Förkyld

Igår började jag få en jobbig hosta, barnen är ju dyngförkylda. Jobbet ringde vid 15 tiden och frågade om jag kunde jobba som resurs på kvällen. Det gjorde jag och gud så jobbigt det var. Inatt har jag hostat och hostat och snytit ut hela hjärnan. Blää!
Idag känner jag mig lite piggare, MEN har ont i halsen, snorig och hostat sönder bröstkorgen.

Vi ska åka in till stan idag för att äta restaurang och shoppa lite. =)
Skulle behöva klippa mig oxå, men det får nog bli en annan dag!

Har inte så mkt att skriva..




Fick en snäll kommentar idag!

Thank you for all your emails and help. I have solved my problems with your help and my life is now worth living. I cannot thank you enough for what you have done for me and want the whole world to know how grateful I am for you. Thank you thank you thank you.

Måste börja med att fråga om du har skrivit till fel person? För jag kan inte minas att jag skrivit nå mejl till dig!
Om det är mig du menar så tackar jag för denna fina kommentar och att du verkar må bra nu!


Hej alla!

Nu ska jag försöka komma igång med bloggandet igen. Jag känner mig piggare och Tilma mår bättre. Nu är det Evelyn som börjar bli förkyld, hon är snorig och hostig. =/
Inatt fick jag sova som en prinsessa fram till 8.20. Wihooo.. Men dock vaknade Evelyn vid 23.30 och skrek men somnade om sen vaknade Tilma vid 1.00 och ville ha mat och sen vaknade hon vid 6 och ville ha nappen. Men annars sov jag som en stock..

Nu sitter vi här och bara glor, ska kanske ta med dom ut på en promenad.

Ne nu ska jag klä barnen och fixa oss till människor igen!

Updt kanske lite senare..



Kommer snart igång med bloggen igen!

Men just nu har jag tappat intresset och har aldrig nå kul att skriva om.. Men så fort jag blir sugen igen så börjar jag skriva!



Orkar inte lägga upp bilderna nu ikväll!

Tilma vart jätte dålig nu ikväll. När Jonas böt blöjan på henne så började hon hosta och tappade luften, jag fick panik, Jonas fick panik TILMA fick PANIK... Jag har aldrig blivit så rädd, hon fick upp så mkt slem och det bara fortsatte hela tiden och varje gång hon hostade så kväljde hon upp slem och fick ingen luft. Nu har hon feber igen.. Usch vad fan är detta????? När i helvete ska allt gå bra för stackars lilla Tilma, så oskyldig och får vara med om så mkt.. =(
Inatt då bröt jag ihop totalt, Tilma bara skrek och skrek, jag märkte att hon skrek för att hon har ont.. Jag brast ut och Evelyn vaknade och tröstade mig. Vill verkligen INTE att Evelyn ska se mig så, men jag kunde verkligen inte hålla emot. Jonas jobbade.. Jag hoppas att älskade Tilma kan sova gott inatt, inte för min skull men för hennes egna. Visst jag är hur trött som helst men bara min lilla snoffsa mår och har det bra, så är jag nöjd!!! =)

Nu vart det ett klag inlägg, men ville bara skriva av mig lite..!

Lagt bloggen åt sidan!

Jag vet inte men har tappat helt att blogga. Men ikväll när barnen sover så tänkte jag lägga ut bilder på alla kläder jag köpte åt barnen idag. =)

Nu ikväll så hittade Jonas en till liten vit sten i Tilmas blöja. Jag har spart den och ska åka ner till vc imorgon. Hoppas dom kan hitta vad det är för fel på henne. Jag var ner till bvc idag så dom fick kolla hennes öron och det är pågång en öroninflammation. =( Vi kör med nezeril och hoppas den inte blossar ut. =/ Tilma har haft sån otur..

Ajja nu ska jag snart natta barnen..


Tilma bara gnäller..

Hon har knappt vart glad en sekund idag, bara gnäller och skriker. Det gör så ont i mig om hon gnäller för att hon har ont. Sen är det jobbigt oxå, för hon vill ha min uppmärksamhet hela tiden. =/ Hoppas, hoppas att det är tänder som är på G. Vi ska snart gå och hämta Evelyn på dagis, sen hem och göra ingenting.. =(

Att ha barn är inte bara en dans på rosor.. Haha det är en dans på eld oxå ibland.. Tålamod krävs och den hittar jag inte jämt men jag biter ihop. Men jag vet att Evelyn var lite såhär när hon fick tänder, men vette fan om hon gnällde hela dagarna. =/ Hoppas hon somnar i vagnen, så hon får sova lite iaf. Hon har inte sovit mkt inatt och inte nu på dagen heller, så jag tror att gnället beror lite på trötthet oxå. Haha



Hon har Evelyns solkeps på sig. :P


Vart vaken halva natten!

Inatt har Tilma vart så ledsen och hon bara skriker och skriker... inget duger. Jag hoppas att det är tänder som är på G, för annars är det nå fel. =/
Hon ville lixom sitta tajt mot mej och bli vaggad. Det var mysigt och jag kände hennes kärlek till mig! Så jag är inte bitter för det! Men jag är trött idag.. Haha

Nu är Evelyn på dagis, Jonas sover och jag och Tilma myser..


Tillbaka till vardagen!

Vi hade kul på kryssningen och det var skönt att komma bort. Tråkigt att Tilma var så sjuk bara. Dom vet inte riktigt vad det var med henne. Hon hade förhöjd sänka, så hon har en infektion i kroppen. Hittar vi fler stenar i blöjan så ska vi spara dom och åka upp igen. Men som tur är så har vi inte sett fler. Hon ska på en kontroll nästa vecka igen. Hon hade hög feber (39,5 minst) i 5 dagar, min lilla snoffsa!

