sovmorgon, wiihooo! Idag ska jag och ungarna åka in tikl stan och träffa Frida och Amber.. Hoppas jag hittar ett par skor.

Alla frågor på min frågestund kommer jag inte publisera bara svara på... =)

Frågestund...



Jag tänkte testa och ha en frågestund här på bloggen!
Fråga vad ni vill, svarar på frågorna på söndag!


Dagen...

När Jonas åkte till jobbet så åkte vi med ner till ica för att sedan ta en promenad hem. Påvägen hem så kikade vi in till mamma (mommo). Och Evelyn blev så fruktansvärt glad och träffa dom, äntligen fick hon leka med moster. Det är snart 3 veckor sen hon träffade dom. Pga första veckan låg ju vi på sjukan, veckan efter så var moster Therese sjuk och nu har mamma opererats. Så nu äntligen kan hon hälsa på där igen.. =)
Blev bjudna på god mat oxå, spagetti carbonara typ. Jätte gott...
När vi kom hem så gjorde jag en smoothie som vart jätte god.
Fick nyss Evelyn att somna. Tilma äter och jag ska fixa allt innan läggdags...



Imorgon åker jag med till Örebro när Jonas åker till jobbet. Vi ska in och träffa Frida och Amber, mkt skoj... Ska gå en sväng på stan. Jag måste kolla efter ett par joggingskor till mig och ett par träningsbyxor.

Ne nu ska jag fixa sen sova!
Godnatt*

Dag 24 – Ett gamalt foto på dig & ett nytt

En gammal bild. Från 2004.



En ganska ny bild. Förlossningen februari -2011.
En flodhäst större.. haha


Tar aldrig bilder på mig själv.


Smoothie



Mild vaniljyoughurt
Lättmjölk
Banan
Frysta hallon o blåbär
Isbitar

Mkt gott!

Barnen är påklädda..

..och jag ska hoppa in i duschen nu. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på, sugen på att göra nå. Men det finns ju aldrig något att göra.
Tror det blir en promenad i det fina vädret. Kanske till en lekpark med Evelyn, eftersom hon e hemma från dagis. Hon mår ju bra men är lite snorig och det vart väl jobbigt på dagis igår. =/

Hoppas ni får en bra dag i solen. Om ni har någon sol...

För tidigt...

Godmorgon

Evelyn kom upp halv sex och det är på tok för tidigt.. Usch så trött jag e.
Nu sitter hon i sin fotölj och kollar svtB, Jonas och Tilma sover så då kan jag passa på att titta runt lite.. =)

Idag får Evelyn vara hemma från dagis eftersom hon inte är riktigt pigg.
Det ser ut att bli bra väder, då ska vi gå ut till lekparken här utanför...

Gud så jobbigt det var...

...att köra på crossisen.
Känner mig inte helt frisk i halsen så jag vart helt täppt och huvudet vart helt tungt. Men körde 10 minuter idag. Får se om jag orkar mer på fredag..

Evelyn och Tilma sover sen 19 tiden ungefär. Och jag har bara kollat på tv och kört på crossisen då.. =) Nu ska jag snart gå och lägga mig, ska bara kolla klart på "Vad blir det för mat?" med Per Morberg. Jag tycker han är så fruktansvärt vidrig när han står och lagar mat men ändå skön snubbe. Haha

Lite bilder..
Min snutta mår ju inte bra som ni kommer se på bilderna... Hon har inte feber nu men ser typ ut att ha 40 graders feber...















Nyckelpiggan som är på bilden fick Evelyn av Morfar och Elisabeth idag, den lyser upp en stjärnhimmel. I olika färger, man kan välja mellan blå, röd och grön stjärnhimmel... =)


Godnatt*

Hade tänkt ta en promenad...

...men det blåser storm ute så jag tar 30 minuter på crosstrainern ikväll istället.
Evelyn är ju så grinig ändå.
Idag till lunch blev det Varm kyckling och pasta sallad med parmesanost.



Till middag blir det rester från igår. Köttfärsås och pasta.
Som vi ska äta snart.

Evelyn mår inte alls bra, hon har feber varannan dag och är inte sig själv. När jag hämtade henne på dagis så sa dom att hon är inte sig lik och var jätte täppt i hals och näsa. Får se om det blir vc imorgon. =/ Mammas lilla skrutt.


Såhär somnade hon igår kväll.

Nee nu ska vi värma upp lite rester sen ska Evelyn bada.
Kvällen blir lugn..

Bebislycka

Stort Grattis Emelie Och Johan Till Eran Flicka Hailey!
Önskar er all lycka!


Sova, sova, sova...

Evelyn är på dagis och jag har hunnit äta en banan och gett Tilma lite mat. Nu ska jag hppa i säng och sova ända till Evelyn ska hämtas på dagis!
Om Tilma vill det förstås, men det tror jag inte!


Dag 23 - Min stora kärlek

Mina stora kärlek är ju Jonas såklart.
Han är född i 23 maj 1985.
Jag och Emelie var på fest 23 februari där festen vart kaos så vi drog vidare. Vi viste inte riktigt vart vi skulle festa men gick mot min lägenhet. Förslaget blev hem till Jonas då, men grannarna klagade så vi gick hem till mig. Han sov över hos mig och sen hördes vi inte förens veckan efter han skrev sms och frågade om vi skulle träffas någon dag. Och sen blev det av bara farten. Vi festade på och han blev vräkt från sin lägenhet och då flyttade han in i min lägenhet, dörren brevid. Men vi flyttade till större och sen större.. Hehe
Nu står vi här 3 år senare med 2 underbara barn.
Jonas är bra på alla sätt, omtänksam och bryr sig om oss väldigt mkt. Jag älskar han enormt mkt och kan inte tänka mig ett liv utan honom. Hoppas på mååånga år tillsammans.
Han är världens bästa vän, kille och pappa. Han är mitt liv!





Älskar dig av hela mitt hjärta Jonas!

Redan onsdag!

Vart tar veckorna vägen? Det skriver jag ofta.. haha

Godmorgon
Idag är tilma 7 veckor och den 2a april blir hon redan 2 månader.
Jag är så trött att jag vet snart inte vad jag ska ta mig till, idag få Evelyn gå till dagis. Hoppas hon klarar av det, annars får dom ju ringa mig. Jag ska sova hela tiden som hon är på dagis då.. Haha

Jonas och Tilma sover, Evelyn äter frukost framför svtB och jag sitter här.
Jag ska väl ta mej ett äpple och en banan till frukost.

Hemma...

...från 1 timmes promenad.
Hade motvind nästan hela tiden och inte det lättaste med barnvagn. Huva mig, helt svett när jag kom hem! Skönt när de är gjort, Evelyn somnade i vagnen och sover fortfarande. Hoppas hon sover för natten så hon inte vaknar om någon timme och är pigg.
Jag ska snart hoppa in i duschen sen lägga mig framför tvn.



Updt 21.00

Evelyn är vaken och är gnällig.
Fast nu sitter hon på golvet och nästn sover. Sittandes! Hon mår inge bra min storlilla snutta..
Ska kramas med henne nu sen se om hon vill somna om.
Tilma ligger och äter.

