Fredag!

Godmorgon!

Vi vaknade strax efter åtta av att barnen kom upp. Nu har vi sovit i nya lägenheten två nätter. Har kommit lite i ordning, men har lite kvar i andra lägenheten! Ska städa den på lördag när barnen är hos mamma.

I tisdags var jag på USÖ med tilma. Vi lämnade kiss på VC i måndags. När vi var på USÖ så skulle Tilmas kiss vara fint och vi skulle göra en liten "utredning"... Men dem såg i hennes kiss att det var bakterier. Vafan liksom! Så hon fick lämna mer kiss och nu väntar jag på att barnläkaren ska ringa och säga vad som händer nu :( Tilma har ont i magen.


Flyttning pågår....

Nu är vi nästan klara med flytten. Eller ja, vi har hela förrådet kvar och sen små skit i lägenheten. Men det tänker vi ta på fredag. Sen på lördag ska barnen sova hos sin mormor. De längtar så mkt. Evelyn ska ju sova bredvid moster säger hon. Då ska vi städa gamla lägenheten. Så tråkigt!!!


Onsdag!

Fy vilket tråkigt väder.. Idag får vi nycklarna till lägenheten. Men hur kul är det att flytta i detta väder?! Hoppas på lite uppehåll idag, men det ser ju inte direkt lovande ut :(

Aja! Just nu ligger vi på soffan och kollar på spöket Casper. Tommy är i Linde på work4you :)


Badade igår :)

Igår så var syrran här hela dagen. Det var roligt.
När Tommy kom hem så lagade vi mat och sen gick vi till sjön.
 
Tilma och Therese
 
 
Evelyn tyckte det var lite kallt i början
 
 
 
 
 

Kycklinggratäng med bacon och parmesan

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
sv. peppar
2,5 dl creame fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk Thai sweet chilisås
 
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i bitar. Smör stek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg. Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon.
Blanda creame fraiche, vispgrädde, parmesanost, sweet chilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta. Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker.
Hit kan man förbereda och lägga plast på och ställa in i kylskåpet.
Gratinera 10-15 minuteri 225 grader mitt i ugnen.
 
 

Hej hej

Måndag och jag är ledig med ungarna. Hur skönt som helst. Idag ska jag till Fellingsbro med Tilmas kiss. Therese kommer hit snart och ska sitta barnvakt medan jag hämtar en bil. =) Imorgon ska vi till lasarettet och prata med en barnläkare. Då får jag veta vad vi ska göra med min älskade dotter... =)
Ne nu ska jag fixa mig och sen dra!

Jobbat hela helgen!

Hello :)

Har jobbat hela helgen. I fredags jobbade jag 6.45-16.00, i lördags jobbade jag 13.40-21.10 och idag 8.00-17.30.. Så är helt slut. Nu är jag ledig tre dagar. Imorgon ska jag lämna in kiss från Tilma på VC och på tisdag måste jag till USÖ med henne. Tilma ska göra en ny utredning. Eftersom att hon har problem med urinvägarna.


Trevlig midsommar :)

Skriver ikväll för i helgen hinner jag nog inte att blogga!


Torsdag =)

Jaha redan torsdag, imorgon är det midsommar. Jag jobbar då mellan 6.45-16.00 och sen hela helgen. Men det gör inget, skönt med extra cash.
Tommy har nyss åkt till Linde och kommer inte hem förs ikväll. Han ska till några kompisar. Så jag håller på och städar lite. Ska snart träffa Jonas lite snabbt. Han måste fylla i några papper, eftersom att vi ska flytta. Då måste Jonas oxå fylla i det.

Saknar barnen... vill ha hem dem nu! Men dem kommer på lördag =) och då jobbar jag.
Nästa vecka flyttar vi oxå. Ska bli skönt!

Ne nu har jag inte så mkt mer och skriva. Inga nya bilder heller!


Tisdag!