Jag skriver mer om kryssningen i morgon, för nu ska jag sova. Jonas jobbar natt så Evelyn ligger på hans sida.

Godnatt!


Idag drar vi!

Idag drar jag och Anna äntligen på kryssning!


Jag är klar med mig själv, bara packa kvar!


Det värsta är att idag upptäckte vi små vassa stenar i Tilmas blöja. Hallååå, det är inte sant va??? Jag ska ju på kryssning och slappna av och inte tänka på barn eller gubben. Då händer detta, Jonas ska vara på akuten 16.00 med henne. Jag blir så orolig. Men han klarar ju detta själv, så jag ska ha kul och försöka inte tänka så mkt på de!

Mammas lilla tjej, hoppas det inte är njursten! Som det säkert är.. =(

Ha en bra dag alla!!


Dopet gick jätte bra!

Nu är det över och Tilma var så duktig. Hon var snäll och sa inte nå. Har inga bilder från dopet än, för pappa tog bilderna och jag ska få ta dom. Så jag lägger in de när jag kommer hem från kryssningen.
Tänkte inte skriva så mkt idag för jag ska snart färga håret sen packa inför kryssningen.

Ha en fortsatt trevlig helg alla!
Så hörs vi när jag kommer hem..
PussKram!



Mammas lilla sjukling!





Gokväll

Imorgon är det dop och Tilma har fortfarande hög feber. Hoppas alvedonen som jag ska ge snart gör sitt och tar bort den dumma febern! Så tråkigt att hon ska få feber just idag.. =(

Idag har vi fixat det sista inför dopet, bara småfix kvar!
På söndag åker jag på kryssning så jag kanske inte kommer updt här förens på måndag eller tisdag!
Men ni får ha det så bra sålänge!
pussOkram


NEEEEEEJJJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fan, nu vet jag varför Tilma haft svårt att andas och gnällt hela natten. Hon hade 39,6 graders feber när hon vaknade. Men har fått alvedon för en stund sen. Och imorgon är det dop, hoppas verkligen det ger med sig.
Det här är första gången hon har feber. Om man inte räknar med när hon hade rs-viruset, för då hade hon bara 38,2 grader.
Så synd om henne för hon förstår inte riktigt vad det är för fel! =/




Godmorgon fredag!

Äntligen är det fredag och Jonas är ledig i 4 dagar! Fast jag åker ju på kryssning på söndag.

Imorse vaknade Evelyn halv 7 och det var på tok för tidigt för mig, så jag låg och drog mig i sängen till 7. Jonas och Tilma sover än.

Idag har vi mkt att göra, så vi får se ifall jag kommer hinna göra nå inlägg mer idag!
Jag ska ta en promenad så fort Jonas vaknar.


Vart i stan hela eftermiddagen/kvällen!

Fick låna Jonas föräldrars bil och gud vad ovant att köra den. =) Men det gick bra. Jag var först till Rejmes och köpte den där grejen som skulle köpas, sen åkte vi till Marieberg och shoppade som ni ser i inlägget under. Jag köpte 3 bh:ar till mig oxå, var tag 3 betala för 2 på Cubus.

Vi får låna deras bil imorgon oxå, för dom behöver inte den. Så det är ju hur snällt som helst! =)
Imorgon ska vi åka och hämta nycklarna till församlingshemmet sen vidare för att handla lite dricka och hämta smörgåstårtorna. Duka och fixa vid församlinghemmet. Ja och sen ska jag kanske baka oxå. Gud, det blir mkt att göra. Men vi hinner nog.






Ne nu ska jag försöka få barnen att sova sen vänta på att Jonas ska komma hem från jobbet.


Shopping till barnen!














Det blev bara reakläder idag förutom den översta overallen! =)

Jeansen är köpta på kappahl, dom hade 50% på alla jeans och sen hade jag 50kr att handla för där så mössan längst ner fick jag gratis och jeansen väldigt billigt. =)


Måste in till Örebro idag..

..men, jag kan inte åka våran bil. Skulle vara tråkigt om den gick sönder då. Så jag ska få låna Jonas föräldrars bil. Snällt av dom att låna ut den. =)
Ska nog passa på att ta en sväng till marieberg och köpa det sista inför dopet.

Nu ligger Tilma å sover i vagnen ute. Så jag måste äta nå snabbt nu, är skit hungrig.

Prästen har vart här idag, gick skit bra. All planering till dopet blev bra. =)


Godmorgon torsdag!

Sitter framför tvn med Evelyn och kollar på bolibompa. Hon vaknade när jag gick upp och blandade mat till Tilma!
Idag ska jag till vc direkt efter jag lämnat Evelyn på dagis, sen vid 11 tiden så kommer prästen. Idag måste jag till stan för att köpa det sista inför dopet.
Men Jonas måste egentligen följa med eftersom han ska köpa någon skjorta. Ajja om jag inte hittar någon snygg så får vi låna bil och åka in på fredag, fast vi har för mkt att göra då.

Ne nu ska jag duscha sen fixa oss och gå iväg till dagis med min älskade unge!
Sov som en prinsessa inatt, har inte vaknat en enda gång förns nu när Tilma väckte mig.! =)
Ne nu vill Evelyn ha en banan, hörs senare.



Evelyn var glad idag!





Allt gick åt skogen!

Kamremmen vart aldrig fixad idag pga att när dom skulle ta bort däcket så måste man har en upplåssningsbult eller vad det heter, iaf så är den trasig och däcket gick inte att ta bort. Så på måndag ska dom fixa den. =( Jag blir så besviken att vi inte köpt en såndär bult grejsibojs. Åhhh, jag är så arg!! Ajja så är det!


Kvällsmat!

 


   





Tips

...från Evelyn.