Godnatt!

Nu blir det en promenad...

i det fina vädret.
Vart fan tog solen vägen?

Jonas jobbar kväll/natt, så vi är själva nu...


Maten som vi åt idag.. Mkt gott var de.


Snyggingen!

Dag 22 – Din musiksmak

Jag har ingen direkt musiksmak, lyssnar på det mesta faktiskt!

Olle hedberg
http://www.youtube.com/watch?v=SAt6JAsMry8

Regina spektor
http://www.youtube.com/watch?v=p62rfWxs6a8

Kings of leon spelas mkt här hemma..
Ja ne det är svårt att säga vad jag lyssnar på.. Hih




Tisdag

Godmorgon

Idag är Evelyn hemma från dagis. Så det blir en lugn dag med en 30 minuters promenad...
Jonas ligger och sover medans vi är vakna och myser i soffan. Åt nyss en banan till frukost... Har faktiskt inte så mkt att skriva.

Solen är framme men ser ändå molningt ut, fan hoppas dom försvinner så det blir stark solsken!

En unge i minuten...



Jag kan verkligen inte hålla tårarna tillbaka när jag ser de. Sen när bebisen kommer ut blir jag typ lika lycklig som föräldrarna! =)
Jag tänker tillbaka från mina förlossningar...








Lite bilder från min förlossning med Tilma. Måste skriva min förlossningsberättelse, men kan säga att tiden finns knappt! =/ Men tänkte att ni får se lite bilder..


Jag är så trött...

...så jag vet knappt vad jag själv heter!
Jag har vart vaken sen klockan 2 inatt, har inte ens hunnit vila något idag heller. Jonas gick upp halv tio imorse och då åkte vi ner till bvc med Evelyn, eftersom hennes feber kommer och går hela tiden nu. Troligen en öroninflamation på G, hon har aldrig haft de.. =( Nu ikväll fick hon feber igen, 39 grader.
Efter bvc så övningskörde jag till Linde med Jonas, vi skulle fixa några saker. Sen hem och då släppte Jonas av oss på bvc igen för att Tilma skulle vägas. Han åkte till jobbet. Så vi gick hem, mkt skönt men blåste kallt. Nu sitter jag här medans barnen sover och jag ska snart hoppa i säng jag med. Bryter ihop snart om inte jag får sova.... =(

Ajja hoppas på mer sömn inatt, men nu har ju Evelyn feber så det blir väl inte mkt sömn. =/









Dag 21 - Bilder på ditt liv tex. där du bor, familj, vänner mm












Så ser det ut hos oss...



Evelyn och pappa (morfar)


Mamma (mormor), Tilma, Evelyn och Lillasyrran (moster)

Ja det var lite bilder på hur vi har det och familj!


Vilken natt!

Godmorgon

Blä på denna natt!
Vi la oss vid 23 tiden igår, 00.15 vaknade Tilma och ville ha mat. Hon somnade om vid 00.45, jag somnade direkt då med. Sen 2.10 vaknade hon igen och var klar vaken, gick upp böt blöja som det var mkt kiss i sen fixade mat till henne. Hon åt upp allt sen bajsade, böt blöjan och la henne. Tror ni hon ville sova? Ne det ville hon icke! Jag gick runder med henne i famnen och försökte få henne att sova. Hörde hur täppt Evelyn var i näsan och led med henne. Fick Tilma att somna 4.45 och 5.00 vaknade Evelyn och ville inte somna om. Så det var bara att vara pigg och glad. Jonas ska ju jobba natt så han måste väl sova...

Jag är så fruktansvärt trött, jag vet inte alls hur länge till jag kommer orka. Jag skulle behöva sova 20 timmar i streck.. Haha! Nerrå men jag sover inte mer än 3 timmar per natt och jag börjar känna nu att jag inte orkar så mkt mer.. Men vad gör man inte för sina små barn!

Ska snart hoppa in i duschen och sen äta frukost, för när Jonas vaknar sen så måste vi ner till vårdcentralen med Evelyn, måste kolla om hon har fått urinvägsinfektion igen. Hennes kiss luktar jätte starkt och hon är väldigt gnällig. Och så var hon sist hon hade det oxå. Efter det ska vi till Linde och fixa en hemlig sak. Haha =)



Dag 20 – Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv



•Flyttade hemmifrån när jag var 15, fyllde 16 efter någon månad
•Sen jag flyttade hemmifrån så har jag bott på 9 ställen, 8 lägenheter och ett hus
•På mindre än 3 år har jag bott i 6 lägenheter. Vart tillsammans med Jonas då.
•Har 2 underbara barn
•Älskar våren
•Tycker om blodpudding
•Hatar alla djur förutom sällskapsdjur
•Ska ta körkort inom kort
•Spelade blockflöjt som liten
•Ska troligtvis börja jobba till sommaren
•Äter aldrig godis typ, mest chips och dipp
•Beroende av cola
•Hatar att ha utsläppt hår
•Älskar blommor
•Älskar liqueur speciellt baja päron, tequila rose mm

Ja det var svårt att komma på. ni vet redan allt typ. Men men...

Helgen...

Fredags
Vi lekte på som vanligt. Åt pizza när Jonas kom hem, sen åkte vi till hans föräldrar en sväng. Där var Evelyn väldigt slö och somnade på soffan och ville inte leka.
Hon somnade i bilen därifrån och sov halva natten innan hon kom in till oss. Hade typ 38,5 i feber.
På dagen så storstädade vi ju oxå. Men det har jag ju redan skrivit.









Snyggaste barnen. haha

Lördag
Vi vaknade runt 8 och då tog vi en temp på Evelyn den visade 39,7grader. Så den dagen spenderade vi hemma. Hon somnade på soffan några ggr. På kvällen när hon somnat så började vi kolla på en film. En rysare, tror den hette Primal, den var ganska så bra och otäck men slutet var konstigt!
Evelyn vaknade efter halva filmen och då tog vi en temp och gav alvedon. Sen la vi henne i våran säng där hon somnade om direkt. Vi kollade klart på filmen.

















Söndag
Idag så vaknade vi runt 6, tog en temp på Evelyn som visade 37,5grader, sköönt... Så vi har busat på morgonen. På förmiddagen så åkte Jonas till sitt jobb för att göra ett oljebyte och byta filter på bilen. Då kom Anna och Juni hit och lekte. Evelyn och Juni lekte massa, jätte kul för dom har inte träffats på ett tag. =)
Nu kommer snart Jonas hem och då ska vi övningsköra. Haha







Vårat sovrum sen en bild när Evelyn vinkar hejdå åt Anna och Juni!

Ja det var lite bilder från våran helg.


Filmen vi såg igår... =)






Evelyn och Tilma





Tilma har Evelyns kläder på sig idag!

Tänkte lägga in lite bilder i nästa inlägg från helgen. Men verkar som allt tar sån tid så får se när det kommer upp. =)


Nyss ätit tacogratäng..

..och nu blir det nog en promenad i solen.
Satt nyss ute och gud så skönt det var i solen, man är ju nästan dum om man inte går ut idag! =)

Sen får jag se vad resten av dagen har att erbjuda, jag börjar känna mig lite sugen på att dricka alkohol... Hehe men det får vänta någon månad till.