Godmorgon!
Vaknade strax efter åtta idag. Hade massa sjuka drömmar inatt.
Igår jobbade jag mellan 6.45-14.00 och idag jobbar jag mellan 13.40-21.10..
Sen på fredag börjar jag på mitt schema. Så då blir det inte mkt ledigt inte.

Nu ska jag snart fixa mig för dagen sen bara ta det lugnt!


Söndag!

Idag gick vi upp vid åtta ungefär. Vi var ute i lekparken redan vid 10. Vi gungade och sen byggde sandslott. Tommy och Tilma byggde ett och jag och Evelyn ett. Sen kom Evelyns kompis ut, så roligt att hon hittat en vän här på området. Han heter Dennis. Jag, Tommy och Tilma gick och köpte festis och Evelyn var kvar och vaktade sandslotten. På vägen tillbaka så ramlar Tilma och skrapar upp knäna. Efter en och en halv timme gick jag och Tilma in. Tommy och Evelyn var kvar ute och spelade fotboll med Dennis.
Sen kom Tommy in och Evelyn fick vara ute själv med Dennis en stund. När han skulle in, så packade hon ihop sina grejer och kom in. Hon börjar bli stor min flicka!
 
 
Mina finisar gungar "upp till himlen"
 
 
Mitt och Evelyns sandslott =)
 
 
Tommy och Tilmas sandslott =)
 
 
 
 

Snart kommer älskling hem!

De åker från Kristinehamn? nu. Tror det är där hans bror bor.
Jag har precis duschat. Ska snart fixa lite kaffe. Sen går vi ut lite när Tilma vaknar.. :)

Hoppas alla har en bra helg!


Lördag!

Imorse vaknade barnen strax efter åtta. Så fick sovmorgon idag.
Men det blev sent igår.

Mamma var ju barnvakt åt ungarna medan jag jobbade. De tog en promenad med ungarna till mig igår kväll, så vi möttes i lekparken här utanför strax innan åtta. Vi gick till affären och köpte blöjor och en godispåse. När vi kom hem ville dem kolla på film (heffaklumpen) och äta godiset. Så dem somnade inte förs halv elva.
Tommy har vart hos sin bror inatt och lanat, de har tydligen inte sovit nå inatt! :/ han kommer väl hem senare i eftermiddag.
Jag ska snart städa sen laga mat.

En bild på en sur Tilma tidigare idag!


Fredag!

Jaha fredag idag.
Just nu har vi tvättid. 7-12.. Hade inte så mkt tvätt så det är skönt.
Ikväll blir det jobb tre timmar bara. Tommy ska till sin bror med en kompis och sova där.. Så barnen ska vara hos sin mormor ikväll. Jag trodde Tommy skulle åka till sin bror imorgon. Men tur man har en snäll mamma som ställer upp.

Igår hade Therese skolavslutning.. Jag kunde inte vara med för det var så dåligt väder och orkade inte släppa med ungarna då. Men mamma la ut bild på henne på Facebook. Hon var så fin! ❤


Äntligen =)

Nu är barnen här hemma igen, så som jag har längtat. De har precis fått lite fiskbullar med potastis.
 
 

Recept; gryta med fläskfilé och champinjoner

 
Himmelsk gryta med fläskfilé

1 fläskfil, ca 600 g
2 paket bacon
(10 champinjoner)
1 rödlök
smör/olja att steka i
2 dl créme fraiche
3 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
2 tsk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
(1 msk vetemjöl) jag använder redning
salt och peppar
 
Till servering:

Klyftpotatis (alt. kokt pasta)
sallad
 

Skär fläskfilén i tunna skivor. Strimla bacon. Finhacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora. Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta eller stor traktörpanna. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon, lök och champinjoner. Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning, tomatpuré och sambal oelek. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 5 minuter. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen. Koka ytterligare 3 min. Smaka av med salt och peppar.
 

Måndag!

Jag hade måndag igår. Men idag har jag vart ledig. Hittade en svart säck i en garderob med massa kläder som är barnens. Hade glömt bort dem. Haha! Så nu har jag sorterat och fixat. Jonas ska få massa av dem så slipper vi hålla på att skicka emellan hela tiden. =) Imorgon blir det jobb 6.45-16.00. Ganska skönt ändå...