Den här balsamsprayen måste jag ha till Evelyn, annars skulle jag aldrig få borsta hennes hår, haha! Jag brukar oxå låna det ibland.



Massa äpplen på ett väldigt litet träd!




Flugjävel!

Har en väldans irriterande fluga som flyger runt mig och sätter sig på mig hela tiden!

Morgonen började med att Evelyn och Tilma vaknade strax innan 7. Jag satte på tvn åt Evelyn och bar över Tilma till våran säng. Sen gick vi alla upp (Jonas oxå) och åt frukost tillsammans, vet inte när vi alla åt ihop?! Så det var riktigt mysigt.
Sen gick jag iväg med Evelyn till dagis.
När jag kom hem så tog jag med Tilma på en promenad och nu sover hon i vagnen på uteplatsen. =)
Jonas har nyss lagt sig igen, för han ska iväg och jobba vid 14.

Jag ska väl kolla runt lite på datorn sen vika tvätt och hänga tvätt. Har precis slängt in alla barnens kläder. Så tråkigt göra, jag hatar att vika tvätt. =/

Ikväll hämtar pappa våran bil sen åker han till sin kompis med den och dom fixar den! Så imorgon har vi en bil att åka utan att behöva bry oss om att kamremmen ska gå sönder. =D


Har inte tagit några kort på länge. Men en bild som jag tog igår när Tilma sover.. haha





Barnen är nybadade!

Jonas kom hem strax innan 18, så då blev vi glada. Så tråkigt när han jobbar.
Vi åt middag sent idag, klockan vart nog 18.30 när vi satt vid bordet. =) Jag gjorde klyftpotatis med kött och chickenwings till Jonas. Han älskar det.

Nu har barnen nyss badat, Tilma sover som en liten söt gris just nu. Evelyn kollar på Janne Långben på DisneyChanel, hon älskar den kanalen. Fast svtB är mkt bättre tycker hon. =) Där kan hon alla barnprogram.
Jag ska snart lägga henne oxå, så hon orkar gå till dagis imorgon. Så fort hon somnat sen så ska jag oxå lägga mig. Är skit trött.

Imorgon ska jag ta en promenad med Tilma direkt när jag lämnat Evelyn. Vart ingen idag, men imorgon så SKA jag göra de.
Ska ta en promenad ner till ica och köpa allt till det jag ska baka. Mamma ska baka lite till dopet oxå. =) Det tackar jag för!!

Conny & Camilla ska vara gudföräldrar och Therese ska oxå gå med fram med Evelyn!
Jag har köpt en fin klänning till Evelyn som hon ska ha på sig. Och Tilma ska ha samma dopklänning som jag och Evelyn hade när vi döpte oss. Efter dopet ska hon ha fina kläder oxå, bara dom passar, har inte hunnit testa än! =/



Evelyn när hon döptes den 12/9-09. Hon var bara 3½ månad gammal då! =)
Tiden bara springer iväg!


Tips

Jag älskar barnängens produkter.


Jag älskar denna bodymilk, den är jätte bra för min hud och ansikte. Jag smörjer mig med den varje kväll och huden blir så mjuk och len!
Jag andvänder även samma doft i handtvål.




Sen i köket har jag denna underbara tvål, som luktar så otroligt gott!



Japp, jag älskar barnängen!


Vad tråkigt..

Nu skulle Jonas komma hem från jobbet egentligen men han ringde för en stund sen och sa att han skulle jobba över. Han visste inte hur länge men innan 18 kommer han inte iaf! =( Ajja, det är ju pengar!

Jag och Tilma tog bilen till ica och handlade mat till idag och imorgon. Sen hämtade vi Evelyn på dagis i samma veva. =)

Idag ska vi äta potatisklyftor med kött. Och imorgon blir det kycklingwings med nå till! :P Eller om vi bara värmer på dom och gnager på, när Evelyn är på dagis!


Vart ingen promenad...

...pga att Tilma vart lite tjurig. Så jag tar bilen till affären sen tar jag en promenad själv ikväll istället.

Imorgon ska bilen äntligen fixas, han byter kammrem och vattenpump!
Så på torsdag kan vi åka med bilen igen. Har vart så låsta hela sommaren! Vi har bara kunnat åka till affären och korta svängar.

Just nu ligger Tilma på golvet och ålar runt eller försöker att krypa. Hon är så duktig. Hon försöker få min uppmärksamhet, det räcker med att jag tittar på henne så skiner hon upp som en sol.


Godmorgon Tisdag!

Inatt vaknade jag av att Evelyn låg i sitt rum och skrek, -MAMMMMAA, MAAMMMMAAA!!!! Och så hör jag gråt. Jag går in till henne och hon berättar att någon tog henne. Så antagligen en mardröm. Hon fick följa med in och sova mellan mej och Jonas. Så tråkigt när dom ska drömma sånt otäckt, lixom att någon tog henne. =(

7 gick vi upp imorse, Tilma sover fortfarande. När jag lämnat Evelyn på dagis så ska jag ta med mig Tilma på en långpromenad. =)

Jag skriver senare i bloggen!


Hösten är påväg...

...och jag tycker faktiskt att det är mysigt.
Man får börja tända lampor och massa doftljus och bara krypa ner i soffan med en varm filt. Sen se regnet droppa, fast inte varje dag. Men det är mysigt när det blir mörkt om kvällarna.



Nu ska jag och älsklingen sova. Är så fruktansvärt trött. Dagis imorgon för Evelyn. =)

Godnatt


Rent och snyggt!

Fan vad bra man mår när man städat klart.
Vi har nyss ätit. Så nu ska vi slappa framför bolibompa. Tilma är gnällig och är inte alls nöjd!

Så vi hörs imorgon!