Evelyn somnade på soffan efter hon fått alvedon och är lite piggare nu. Så hon får följa med ut och få frisk luft, det kan ju inte skada! Hoppas hon frisknar till snart, orkar inte med mer sjukdom här hemma. Jag trodde jag städade bort all sjukdom igår, men icke då. Vi avlöser varandra nu förtiden! =/

Idag har jag trott att Emelie och Johan ska få sin bebis men det verkar nog inte så, hon är ju 5 dagar övertiden nu. Men jag hoppas bebis kommer snart, så hon slipper denna eviga väntan! Snart så är det över gumman och då har ni eran bebbe ute!!!

Dag 19 - Detta ångrar jag

Det finns mkt jag ångrar..

Men det jag kan skriva att jag ångrar är väl att jag inte gick klart skolan. Men jag fick ju jobb iaf, men man vill ju ha ett fast jobb. Så nu ska jag börja söka jobb som sjutton sen utbilda mig.
Men det är något jag ångrar.
Men som sagt så ångrar man många saker...

Godmorgon soliga lördag

Äntligen är solen tillbaka, hoppas den smälter bort snön nu.
Skulle vilja ta en långpromenad men Evelyn har hög feber. Men tror jag tar med mig Tilma ut senare. Måste ju passa på att gå ut medans solen är framme.

Annars idag så blir det lugnt, bara slappa, äta och leka. Till mat blir det tacogratäng.

Tilma har vart jätte glad dom här 2 dagarna, igår när jag städade så log hon mot mig varje gång jag tittade på henne, samma sak idag. Annars ler hon bara någongång ibland. men nu är det hela tiden. Åhh min lilla korv är så söt!

Evelyn ligger på soffan och är inte alls pigg, förstår inte varför hennes förkylning bara kan bryta ut och hon blir sängliggandes istället för att bli småsjuk lite då och då. Bättre att blir sjuk på riktigt! =)

Dag 18 - Planer/drömmar/mål du har

Mina mål är att gå ner mina graviditetskilon. Första målet är att gå ner 10 kg till 1 juni. Men får se hur det går, hoppas jag klarar det. Har 20 kg sammanlagt att gå ner, för då är jag nog nöjd sen. Det är mitt mål!
Planer och drömmar är väl att skaffa ett 3e barn, eftersom jag vill ha 3 barn så kommer jag skaffa alla tätt pga att få det gjort. När jag ändå är inne i bebis tiden så är det skönt att fortsätta med det. Så det är mina planer, sen vet jag inte som det kommer ta 1 månad eller 5 år innan jag skaffar det! Haha
Mina drömmar är att få ett fast jobb och sen skaffa hus. Ge mina barn en bra uppväxt med mycket kärlek!


Fredagsmyset kan snart börja!

Nu är storstädningen klar och Jonas är påväg hem från jobbet med pizza. Efter vi ätit så ska jag duscha och bli fräsch. Blev helt svett när jag städade.



Sen får vi se vad som händer, blir nog ganska lugnt. Är så trött.!


Försvinn snö helvete!

Nu är jag så jävla förbannad på den här jävla snön. Trodde verkligen våren var påväg!!
Jag gick nyss ut och hämtade posten och halkar omkull på en isfläck som jag inte såg för snön var ivägen!!! Helt seriöst varför ska snön komma tillbaka för? Usch min lycka har försvunnit!

Iallafall så håller jag på och storstädar, vårat och Evelyns rum är klart. Bara resten kvar... Men ska plocka iordning, damma och dammsuga sen e det klart.


Fredag

Godmorgon

Inatt när jag gick upp och gjorde mat till Tilma, då såg jag att det var hur mkt snö ute som helst och det snöar fortfarande. Vafan, jag som hade sett framemot våren nu. Men men det är ju bara mars och då kan det ju snöa..
Jag som hade tänkt gå ut till lekparken med Evelyn idag, men det blir lite svårt att dra fram vagnen i snön med Tilma i. Så vi får nog strunta i det. Jag ska snart slänga Evelyn i ett bad, Tilma får bada ikväll. Sen kanske det blir att gå ut lite i snön.

Idag är det äntligen fredag, och det innebär fredagsmys med familjen.
Plus att idag kom barnbidraget oxå, nu förtiden får jag ju dubbla barnbidrag och 150 kr i tillägg.

Ne nu ska jag leka lite med båda barnen sen blir det bad för Evelyn...


Lycklig





Tänk att jag har 2 underbara barn, skulle aldrig klara mig utan mina små älsklingar.
Imorse så kom Evelyn in till mig och la sin kind mot min och sa mamma vakna!
Mitt hjärta smälter varje gång hon är så gullig, varje kväll när jag lägger henne
så säger hon -Älskar dig! Ja jag är hur lycklig som helst att jag fick just dom barnen jag fick!!!


Dag 17 – En dålig vana du har

Ja min dåliga vana är väl att jag har svårt för att slänga saker. Jag måste "spara" ifall jag behöver det någongång... 10 år senare så ligger den saken på samma ställe och jag har inte ens tänkt på den. Sen att jag har tvångstankar typ och eltar saker.. Vet inte om det här e dåliga vaner men men..
Sen att jag biter ibland på nagelbanden. Äckligt jag vet...

Förr i tiden

När jag låg inne på sjukan med Tilma så skulle vi ta prover på henne. Ett stick i fingret, Tilma skrek ju till för det gjorde ju såklart ont. Sjöterskan sa då att förr i tiden så opererade man bebisar utan bedövning, för att bebisar inte har någon känsel. Hon tyckte ju det är förjävligt eftersom dom visst har det. Tilma tyckte ju sticket gjorde ont men vad tyckte alla bebisar då som blir opererade utan bedövning lixom? Jag blir så förbannad och ledsen över att människor har vart sånna! Vadå ingen känsel? Klart dom har det.. =(
Usch...
Ajja det finns ju folk till allt och man borde ju egentligen inte ens bli chockad!

Torsdag

Dagen före fredag och sen är det helg. Haha

Evelyn sitter och äter frukost till bolibompa, som vanligt... Funderar på att ta en promenad när jag lämnat Evelyn på dagis. Måste ner till affären och köpa lite ersättning till Tilma, den börjar ta slut! Sen skiner solen så fint, men det är inte jätte varmt än. Men blir nog det under dagen.

Ne nu ska jag fixa iordning Evelyn sen mig själv.

Dag 16 - Mitt drömjobb

Ja vad svårt.
Men när jag var liten tills jag kom upp i tonåren så har mitt drömjogg vart Bartender. Pappa har en bar hemma som jag och min barndomskompis jämt lekte i när vi var små. Vi låtsades blanda drinkar och det var jätte kul. Så det var mitt drömjobb då.
Men nu har det nog ändrats, jag tycker det är kul att jobba med människor. Så jag ska utbilda mig till undersköterska nästa vår. Och sen vill jag jobba på förlossningen. Skulle vara så kul att få vara med och förlössa folk. Senare så vill jag utbilda mig till sjuksköterska. Så mitt drömjobb är att jobba på en förlossningsklinik!