Chris Medina



Kan man kolla och lyssna på denna låt utan att bli berörd.
Han har gjort denna låt till hans fru, som var med om en bilolycka och läkarna trodde inte hon skulle klara sig. Men Chris ville ha henne vid liv och hon vaknade igen... med en hjärnskada.
Chris finns där för henne!!
Det är så sorgligt. Han är så stark!
Man ska aldrig ta något förgivet, man kan förlora en närastående eller att det blir så här.
Man ska ta vara på tiden som är nu och inte sen!

Jag tänker så mkt på mina barn, tänk om något skulle hända dom. Jag vet att man ska inte gå och tänka så heller men jag tar vara på våran tid hela tiden!


Storstädning pågår........



Jag som bara skulle dammsuga slutade med att jag började storstäda.
Jag är bara klar med vårat sovrum och ska snart börja med Evelyns rum. =)
Men nu blir det mat sen fortsätta!


Godmorgon Måndag!

Veckan kommer gå i ett. Idag ska vi ta det lugnt, Jonas jobbar till 14 idag.

Tilma lilla snoffsan är inte helt pigg, igår spydde hon jätte mkt hela dagen. Alltså inte bara bebis spy, hon hade svårt att spy och satt och hulkade. Hon skrek och gnällde ganska mkt. Så idag ska jag ringa till bvc och höra lite om det är normalt... =) Antagligen är det de, men skönt att fråga iaf. Hon är ju ganska så pigg ändå.

Just nu sitter vi och kollar bolibompa och Evelyn äter frukost framför tvn idag. jag ska göra i ordning mig en macka oxå. Tilma ska få välling eller gröt snart.
Sen ska jag (skämms att säga det) dammsuga. Nu har jag skrivit det 5-6 ggr tror jag.. Haha, men idag då ska jag FAN dammsuga. =)

Vädret är inte alls fint, ser ut som att det ska börja regna när som helst. Men det gör inget för vi ska vara inne hela dagen. Jag har lovat Evelyn att vi ska måla med fingerfärg idag, men då ska man helst vara ute. Ajja vi får se hur vi gör..

Ne nu skriver jag bara massa skit här.


Köttfärs ala Evelyn & Bella















Sen brukar jag ta lite mer grillkryda på efter.. Mycket gott enligt oss, Evelyn åt 2½ portion. Jag är så trött på köttfärsås, så idag blev den torr.. =)

Men såhär gjorde vi den idag iaf. Fast jag hade lite för lite vitkål i..


Lite bilder från hemmet!







Bilden i mitten, där står en vas med min svärmorstunga i. Det var den blomman som Tilma rev ner, jag ska plantera om den imorgon. =)
Vita tavlan med blommor på, det är Evelyn som valt den och ville promt ha den på sitt rum, haha!


Spegeln och byrån under ska slipas och målas om någongång och Evelyns bord med stolar och hennes säng ska målas vitt.. =)


Kanske blir lite bilder på bloggen ikväll!

Får se om jag hinner..
Jonas kommer snart hem från jobbet, då ska jag dammsuga. Går inte när barnen springer runt mig, Tilma jagar mig i gåstolen hela tiden. Haha
Idag var hon på upptäcktsfärd med den och jag hör bara en duns, nej tänkte jag, hoppas hon inte ramla ur den. Nerrå det gjorde hon inte, hon hade rivit ner en blomma. Haha jord överallt.
Men jag plockar aldrig bort saker för att hon kommer börja riva ner. För om det inte finns nå så kommer hon ju riva hos andra och när man tar fram allt igen. Bättre hon får lära sig. Klart jag tar bort saker som hon kan skada sig på och som jag är rädd om. Men annars finns det mkt som hon kan riva ner här hemma. =) Evelyn rev aldrig ner något, det lärde jag henne snabbt och var med hela tiden. Så låter man sakerna vara framme så lär dom sej att det finns saker överallt!! =)

Ne nu ska jag fortsätta fixa


Varför är alltid söndagar så tråkiga?

Jag tkr alltid söndagar är så tråkiga, fast jag inte jobbar.
Dom är så dystra! =(

Vi la oss och vilade runt 11 tiden och gick upp strax efter 12. Jag tog med mig barnen hem till pappa/morfar och Elisabeth. Dom följde med på en promenad till ica, när vi gick in där så gick dom vidare... vi handlade allt till maten som jag ska göra snart. Känner nu att jag har en konstig huvudvärk. Efter vi ätit så ska jag dammsuga. Till mat blir det köttfärsås med champinjoner, majs och vitkål i, spagetti blir det till! Mhmhhh!

Tilma ligger fortfarande och sover i vagnen...
Jonas kommer inte hem förens efter 18. Så tråkigt när han jobbar så lååånga dagar....


Godmorgon söndag!

Sista dagen på denna vecka, nästa vecka kommer jag att ha fullt upp eftersom Jonas jobbar ända till torsdag! Jag ska baka, beställa smörgåstårta, hämta smörgåstårta, lämna bilen på fixning i 2 dagar, sen fixa inför dopet och sen kryssning på söndag. Ja det är massa, tur att Evelyn ska vara på dagis tisd-tors. Vi måste åka in till stan och köpa nya kläder till Jonas oxå, det får vi göra på fredag! =)

Idag ska jag och barnen bara slappa och vara hemma. Jonas tog bilen till jobbet imorse, så vi får gå till affären idag! Funderar på om jag ska ge mej in på grillen idag. Men vette fan om jag kan det själv. Haha



Får se vad som händer mer idag, jo jag ska dammsuga. Sen fixa om lite mer här hemma!! =)


Kväller...

...och Evelyn ska snart slängas i säng. Hon springer nakenfis här hemma nu och ska försöka få henne att kissa på pottan innan läggdags! =) Hon är duktig med det där faktiskt.

Snälla vänner som är bjudna på dopet säg till mig nu om ni kommer eller inte för skulle bli besviken om ni kommer dagen innan eller samma dag och säger att ni INTE kommer! Vi kommer beställa smörgåstårta på tisdag och efter det vill jag inte att ni kommer och säger att ni inte kan komma. På dopkortet stod det att sista dagen var 10 augusti!!!!!!!!!!!!!


Vann ju en tävling förut...

...om ni kommer ihåg.
2 plancher som man fick välja hur dom skulle se ut! Nu har jag ramat in dom och satt upp dom nyss över barnens sängar!

Såhär blev det!





Tycker dom är så söta.


Nyss kommit hem från Arboga!

Jag och barnen åkte dit idag med Anna, Juni och Amanda. Det var jätte mysigt, MEN (som alltid kommer) för mkt folk och att ha med sig vagn med 2 barn är inte roligt. Folk tar ingen hänsyn, dom trycker sig framför vagnen och stannar där. Då brister jag! Så hela dagen blev förstörd. Fast det var trevligt ändå, vi åt på pizzeria och sen på hemvägen så åkte vi till mcdonald och tog en milkshake.
Nu är vi hemma igen, Therese leker med barnen. Jag ska passa på att sätta upp några tavlor och städa lite. =)


Fixat med kategorierna!

Jag har lagt till lite kategorier, så då blir det lättare att hitta dit man vill. men är långt ifrån klar! =)

Nu måste jag fixa mig för sen ska vi åka till Arboga, det är medeltidsdagarna där. Ska hämta upp Amanda oxå. Anna med barn åker oxå dit. =)


Godmorgon!

Lördag och idag är det 1 vecka kvar tills vi har dop för våran lilla prinsessa!
Och på söndagen åker jag och Anna på kryssning. =)

Idag kommer lillsyrran hit och ska vara med oss idag! Hon kommer leka med Evelyn hela tiden så jag kommer bli lite avlastat.
Vi ska kanske grilla idag. Synd för Jonas som jobbar HELA dagen. =(




Ne nu vaknade Tilma, så jag ska ge henne mat sen fixa oss till människor igen! ;)
Så svårt när det är så kallt på morgonen, man vet inte vad man ska sätta på sig för kläder.
Igår satte vi på oss varma kläder men fick byta om på dagen. Haha

Så barnen får vara i pyjamas ett tag till faktiskt!


Grannen bjöd på fika...

...och han bakade precis innan. Mmmm! 2 olika rulltårtor, med äppelmosfyllning i ena och jordgubbsfyllning i andra och sen bakade han en äppelsockerkaka. Alla var super goda. Så det tacka jag för. Evelyn har lekt i lekparken nästan hela tiden, vi gick ut halv ett och kom in nyss. Haha vädret har vart kanon idag, varken för varmt eller kallt! Evelyn fick bada direkt när vi kom in, hon hade sand överallt.
Jag vill åka in till stan IDAG och köpa iphone, men det tror jag faktiskt inte Jonas orkar. Han kommer nog snart hem från jobbet.

Jag är så fruktansvärt trött nu om dagarna. Det är så svårt att få barnen att vila middag samtidigt. Så ganska tidiga mornar sen blir det ofta sent på kvällen. Och det börjar verkligen kännas i kroppen!


Ne nu ska jag mysa med Evelyn här i soffan!




Idag är det fredag...

...och vi ska beställa hem pizza. Jonas få köpa pizza ikväll när han kommer hem!
Jag ska nog ta en kycklingtallrik och Evelyn får nog en vesuvio. =)

Sen blir det nog fika hos grannen, Evelyn vill leka i lekparken.
Annars får dagen bjuda på vad den vill.
Imorgon kommer Therese hit, så skönt att bli avlastad. Hon leker ju med Evelyn hela tiden.. Haha
Ne nu ska jag beställa.


Godmorgon!

Imorse när Jonas cyklade till jobbet så var det bara 2 grader ute och det är väl helt sjukt, vi är ju inte ens i mitten av augusti?! Ajja men det kommer nog bli varmare under dagen, fast jag har känt dom senaste dagarna att det är inte är riktigt varmt så man vill gå i t-shirt, jag måste ha övertröja. Jag känner i halsen att jag är påväg att bli sjuk, så typiskt när dopet och kryssningen närmar sig. =(
Jag vann en jätte fin klänning till Evelyn på tradera som hon ska ha på dopet och klänningen är ny. Hoppas den hinner komma hem innan bara! Haha

Igår så kom Christian och Camilla hit och hälsade på med deras barn, Felix är 1 år och 3 månader och Lilla Hampus är 2 veckor. Så liten... Tilma som vart så liten för mig blev helt plötsligt jätte stor.
Evelyn var på dagis när dom var här så Felix fick leka själv.
När dom åkte så åkte vi oxå och hämtade Evelyn på dagis, sen vidare hem till mamma som bjöd oss på mat. Hon bjöd på apelsinkyckling med chili, det var så gott. Det receptet ska jag ta! =) Vi var kvar där en stund, jag var tvungen att åka en sväng till bvc för en 6 månaderskontroll. Vi väge henne, hon vägde 6845g och var 66cm. Hon ligger fortfarande mkt under kurvan men som barnläkaren sa, -Tilma utvecklas fortare än många andra barn och rör sig hela tiden. Så vikten kommer stanna av lite nu oxå. Bvcsköterskan tyckte hon har blivit mkt knubbigare. Jag sa till dom att hon äter som en häst, hon äter all mat hon får, hon bara älskar mat! Haha så snart kommer hon ikapp kurvan! =)

Nu sitter jag och Evelyn o äter frukost, Tilma sover fortfarande. Hon vaknar nog snart.. =)
Vart mkt skrivet nu!