Vart har orken tagit vägen??

Jag har letat efter min ork hela dagen, men har tyvärr inte funnit den. Tror att den är bortrest ett par dagar...

Fattar inte varför jag inte orkar göra något. Skulle städa idag men orkade inte, prata massa skit i telefonen istället med Anna. Det var mkt roligare oxå. Hihi
Ajja snart kommer Jonas hem från jobbet med mat från pizzan. Jag tog kycklingtallrik m vitlökssås. MmMmmm... Efter vi ätit så ska jag leta fram dammsugaren iaf!

Funderar på om man ska hinna med en promenad oxå, kanske man får lite mer energi från solen. =)

Onsdag...

Veckorna bara springer iväg.
Idag är Tilma 6 veckor alltså 1½ månad gammal!

Tilma ligger och sover men måste snart väcka henne. Evelyn sitter och äter frukost till Bolibompa, ska snart fixa henne inför dagis. Sen blir det hem och städa. Inte så taggad men känner att det behövs..

Sen klockan 13.00 ska jag på utvecklings samtal på dagis, blev inget sånt igår.

Nu är Evelyn klar så måste fixa henne nu!


Ute 2 ggr idag..

Imorse gick Evelyn själv till dagis.
Milma (Tilma) åka vagn! Säger Evelyn.
Hon har ju blivit stor nu när hon fått lillasyster.. haha





När jag hämtat lillstumpa på dagis gick vi hem och lagade mat och lekte lite. Men tröttnade på att vara inne när det är så fint väder ute, så vi gick ut och lekte lite. Premiär för nya jackan som är köpt på tradera!




Härligt väder hela dagen, hoppas på samma väder imorgon. Ska ta en promenad imorgon igen direkt när vi lämnat Evelyn på dagis!



Nu ska jag vänta på att Tilma ska vakna så jag kan ge henne mat och sen lägga mig..
Godnatt!


Dag 15 – Det här älskar jag

Jag älskar mkt, men orkar ej skriva allt!

Men min familj älskar jag


Vi har alltid mys och roligt tillsammans!


Traderavinster

Evelyn

4 tunikor för 105 kr + 36kr frakt.



Byxa och bolero. Boleron jag va ute efter, men byxorna duger på dagis.
3 kr + 36 kr frakt



Jeans
24kr + 26kr frakt



Klänning till dagis
1 kr + 12 kr frakt



Tunika och byxa
1kr + 36kr frakt



Jacka
21kr + 36kr frakt


Tilma


Jeans
19kr + 24kr frakt


Bodys
15kr + 12kr frakt


Overall
6kr + 24kr frakt


Tunika
32kr + 12kr frakt


Godmorgon

Just nu sitter Evelyn och äter frukost till bolibompa. Så jag passar på att göra det jag brukar göra på datorn. =) Ska snart fixa barnen sen lämna Evelyn på dagis, då tänkte jag och Tilma ta en promenad i det fina vädret.

Natten har vart jobbig, Tilma har haft svårt att andas och då kan inte jag sova. Så nästan hela natten har jag vart vaken.


Kom på en sak..

Jag har ju glömmt bort att jag ska skriva en förlossningsberättelse. Jag skrev ju en förut men den försvann, så jag har typ haft i huvudet att jag redan gjort de.
Får se om jag hinner med det imorgon, för då e Evelyn på dagis.
Men efter jag lämnat henne där så ska jag och Tilma ta en långpromenad (om vädret e fint), sen när vi kommer hem ska jag göra en städning. När vi sedan hämtar Evelyn så ska vi ha utvecklings samtal. Skulle haft det dagen efter Tilma föddes men blev ju såklart inte de, sen bokade vi in en tid till men då var hon sjuk. Så nu gör vi ett nytt försök imorgon! =)
Vi har ätit creps ikväll och det var jätte gott.

Jonas står i duschen, Evelyn sover och Tilma ligger på soffan och pratar massa. Jag ska se Halv åtta hos mig, familjen annorlunda och en unge i minuten.

Ne nu börjar det..

Bilder

Gårdagens kvällsmys..








Morgonmys med lite bad..











Nu kommer solen fram. Undra sa flundra om vi kanske ta en promenad snart, fast jag tror nästan Evelyn får sova innan. =)


Godmorgon

Morgonen började bra. Vaknade strax inanan 7. Och Tilma har nästan sovit hela natte, vid 4 tiden ville hon ha mat, men åt inte mer än 30-40ml. Så nu på morgonen borde hon vart hungrig, men icke då. Hon åt bara 40ml. Jag som ska ner till bvc och väga henne, hon får inte ha gått ner nått men klart hon kanske inte hunnit gått upp något.
Ajja får se hur det går..

Annars idag så ska vi bara vara hemma, Jonas har ju börjat jobba igen nu efter en veckas ledighet..
Nu ska jag fixa frukost till mig och Evelyn. Rostmacka med skinkost och oboy.. Det älskar Evelyn!


Dag 13 - Recept på någon god mat

Kycklingpaj

Deg:
3dl mjöl
125g smör
2msk vatten

Fyllning:
Kyckling
1 Bit purjulök
salt
chilipulver
1 röd paprika
2dl cream fraiche (paprika, chili)
3 ägg
1,5dl ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, rumstempererat smör och vatten i en matbredare och kör tills det blir en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter.
Förgrädda pajskalet ca 10 min.
Krydda kycklingen med salt och chili och stek. Skär purjolöken och paprikan, häll ner den i kycklingen och fräs ett par minuter.
Rör ihop cream fraichen och äggen. Fördela kycklingblandningen i pajskalet, häll sedan över cream fraiche  blandningen.
Strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Servera med en god sallad.







En jätte god paj!


Nu är vi utskrivna från sjukan!

Jag tyckte helt fel låt vann melodifestivalen i år igen!
Jag tyckte Nicke Borg, The Moniker eller Swingfly skulle vinna. Fast helst Nicke Borg! Men men så är det när Sverige ska rösta fram låtar. Usch!

Idag blev vi utskrivna helt från sjukan, men om hon skulle bli värre så är det bara att uppsöka akuten. Men nu hoppas jag bara på att hon ska bli bättre.
Måste ner till BVC imorgon och väga henne så hon inte gått ner mer.. =)=)
Hon väger ju bara 3405g nu men har vart upp över 3600g. Så hon har ju tappat några gram! =/


Älskar er mina barn!







Barnen från igårkväll..

Nu ska jag snart ringa till avd 26 och säga hur det gått hemma över natten. Och ja vad ska jag säga, hon äter inte bra med mat. Fan jag vill inte åka in dit mer. Får se vad dom säger...


Vi bor typ på lasarettet!

Imorse fick vi åka in med Tilma igen... Hon äter inte knappt och visst syndes det när vi vägde henne på sjukan, fick stanna hela dagen så dom fick inhalera henne och se henne äta. Hon äter jätte bra när hon precis har inhalerat men inte annars. Dom ville väl att vi skulle stanna men vi åkte hem på permiss för 3e gången. hehe Jonas kanske får åka in och inhalera henne ikväll men hoppas att han slipper de. Nu vill jag att hon ska bli frisk.!


Tänkte lägga in lite bilder från sjukan och från myskvällen igår. Men det går lite segt att ladda upp bilderna.




Mammas lilla korv har fått stått ut med mkt! =(












Från våran myskväll igår.

Dag 12 - Mina barn

Evelyn är född 25 maj -09. Jag gick över 4 dagar med henne, hennes födelsevikt och längd var: 3160g och 49cm. Kom aldrig igång med amningen så fick bli kavr på bb 2 nätter.
Hon var en underbar bebis som aldrig skrek och sov hela nätterna. Hon blev äldre och lärde sig mkt. Hennes första leende var 22 juni -09. Den dagen smälte mitt hjärta! Hon har fått mina dagar att se ljusa ut och en anledning till varför man vill stiga upp om dagarna. Hon är mitt liv och jag älskar henne så otroligt mkt.
Idag så är Evelyn snart 2 år, om 10 veckor och 4 dagar för att vara exakt. Herregud, tiden går så fort. Man hinner lixom inte med, käns som man missar massa tid och glömmer bort. Tur man har massa kort och filmer... Hon är väldigt duktig på att prata och har alltid vart, hon började prata redan vid 6 månaders ålder. Nu pratar hon i meningar och man förstår henne nästan jämt. Dom på bvc säger att hon är jätte duktig och är som en 2½ åring i sättet. Hon kan räkna till 10 utan problem. Haha så gulligt!!
Hon går på dagis 15 timmar i veckan men gick mer när jag jobbade förut. Hon började på dagis dagen efter hennes 1års dag. Och hon har alltid älskat de, hon trivs som fisken i vattnet!
Jag älskar henne mest av allt.

 


Tilma är född 2 februari -11. Hon kom 5 dagar för tidigt, hennes födelsevikt och längd var 2855g och 48cm. Vi åkte hem från förlossningen efter 6 timmar.
Hon är oxå en underbar bebis som aldrig skriker men som tyvärr vaknar om nätterna. Hennes första leende kom 3 mars. =)
Hon har inte vart ute i världen så länge men har hunnit vart med om hemska saker redan. 2 dagar efter hon föddes så blev hon lite förkyld men gick över. Sen haft/har RS-virus. Och det har vart en pers för henne. Hon har vart inlagd på sjukhus och blivit sondmatad och inhalerat syrgas. Hon gick ner lite mer än 200g på två dagar. Så hon har vart riktigt dålig!
Jag som mamma har mått riktigt dåligt över detta, för en liten liten bebis ska inte ligga så sjuk som Tilma har gjort. Inga barn över huvudtaget ska inte ligga så sjuka. Men hon är väl på bättringsvägen men klarar sig knappt utan syrgas nu heller.
Jag älskar Tilma mest av allt. Hon får oxå mina dagar att se ljusa ut.

 


Jag älskar mina barn över allt annat!!!


Fredagsmys med familjen!

Nu ska jag göra en snabb liten städning sen blir det att åka till ica och köpa nå gott till kvällen. För det blir massa tända ljus och bara massa mys. Vi har bestämt att idag ska Evelyn få vara uppe lite sent och äta gott med oss. =) Tycker jag är värd lite gott denna helg.. =)

Hoppas ni får en mysig fredag!


Fredag!

Inatt så sov jag som en prinsessa medans Jonas haft det jobbigt med Tilma. Hon har haft svårt att andas men fick lite koksalt, det blev visst lite bättre. Sen nu på morgonen så funkade varken koksalt eller nezeril + att hon hade lite feber, 38.3grader. Så jag gav henne en alvedon sen fick vi åka tillbaka till sjukan. Där tog hon lite prover och fick inhalera lite adrenalin. Hon har gått ner lite i vikt oxå, så dom var lite oroade över den. Men vi fick permiss tills imorgon. Hon hon måste äta minst var 3e timme 75ml. Annars måste hon in och sondas.. =(
Usch jag e så trött på det här nu och påvägen in till sjukan så spydde Evelyn. Hoppas inte hon får magsjuka nu. Åhh vill bara att allt ska bli bra nu!!

Tips

För alla som älskar ostbågar!



Extra stora och med extra mkt ostsmak!
Dom är jätte goda..

Nu är vi hemma..

..eller vi har vart hemma sen typ 12.
När vi kom hem så var Tilma ganska dålig fortfarande men vi stannade kvar. Och nu mår hon faktiskt bra. Jag har nyss badat henne och lindat in henne i en filt, så hon ligger och blir matad av Jonas.
Hoppas och ber nu att hon ska vara bra inatt så alla får sova gott.

Nu ska jag ta Tilma och mysa ner oss i soffan!

Dag 10 - I min handväska

• Plånbok m pengar, kort osv..
• Mobil
• Blöjor o våtservetter
• Ersättning
• Nässpray
• Ibland nån cigg
• Tändare
• Massa kvitton och skräp


Godmorgon!

Inatt har jag sovit ganska så bra! Tilma åt mat vid 22.00, 03.00 och sen vaknade vi klockan 7 imorse och då åt hon.
Så nu har hon inte fått sondas sen igår natt, och det är positivt. Men sen klarar hon inte sig utan att inhalera, hon har inte inhalerat sen vid 3 tiden inatt, så nu hoppas jag att hon klarar sig utan den. Fast hon är ansträngd i andningen nu. Men just nu väntar jag på läkaren som går rond, dom vill lyssna på henne innan. Sen får dom avgöra om hon behöver inhalera och då måste vi stanna men behöver hon inte inhalera så får vi åka hem på permiss idag! Men är välkomna tillbaka om vi känner oss oroliga och hon får problem med andningen! =/

Skrev nyss sms med Jonas och dom är påväg in hit. Jag har lite små panik, vill ut och få luft! =)=) Men jag ska iaf gå till lekrummet och leka lite med Evelyn idag. Saknar henne så extremt mkt, vill verkligen hem och leva normalt igen.
Tilma försöker att sova men kan inte pga att så fort hon somnar till lite så kommer den hårda och onda hostan. =(

Inatt delade jag rum igen med samma bebis fast nu sov pappan här istället för mamman! Visst det gör inget att dela rum men helst vill man ju ha ett eget. För när jag ska sova så börjar jag tänka, tänk om jag snarkar eller pratar i sömnen. haha

Ne nu måste jag ta Tilma hon är ledsen!


Går inte beskriva med ord hur mkt jag lider...

...av att se min Tilma må så dåligt.
Vi skulle fått åkt hem idag om Tilma åt bra själv och sen inte behövde inhalera mer. Äter bra själv gör hon nu, men hon klarar sig inte utan att inhalera. Usch hon kunde inte andas förut idag så vi var tvungna att inhalera henne. Hon är så duktig när hon måste andas i masken. Ligger stilla utan protest, men det är så jobbigt att se. Det är orättvist att alla små barn som ligger här inne ska behöva göra det. Små barn ska inte vara så här sjuka. Jag önskar att det var jag som låg där Tilma ligger. Varför???