Iphone 4 eller inte?

Känns som jag köper nya telefoner hela tiden, men nu vill jag ha en iphone 4. Och jag tror jag kommer klicka hem en idag med 3 abonnemang. =)
Jag vill ha en vit. Och det bästa att jag får det i födelsedagspresent av min älskade älskade Jonas!!! Han är den bästa. Men får se om jag klickar hem en eller om vi åker in nästa vecka till marieberg och tar en där istället.




Jag tycker den vita är mkt snyggare än den svarta!

Ne nu ska vi sova! Jonas kör 12 timmars dag hela helgen, så tråkigt.. =(

Godnatt


Torsdag den 11 augusti

Godmorgon!

Vi gick upp för ungefär en halvtimme sen. Tilma sitter i gåstolen, Evelyn kollar tv och Jonas sover. Jag ska snart fixa Evelyn sen gå till dagis med henne, sista dagen för den här veckan. När vi hämtar henne från dagis så ska vi gå direkt hem till mamma, hon ska bjuda på mat. Sen vid tre tiden så ska Tilma på 6 månaders kontroll. Så jag får åka där ifrån en snabbis mitt i allt! Jag hade glömt bort tiden.
Kameran följer med dit, så någon bild blir det nog.

Jag funderar på om jag ska baka nå nu tills dopet. =) Men vet ej vad jag ska baka! =/

Ne nu måste vi skynda oss lite..


Övning ger färdighet!



Tilma är pågång nu att krypa, nu ställer hon sig sådär och gungar fram och tillbaka!
Men idag tog hon sig framåt, men armarna vek sig sen!
Snart så...


Tips



Jag tycker den luktar så gott och fräscht. Luktar i hela lägenheten!
Men alla tycker ju olika, jag tipsar iaf den för er som gillar jordgubb blandat med nå mer. Mmmmm!


Regnet bara öser ner!

Idag har det regnat sen vi gick upp.
Vi har vart på Marieberg och ätit kinabuffé och handlat lite kläder på Cubus till barnen!











Evelyn fick bara den gula tröjan, hon har så mkt!
Tilma har dåligt med kläder just nu. Den svart/rosa randiga tröjan fick vi på köpet. Cubus har ju ta 3 betala för 2. Så nöjd faktiskt!
Dom hade utförsäljning på mkt nu. Och visst den gula tröja är väl lite sommar, men det skiter jag i, för den är varm med ull innuti!!! =)




Godmorgon

Jaha onsdag redan, tiden bara springer iväg.
Igår var jag hem till Emelie medans Evelyn var på dagis, sen när vi kom hem så satt vi hos grannen och blev bjudna på fika. Hans syster kom dit oxå, jag jobbar med henne ibland. Sen kom regnet och det bara vräckte ner och började åska gjorde det oxå. Så vi gick in till oss och inväntade pappsen.

På kvällen så hyrde vi en film från boxern, en rysare.

DARK FLOORS



Den var faktiskt ganska bra tills slutet kom. Då man inte fatta något, som vanligt i många filmer. Dåligt slut. Men den var spännade och jag hade puls nästan hela filmen. Jag gillar när det spökar på sjukhus. Haha Sen är den ju overklig men gillar man sånt så är den iaf lite värd att se. Om man vill klura på sluten! ;)



Ne nu ska jag fixa Evelyn sen lämna henne på dagis sen hem och duscha, för att sedan åka till Örebro med älskling och Tilma!


Allsång på skansen!



Bögarnas fel
Jag tycker det är sjukt att det blivit anmält, för jag tycker inte det var så farligt, det var ju pride! Sen klart att det kanske var lite fel låt att sjunga på Skansen. Men ja det finns ju folk som kanske inte tål skämt och verkligen tog åt sig.
Jag själv är ju inte homosexuell, så jag vet inte om jag skulle ta åt mig, men det tror jag faktiskt inte!

Jaja strunt samma!


Godmorgon!

Idag, ÄNTLIGEN ska Evelyn till dagis. Som hon har längtat, hon har tjatat varje dag om dagis. Sen ska det bli så skönt för mig oxå, behöver lite mer tid med Tilma själv och få ta det lugnt om dagarna. Evelyn tar slut på mina krafter på bara 2-3 dagar! Haha

Efter jag lämnat henne så ska jag ta en promenad.

Ne nu ska jag fixa barnen sen gå!


Love

Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma
Ett barn som får stryk lär sig att slåss
Ett barn som hånas lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete
Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig känna kärlek i världen






Chili con carne...

...blev det till mat idag.
Det vart supergott och lite starkt, när maten blir lite för stark så har ju jag lite mjölk i Evelyns mat. Men folk tror att barn inte klarar av att äta starkt, men det gör dom! Man kan krydda på maten ganska så ordentligt. =)
Snart kommer Jonas hem från jobbet.
Emelie kommer hit en sväng snart! Hon är ute på promenad! =)

Ne updt kanske imorgon, om jag har nå att skriva om då!
pussOkram


Snart till affären!

Samma problem som alltid. Vad ska man äta för mat? Fantasin när det gäller mat är nere i botten, känns som man äter samma mat jämt. Fast som Jonas säger, vi äter för det mesta bara god och påkostad mat. Haha jag är duktig på matlagning tycker han. Men idag funderar jag på om det bara ska bli fiskgratäng eller korv och makaroner.

Jaja när vi kommer till affären så får vi komma på något!


Bilder från i fredags!













Så jag orkar inte lägga ut fler pga att det tar sån tid.
Vi blev bjudna på jätte god mat hos våra grannar Pedro och Anita i fredags. Blev lite alkohol och spel. Evelyn somnade i Pedros knä redan vid 22.00 så vi gick in med henne till oss och då passade vi på och lägga Tilma med, som somnade direkt. =) Tur vi bor precis brevid varann.
Vi spelade spel och hade allmänt trevligt. Vi gick väl in till oss vid 3 tiden.