Att se henne hosta så mkt så hon inte får luft gör att jag skulle kunna gråta! Jag känner mig stark och står emot tårarna. Men det här e jobbigt! Kväljer upp massa slem som fastnar i halsen för att hon inte kan harkla upp det, får henne att få panik och då kommer den hårda och dumma hostan!
Blä för detta alltså!!!!


Bild från när vi kom till akuten i måndags kväll!


Vill hem och leva som en familj igen!

Usch har tröttnat på att sitta innanför 4 väggar och inte få se solen! =/ Men klart jag gör det för min lilla tös!









Mys hemma samma dag som vi åkte in! I måndags alltså!




Såhär sover vi! Hihi


Dag 9 - Bra tvprogram

Dom program som går på tv just nu:

Halv åtta hos mig - Tv4
112 - På liv och död - Tv4+
Den hemlige miljonären - Kanal5
En unge i minuten - Tv4
Mythbuster - Discovery


Det är dom program jag försöker att inte missa!
Sen kollar jag mkt på discovery!

Dom program som jag följer när de går på tv är:
Robinson - Det går inte att missa
Idol - Men har börjat tröttna på den skiten

Ja jag kommer inte på så mkt mer!


Godmorgon

Vaknade sex av att personalen var in och inhalerade Tilma. Jag fick sova vidare om jag ville, så dom sondmatade henne. Dom tyckte jag behövde mer sömn. Tack för de.. =) Personalen är guldvärd!
Dom sa att vi kanske kan få komma hem till helgen. Och det känns tråkigt, men klart vi är kvar, vill ju att Tilma ska bli frisk...
Jonas hade ju med datan hit igår. Skönt...
Skriver mer sen..

Dag 8 - Min dag

Min dag har vart hemsk.
Vi ligger inne på sjukhuset. Tilma har RS-virus och har vart ganska så dålig idag, men börjar bli lite bättre nu! Hon sondmatas och får inhalera adrenalin och koksalt. Men jag testade nyss flaskmatning och hon drack jätte bra, så det är positivt! Jonas och Evelyn har vart här hela eftermiddagen, en clown var in hit till Evelyn oxå. Det tyckte hon var kul.

Nu sitter jag vid datorn och Tilma sover. Hoppas på lite mer sömn inatt, för natten som var sov jag inte mer än 2 timmar.

Det är min dag. Ingen rolig dag alls!











Det här är det värsta jag vart med om. Jag lider så, jag skulle vilja ligga där och inte kunna andas istället för Tilma. Jag kan ju harkla upp slemmet, men det kan inte hon! Usch det här e inte alls roligt.

Tilma och jag är inlagda på sjukhus!

Hon har troligen fått RS-viruset. :( så jag fick åka in till akuten igår kväll! Hon har haft jätte svårt att andas och äta! Men har fått inhalera och sondmatas! Hon hostar grönt slem, och får panik! Vi blir kvar ett par dagar! Skriver mer när vi kommer hem!

Dag 7 - Din favorit årstid

Min absoluta favorit årstid är ju våren, den muntrar upp en efter en kall och jobbig vinter. Och alla fina små vårblommor kommer, sen när alla traktorer sopar bort allt grus. Då blir man på så härligt humör och sen vet man att efter våren så kommer härliga sommaren! Så våren absolut!


Maj -10. Och maj e en vårmånad! =)=)


Godmorgon Måndag!

Idag fick jag sovmorgon av Jonas. Han tog båda barnen, så det var skönt nu känner jag mig utvilad. Han ska jobba kväll/natt denna vecka, känns mindre kul. Men det blir nog bra.

Idag när Jonas åker till jobbet så åker jag och barnen med till Frövi, vi ska till bvc och väga Tilma. Sen blir det promenad  hem och en massa mys. Hoppas den här veckan kommer gå fort, hatar att somna själv. =(
Nu ska jag slänga Evelyn i ett bad och hoppas hennes förkylning försvinner helt snart. Hon är fortfarande snorig och hes, nu börjar hostan komma oxå.


Här är min fina ängel. När hon klädde ut sig hos mamma/mormor. Ser ni vad hon dreglar? Hon håller på att få tänder. Nu tror jag hon har 17 tänder i truten. haha


Dagen i bilder...



 





Nu ser ni hur vi gjorde med vagnen. Jag är jätte nöjd med det, de ända negativa är att Evelyn inte kan sova när vi är ute på promenad. Men man får gå ut när hon inte är så trött. =)
Stolen som Evelyn sitter på köpte vi på babyproffsen för 700kr och det tycker jag känns bra istället för att köpa en ny syskonvagn för flera 1000kr. =)

Jaja, ne nu ska Jonas sitta vid datorn och jag ska ge Tilma lite mat.

NattiNatt


Nu blir det promenad med hela familjen i de fina vädret...


Söndag

Varför hatar jag söndagar för? Det är ju helg och Jonas är ledig men ändå så hatar jag söndgar. Tror att det förknippas med jobb dagen efter eller typ skola! Ajja det är ju fint väder ute iaf, det är ju positivt.
Inatt så dog Jonas farmor och det är ju inte positivt! Men det är livetsgång! Och hoppas hon får det bra nu..

Idag vill vi hitta på något, jag vill till Örebro men det tror jag inte Jonas vill. Han hatar att shoppa, haha! Men jag vill köpa nya blommor till vardagsrummsfönstrena.
Fast får se hur vi gör...

Imorgon väntas jobb för Jonas och han kör kväll/natt, det känns inte alls kul. Men kan vara skönt att vara själv på kvällarna oxå! Och Evelyn ska inte till dagis förens på tisdag, tror hon längtar eftersom hon säger dagis hela tiden.
Ne nu ska jag fixa mig och bli människa igen!

Dag 6 - Ett foto på något/någon som gör dig lycklig



Min familj gör mig lycklig!
Jag älskar Jonas och våra barn..


Har ej haft tid att blogga idag!

Har haft fullt upp hela dagen, direkt när jag vaknade så började jag städa hela lägenheten. Efter det kom Christian och Camilla och deras son Felix, fikade och snackade massa, mkt trevligt.
Sen åkte vi till Örebro, Jonas hälsade på sin farmor som ligger på lasarettet. Jag, Evelyn och Tilma satt kvar i bilen, ville inte ta med Evelyn in när hans farmor är dålig sen en unge som springer runt och busar! =/ Efter det så handlade vi lite mat på icamaxi.
Vart hos hans föräldrar en sväng nu på kvällen oxå, så vi har precis kommit hem. Har bara hunnit lagt Evelyn. Nu ska vi snart hoppa i säng men Tilma är vaken, så måste vänta tills hon är trött.

pussOkram


Dag 5 - 10 saker ni inte vet om mig

1. Jag är laktosintolerant
2. Jag är mörkrädd
3. Livrädd för typ alla djur
4. Beroende av nässpray
5. Beroende av cola (Dricker cola varje dag)
6. Massor av fobier
7. Aldrig fått ett myggbett, dom biter men får ej märke eller klåda.
8. Svårt för fulla människor
9. Älskar blodpudding
10. Tror på spöken

Ja detta var svårt, för jag vet ej vad ni inte vet! Haha

Hemma!