Den 8 augusti 2011

Godmorgon.
Imorse när jag gick ut på trappen så möttes jag av känslan att nu är det höst. På med jackor nu har vi en lång höst och en jätte lång vinter framför oss. Usch det var så kallt ute. Hoppas det blir ändring på det.

Idag jobbar Jonas 6.00-18.00 och samma sak imorgon. Tråkigt, men vi ska nog hitta på något idag. Jag måste iaf dammsuga.
Tänkte lägga in lite bilder från när vi var och badade i Rockhammar och sen bilder från i fredags senare idag. Nu ska vi äta frukost, Tilma och Evelyn får gröt och jag tar hårtbröd.


Filmklipp på Evelyn när hon dansar...

..hos grannarna i fredags! Bilder kommer upp imorgon!


Har ej haft tid...

...för bloggen igår eller idag. Jag jobbade mellan 14.00-21.10 igår och idag jobbade jag mellan 8.00-13.00. Och nu orkar jag ej updt!
När jag kom hem från jobbet så gjorde vi mat och sen har vi bara tagit det lugnt. Tänkte att jag skulle lägga in lite bilder från i fredags när vi var hos grannarna. Får se om jag orkar lägga in lite bilder sen när Evelyn somnat, men funderar faktiskt på om jag ska lägga mig samtidigt.. =)

Idag är det 2 veckor kvar tills jag och Anna ska åka på kryssningen. =)


Godmorgon!

Vi hade jätte trevligt igår hos grannarna, maten var så jävla god. Så vi tackar och bockar!!

Nu ska jag ta det lugnt för jag börjar jobba klockan 14.00-21.10. Känner mig inte jätte taggad just nu, men snart så blir jag nog det.

Bilder från igår kommer senare eller imorgon!

PussOkram


Vem har beställt regn just idag?

Jonas ligger och vilar en stund nu. Jag ska passa på att duscha nu medans Tilma oxå sover och sen fixa mig. Sen går vi in till grannen och blir bjudna på mat, jag ska dricka cider.. Mmmmm! Längesen bara, haha.
Synd bara att vädret inte är på topp, hoppas regnet håller sig borta nu. Det ser verkligen grått ut! =(

Men vädret får inte förstöra kvällen. =)



Igår när vi var ute i lekparken så tog Evelyn kameran ifrån mig och råkade ta en bild på gräset.Bilden vart ganska fin faktiskt!



Tack och hej för mej!
Ha en trevlig fredag alla, det ska vi ha fast vädret är piss..


Äntligen fredag!!!

Haha Fast jag har ju nästan helg varje dag nu. Men nu imorse så gick Jonas av nattskiftet och han har jobbat 7 nätter i rad.
Jag ska snart slå igång en tvättmaskin. Sen blir det lite småstäd.
Ikväll ska vi in till våra grannar och grilla och det ska bli kul. Jag ska dricka alkohol, jag har inte druckit alkohol sen 17 maj 2010. Så nu får vi se hur det går.. Haha
Ska ta med mig barnen ut på en promenad snart, innan hettan kommer, om den nu kommer för det ska väl bli regn idag?!


Barnen sover..

...och jag ska snart göra dom sällskap!
Nu på eftermiddagen så tog jag med barnen ut till lekparken, Evelyn och Tilmas älskade moster kom. Så Evelyn och Therese lekte medans jag och Tilma satt i skuggan bakom ett träd. Vi fikade och hade det jätte mysigt!
Evelyn bara älskar sin moster och jag tycker det är så skönt med lite avlastning. Sen blev det en kaffe hos grannen som vi ska grilla och dricka lite hos imorgon. Kameran följer med dit. =)

















Saften på bilden är gjord av pappas fru Elisabeth, vi fick ju körsbärssaft och sen fick vi svartvinbärssaft. Och på bilden är det svartvinbär. Jätte jätte god! =)

Så det var lite bilder från våran utedag!
Nu ska jag gå och lägga mig!
NattiNatt


Orkar inte blogga idag!

Får se om jag kanske får ork ikväll, men nu är jag trött och det är varmt. Evelyn ska få mat nu eftersom hon sov när jag åt. Sen ska vi ta med kex och saft ut i lekparken och bara njuta av värmen!
Datorn är seg och verkar inte sammarbeta med mig. Så jag tror den har blivit lite sjuk.


Torsdag!

Imorgon är det fredag och då planerar vi att grilla med våra grannar och dricka lite lätt.. Ska bli jätte mysigt hoppas bara att regnet håller sig borta, för det står på klart.se att det ska bli regn på kvällen. Men klart.se har ju fel jämt.

Jonas sover, vad ska jag och barnen hitta på då?? Finns absolut inget att göra..
Nu sover Tilma, så får tänka en stund till. =)

Updt senare...


Tilma blev 6 månader igår!

Glömde skriva det här..

Här är hon nyfödd...






Här är hon 6 månader..




Tiden går så himla fort, jag hinner inte med.

Hennes utveckling går fram. Hon kan sitta sen 1½ månad tillbaka, ålar sig fram och är pågång att lära sig krypa, står väldigt bra om man håller henne i händerna. Min lill stora flicka är så duktig! =) Är så glad för varje dag med mina barn, dom gör mig lycklig!


Dagen går iaf frammåt!

Jag tog med mej barnen och åkte till Rockhammars badet idag, där var Tina med familj och Anna med familj. Så det var mysigt, dock badade inte jag, men dom var snälla och tog hand om Evelyn. Jag trodde att det skulle vara grundare badpool, men Evelyn hade väl 10 cm till botten. Tråkigt nog, annars hade jag tagit med nå att bada i. =) Ajja får bli en annan gång.
Bilder kommer lite senare, tog inga bilder när dom bada men när vi satt och fikade. =)



Nu ska vi ta det lugnt sen handla till grillat!


Godmorgon!

Onsdag?! Vad ska man hitta på? Vädret är okej inte direkt skinande solsken men den skiner upp tillräckligt! =) Promenaden får vänta tills ikväll.
Funderar på om man ska åka till prästryggen så Evelyn får bada lite, men tråkigt att vara där själv sen Tilma liggandes i vagnen. Så det stryker jag nog från min göra lista! Åka till lek och bus när det är fint väder? Lite folk och allt. Nej vill vara ute. Åhh, så tråkigt. =(

Ne vi ska börja med att fixa oss sen drar vi nog! =)


Sova ett par dagar??

...Ja tack!!!
Ikväll har barnen skrikit och skrikit och skrikit. Tilma har ont i magen och Evelyn är allmänt sur.
Eveöyn lekte med min ljusgrej som står på vardagsbordet och jag sa att den får hon ej leka med. Men hon fortsatte medans jag åkte till affären och Jonas la ej märke till det. På en sekund medans han stod på trappen och sa vad jag skulle köpa, när han kom in så var den krossad... Kul, visst den var inte dyr men jag älskade den! Så jag är lite irriterad. Nu sover hon så gott och Tilma ligger i sängen och försöker sova men gnäller lite då och då!

Fy fan jag är helt slut.. Haha
Nu ska jag varva ner med lite popcorn och vatten för mig själv, Jonas åkte nyss till jobbet!

Godnatt!


Ambulansen!

Idag har vi vart på en promenad. Gick 3,5 km. Påvägen så hör vi en ambulans komma närmare och Evelyn bara skriker -ambuansen kommer. Den åker förbi oss fort med blåljus och Evelyn vinkar glatt åt dom, haha dom vinkar tillbaka och tutar på oss glatt. haha snacka om att Evelyn blev glad! Hon har tjatat om det sen dess. =)



Sen sista biten fick Evelyn gå själv. Hon älskar att gå själv, men det gick sakta och svetten typ bara rann. Det var så varmt ute, nästa gång vi går så ska det vara kväll!






När vi kom hem så åt vi rester. Jag åt spagetti med köttfärsås, Evelyn åt makaroner o köttbullar och Tilma åt makaroner, som hon tyckte var jätte gott.





Nu ligger Tilma och sover här på soffan, jag och Evelyn kollar tv. Jag ska snart plocka iordning lite av Evelyns leksaker som ligger utsprit lite var och stans!

Ha en fortsatt bra dag!


Svälten i Afrika!!

Jag kollade på detta klipp från Aftonbladet och jag mår riktigt dåligt av det och det bara rinner tårar. Så jag bestämde mig för att skicka pengar. 100 kr blev det denna gång! Det tycker jag ni med kan göra. Vi har det så bra här i sverige, dom flesta iaf. Så mellan 50-100 kr har man råd att skänka.






Usch jag blir så ledsen över alla barn som lever såhär. Varför har dom det så? Kan inte världen leva lika??


32 dagar i öknen Abdilfath 2 år från Somalia kämpar för sitt liv i flyktinglägret Dadaab i Kenya. Han har korsat öknen i 32 dagar tillsammans med sin mamma Ido Jaylani. "Jag flydde från torkan och kriget för att få hjälp här", säger hon.

http://www.lakareutangranser.se/timme
Där kan du skänka! Om ni vill... =)


Godmorgon

Imorse vaknade Tilma vid 4 tiden och vägrade somna om. Vid halv 6 så höll Tilma på att somna om, då vaknade Evelyn. Wihooo vad roligt. Jonas kom kl 6 och tog över fram till halv nio, så jag fick sova ett tag iaf. Nu ska Jonas lägga sig, när jag piggnat till och fått nå i magen så ska vi ta en promenad. =)

Men nu vill Evelyn se sommarlov först..

Updt lite senare!


Dagen!

Idag började vi dagen med massa lek på golvet, Tilma har börjat vilja stå HELA tiden. Så idag stod hon en stund mot en stol. Skulle aldrig ha hjälp henne med det, för nu vill hon göra det hela tiden. Hon är pågång att krypa, står på knäna och armarna raka. Men hon vet inte lixom om att hon ska frammåt. Men snart så.








Sen åkte vi hem till mamma/mormor, med oss hade vi kycklingtallrik. Jag och Evelyn åt sen fick Evelyn bada och äta glass.












Sen åkte vi vidare hem till Anna som fyller 23 år idag. Där blev det massor av fika och barnen lekte. Jätte trevligt.. Innan vi åkte hem så kramade Evelyn och Juni varann, Juni vart jätte ledsen när vi skulle åka!
Evelyn fick en stor hoppboll av dom, så hon var nöjd!









Så gulliga..


Nu sover båda barnen, så då ska jag tvätta bort sminket sen sova!

Godnatt kära läsare.



Godmorgon!

När Jonas kom hem imorse så tog han Evelyn tills jag vaknade vid halv nio tiden. Jätte snällt, så han får sova så länge han vill, eller ja han måste ju vakna innan han ska till jobbet igen. Nu jöbbar han mellan 22.00-06.00 inga tolv timmars pass. =)

Idag ska jag och barnen hem till bästa Anna som fyller 23 år idag! =)
Grattis Gumman




Tilma är på rymmen i gåstolen nu, hon tar sig fram i den nu och det går jätte fort! Hon har gått i den länge, men nu har hon lärt sig vart hon ska och springer i den. Haha ser så kul ut.
Nu ska jag äta frukost.