Nu har vi nyss kommit hem från pappa och Elisabeth, där vi blev bjudna på grillat. Jätte gott och nu längtar man mer till sommaren. Allt som blev över fick vi ta med hem, så nu har vi mat hela dagen imorgon och på söndag. Haha Men gratis är väldigt gott!
Sen vart det väldigt mkt bus med Evelyn, hon och Bofar(morfar) byggde koja. Dom skulle vara i en filt, så när vi skulle gå hem blev hon helt förstörd och bara grät. Hon ville bygga koja med Bofar. Men hon var övertrött och somna direkt när vi kom hem.
Riktigt rolig kväll med andra ord!

Nu ska vi snart gå och sova!

godnatt&sovgott


Vart en sväng hos mamma/mormor

Idag var mamma ledig så då passade vi på att gå dit och hälsa på. Evelyn hade verkligen saknat henne. Så där blev det kladdkaka och grädde. MmMmmm... Sen lek med Evelyn, hon klädde ut sig till en ängel. Så söt så, lägger in bild på det senare...

Huvudvärken försvann, men den kommer väl snart tillbaka, när alvedonen är ur.

Ikväll ska vi hem till pappa/morfar och Elisabeth och grilla. Tror det skulle bli kött och potatisgratäng. =) Men innan så ska vi fredagshandla.
Jag ska ringa på en babygunga/sitter nu och om den finns kvar så får Jonas ta med den efter jobbet. Hoppas den finns kvar..

Ne nu vill Tilma ha mat så ska lägga mig och vila å ge mat till henne!

pussOkram


Huvudvärken är påväg att komma tillbaka!

Fan jag känner att huvudvärken är på G igen. Fan jag hoppas den är lite mildare än igår och inatt! Jag har nyss tagit 2 alvedon. Hoppas det hjälper, för vanliga 500mg hjälper inte på mig. Men mina receptalvedon är slut! Ajja får hoppas det hjälper lite..

Jag har hunnit duscha iaf men städningen får vänta tills huvuvärken e borta helt!

pussOkram


Dag 4 - Varför började du blogga?

Jag började blogga 2007 i min förra blogg.
http://gabbe88.blogg.se/
Läs den om ni vill.

Jag började blogga för att min kompis Emelie gjorde det och hon tjatade. Jag var väl inte så aktiv i bloggen i början men det blev ändring på det efter ett tag. Så det var väl därför jag började blogga.

Äntligen Fredag!

Inatt har Tilma sovit bra, men bara för det så har jag haft en jävla huvudvärk hela natten. Och inte kunnat sova alls! Fick ta alvedon oxå inatt...
Och Evelyn hade kommit in till oss inatt oxå tydligen, jag märkte ej det. Hehe
Jag hoppas huvudvärken är borta och att den inte kommer tillbaka när alvedonen gått ur kroppen. För denna huvudvärk är bland det värsta jag haft!
Just nu kollar Evelyn på Bompa, Tilma har nyss ätit och sover och jag passar på att sitta här. Jag ska snart ta tag i städningen. Så vi kan få fint tills ikväll då vi ska ha fredagsmys med massa tända ljus och nå gott att äta. =)

Ne nu ska jag och Evelyn äta frukost sen börja städa..
Men först jag göra min listdag!

pussOkram


Sån jävla huvudvärk

Fy fan vad ont i huvudet jag har. Har tagit två alvedon men det hjälper inte.
Jag har sån fruktansvärd sömnbrist så skulle kunna somna stående. Idag när jag, Evelyn och Tilma skulle vila middag så gick allt åt skogen. Jag gav Tilma mat och så först sen la jag henne och Evelyn båda somna direkt och jag lägger mig. När jag precis somnar så vaknar Tilma, jaha va fan. Hon vart inte nöjd så jag blandade mat till henne, då vaknar Evelyn. Kul!!! NEEJ.. Sen somnade Tilma in efter två klunkar mat. Och sover i 3 timmar. Fy faan... Så idag är jag trött och på dåligt humör!

Ne tack å hej

Tilma

Tilma log nyss åt mig för första gången!
Vad glad man blir!

Jag skriver ner det här bara för att jag ska komma ihåg det sen. Och skriva ner det i hennes bok.

pussOkram


Dag 3 - Om mina föräldrar

Mina föräldrar är inte tillsammans. Dom flyttade isär när jag gick i 3an.

Min mamma heter Lena och bor i hus här i Frövi med Bosse och deras dotter Therese och katten Linus. Hon är 47 år och fick alltså mig när hon va 24 år.
Vi står varandra nära träffas oftast några ggr i veckan. Evelyn älskar ju att vara hos sin mormor.
Mamma är alltid snäll och omtänksam. Vi bråkar aldrig nu för tiden, vi har haft våra bråk när jag bodde hemma. Men vad ska man säga om det, jag var ju en Bitch som jag skrev förut. Haha
Hon är mormor redan till 2 barn. =) Och hon är världens bästa mormor!





Min pappa heter Christer och är 58 år. Han bor i hus med hans fru Elisabeth 50 meter ifrån oss.
Vi står oxå varnadra nära. Men träffas inte allt för ofta. Måste bli ändring på...
Pappa är alltid snäll oftast för snäll.
Pappa hade problem med mig när jag bodde hemma och var tal om att jag skulle flytta till mamma på heltid. haha jag herregud. Men eftersom jag flyttade när jag var 15-16 år så vart allt mkt bättre.
Morfar till 2 barn. =) Och världens bästa Morfar!




Det var lite om mina föräldrar!


Godmorgon

Torsdag, och Evelyn är fortfarande sjuk. Men tog en temp på henne nyss och då visade den 37,6. Men den kommer höjas under dagen, hon har alltid låg temp på morgonen. Men jag kan ju hoppas på att den inte höjs. Men hon är jätte förkyld, snorar och är jätte hes. Så hon blir hemma och myser med mej och Tilma.

Nu ska jag byta blöja och klä Tilma.

pussOkram


Evelyn har hög feber

Evelyn hade ingen feber efter dagis men var jätte snorig och hes.
Sen gick det fort, hon har fått hög feber på eftermiddagen. 39,5 grader och är jätte dålig...
Så imorgon får hon vara hemma från dagis.

 



Evelyn somnade på soffan, jag bar nyss in henne till sin säng. Hoppas hon kommer sova bra inatt eftersom hon är så snorig. =(
Vi myser med ljus här hemma.



Ha en bra onsdagskväll alla!
Det ska vi ha framför halv åtta hos mig och 112 - på liv och död.

pussOkram


Tilma 1 månad idag!



pussOkram


Vart hemma på fika hos Emelie...

...hela förmiddagen.
Tilma sov nästan hela tiden där. Drack vaniljte och snacka massa skit! Trevligt...

Har nyss vart och hämtat Evelyn på dagis, hon var inte på humör alls, väckte ju henne. Plus att då ville hon inte gå själv. Haha men hem kom vi.
Jag ska snart byta blöja och ta en temp, känns nästan som hon har feber. =/

pussOkram


Dag 2 - Om mina syskon

Jag har en halv syster som heter Therese och är född 23 december-01. Hon skulle vart född i mars-02 egentligen. Men hon valde att komma ut som en julklapp istället. Och vad gör det, en fin julklapp blev det iaf!
Hon är alltså 9 år just nu. Hon är en väldigt omtänksam och snäll person (för snäll), hon delar gärna med sig och är inte alls ego. =)
Vi har bra kontakt med varandra och träffas ofta, Evelyn vill ju leka med henne jämt.
Hon blev moster vid tidig ålder, 7½år. =)
Det var lite om Therese..


Här leker dom...

Godmorgon soliga onsdag!

Idag är det fint väder ute, kom precis hem från att lämnat Evelyn på dagis. Hon fick gå dit idag fast hon är jätte förkyld, men ingen feber, hon blev så ledsen när jag sa att hon skulle få vara hemma. Så då får hon testa gå idag och se om hon orkar eller inte, dom ringer väl om hon blir dålig! =)
Nu ligger Tilma och äter medans jag sitter lite vid datorn...

Undra vad man ska hitta på idag då?! Till lunch blir det iaf kött och broccoli, potatis till Jonas och Evelyn. Och någon god sås kanske... haha
Tror jag ska ta med Tilma ut på en långpromenad snart, måste passa på när solen tittar fram.
Skulle behöva städa oxå men det gör jag ikväll.

pussOkram


Funderar på att göra en beställning åt Evelyn

 
 
 
 


Dom här sommar kläderna funderar jag på att beställa. Men får se..

http://www.bonprix.se/se/home.htm
Här beställer jag kläder nu för tiden till Evelyn. Mkt fina kläder och väldigt bra priser!

pussOkram


Godnatt



Nu ska vi snart sova, är jätte trött. Evelyn sover sen 20.00 och Tilma ligger här på soffan och halv sover. Vi ska bara se klart på 112 - på liv och död. Hoppas jag får mkt sömn inatt, känner mig helt slut.


pussOkram


Stora bebis har fått feber...

...huxflux. Jag tyckte hon var varm när jag lämnade henne på dagis imorse men trodde inte det var feber. Evelyn hade somnat innan lunch på dagis i frökens famn. Så hon satt och åt när jag hämtade henne.
Tog nyss en temp på henne och den visade bara 38,2. Men jag tror den kommer stiga för hon är gnällig och inte alls pigg. Hoppas den ger sig men hon får vara hemma från dagis denna vecka. Mammas storlilla flicka!
Sen hjälpte hon mig vid spisen idag och när jag tog bort stekpannan så gick det snabbt för hennes fingrar att pilla på plattan. Så ntvå små blåsor har hon på två fingrar.. Stackars liten!

När Jonas kommer hem från jobbet så blir det att åka till affären sen laga middag. Och sedan ta hand om min sjukling..

pussOkram


Nu måste jag klaga lite

Är så fruktansvärt trött på vintern nu, vill ha vår nu på direkten. Jag älskar våren, den är så fin och inte allt för varm.
Sommaren är oxå fin men kan vara lite för varm. Men just nu vill jag ha vår och ta massa promenader och se alla tvätt sina bilar och se alla traktorer sopa bort allt grus och skit! Gud så härligt..

April 2010









Vill ha vår NU!!!!!



Idag blir det nog hamburgare med bröd till mat! Får se, måste iaf till affären och handla mat till veckan!
Ne nu ska jag leka lite med Evelyn.

pussOkram


Dag 1 - Om mig

Jag är 22 år men fyller 23 i september.
Har sambo och 2 barn.
Jag är en tjej som har svårt att sitta still för länge och jag städar nästan varje dag. Vet ej varför men jag är sån som person. Hatar stök.
Jag kan ha väldigt kort stubin och tända till ganska snabbt. Men jag har ändå stort tålamod när det gäller mina barn. "Guds ängel" haha ne men klart jag tänder till på Evelyn oxå men då ska hon gjort nå riktigt dumt.
Jag är oxå mörkrädd (det visste ni inte) och hatar att gå ute själv på kvällarna. Jag är brutalt livrädd för massa djur. Tex, grävlingar, rävar, vildsvin, vargar, getingar, humlor och ja nästan alla djur.
Jag är en person som älskar att vara ensam ibland, behöver tid för mig själv. Så ibland kastar jag ut Jonas med barn så jag får lite egen tid.
Men min familj vill jag alltid ha!

Jag hade mkt problem i skolan, eller lärarna hade mkt problem med mig. Jag var en riktig bitch! Nerrå jag hade mkt svårt för att koncentrera mig och det gjorde att allt vart jobbigt och jag sket i allt. Så jag slutade nian med väldigt dåliga betyg. 80 poäng bara. Plus att jag hade ig i engelska och matte. Så på gymnasiet gick jag 1 år på iv men kom sedan in på barn och fritids programmet. Hoppade av efter 1 år ungefär. Men jobb det fick jag ändå. Jag har jobbat på ett äldreboende och är välkommen tillbaka efter mammaledigheten.

Innan jag träffade Jonas så gick jag från ett långt förhållande och jag kände att aldrig mer pojkvän, nu ska jag leva livet och bara ha kul. Men mitt i allt festande så träffade jag mannen i mitt liv. haha och nu står vi här 3 år senare med 2 underbara barn!
Jag vill ha en stor familj med honom eller ja 3-4 barn... Och sen bo i hus och ha ett fast jobb.

Ja det var lite om mig. Vet inte om det är så intressant! haha


30 dagars lista!

Tänkte försöka göra som alla gör. Haha får hoppas jag klarar alla 30 dagar, ej säkert!

Dag 1 - Om mig
Dag 2 – Mina syskon
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 - Varför började du blogga?
Dag 5 - 10 saker vi inte vet om dig
Dag 6 - Ett foto på något/någon som gör dig lycklig
Dag 7 - Din favorit årstid.
Dag 8 - Min dag.
Dag 9 - Bra tv-program
Dag 10 – I min handväska
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Mina barn
Dag 13 - Recept på någon god mat/fika
Dag 14 - Berätta om din favoritfilm
Dag 15 – Det här älskar jag
Dag 16 - Mitt drömjobb
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Planer/drömmar/mål du har
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 21 - Bilder på ditt liv tex. där du bor, familj, vänner mm..
Dag 22 – Din musiksmak
Dag 23 - Min stora kärlek.
Dag 24 – Ett gamalt foto på dig & ett nytt.
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - Mitt favorit minne
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Ditt favoritplagg.
Dag 30 - Ett foto på dig och din familj.

Godmorgon

Ja inatt har jag sovit bra fast jag haft Evelyn intill mig, brukar inte kunna sova så bra när någon ligger emot mig! Men det gick bra, uppe några ggr med Tilma.
Vi gick upp klockan 7 nu imorse och kolla på Bompa. Ska snart klä Evelyn och fixa mig och Tilma för Evelyn ska ju till dagis idag.

Får se om Anna kommer idag, hon skulle komma efter hon lämnat Juni på dagis. Hon hade inga pengar på telefonen igår så jag har inte pratat med henne, ringer väl henne om en stund! =)


Haha ja det var tider det där. Jag och Anna är nog fulla men kanske inte allt för snygga! Haha Bilden är från 2008.

pussOkram