Recept; Jordgubbspaj med vitchoklad

 
Smuldeg
3 dl vetemjöl
½ dl socker
150 g smör
 
Fyllning
1 l jordgubbar
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
 
100 g vitchoklad
 
1. Blanda mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck ut över hela botten. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lögg i jordgubbarna i pajformen. Hacka/riv vitchokladen och blanda den med resterande smuldegen.
4. Strö degen över bären och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 

Söndag!

Är hemma på rast nu. Jag har jobbat mellan 7-12 ska iväg och jobba 16.30-19.30. Ganska skönt att ha och göra en tråkig söndag.
Imorgon är jag ledig, hoppas jag! Hehe sen jobb tisdag och "kurs" på onsdag. På torsdag kommer ungarna, hade tänkt att vara ledig med dem när de ändå bara är här till söndagen! :/

Ne nu ska jag snart cykla iväg.. :D


Lördag :)

Godmorgon!
Vaknade för en halvtimme sen, men ligger fortfarande kvar i sängen. Ska snart gå upp och äta frukost. Är så hungrig.
Se vad som händer idag då. Det är så fint väder. Blir väl att sitta på balkongen en del kanske. Är ju ledig idag :)

Hade barnen vart här hade det vart lättare att ta sig ut..


Gokväll :)

Har inte haft tid att blogga idag. På förmiddagen städade vi och jag ringde några viktiga samtal. Sen har jag jobbat ikväll..
Vilket härligt väder vi haft några dagar nu. Hoppas det är fint imorgon med, då är jag ledig. Sen jobbar jag delad tur på söndag. Alltså först 7-12 och sen 16.30-19.30. Så blir hemma några timmar iaf.

Saknar barnen redan..


The notebook!

Nu har jag och älsklingen sett en riktig kärleksfilm. För er som inte sett den och gillar romantiska filmer, se den!!


Mys :)


Vart och spelat minigolf..

Det var trevligt. Tommys kompis och hans tjej var med. Jag kom trea och Tommy sist! Haha Det var jätte jätte varmt och skönt. Funderar på att ta med Evelyn dit. Tilma är nog för liten än!

Nu ska vi äta jansons, köttbullar, korv, gräddfil och ägghalvor!

Torsdag!

Och ledig idag.
Vi har nyss ätit rester från igår. Vi ska ta tåget vid 14 till Linde och möta upp Tommys kompis och hans tjej. Vi ska köra minigolf. Så det ska bli kul!

Sen ikväll blir det nog ett glas vin.


Sveriges nationaldag !

Hoppas alla får en fin dag :)


Onsdag!

Godmorgon :)
Känns som söndag, eftersom att barnen ska till sin pappa idag. Kommer sakna dem sjukt mkt. Men hoppas på att jag får jobba mkt nu. Nästa gång barnen kommer så ska de bara vara här tors-sön. Så då ska jag försöka vara lite ledig..

Ikväll blir det jobb mellan 15.40-21.10 :)


En bild på min cooling!

Trött Tilma igår i Linde :)


Är du trött Tilma?


Tisdag =)

Jaha idag är det tisdag och 4 juni redan. Fattar inte att tiden går så fort. Imorse kom Anna och barnen hit. Vi var ute en stund i lekparken, men det var kallt. Så vi gick in och fikade och ungarna lekte. När de åkt så slappade vi och gör typ det fortfarande. Funderar på om vi ska ta oss ut igen kanske.
Imorgon åker barnen till Jonas, de har vart här 3 dagar extra. Sen på kvällen imorgon ska jag jobba.
Har inga bilder heller att lägga upp. Får se om det kommer in några bilder senare..


Ugnstekt potatissallad och fetaostsås

Ugnstekt potatissallad

·Färskpotatis
·En knippe morötter
·2 st rödlökar
·40-50 g smällt smör
·1-2 st vitlöksklyftor
·Flingsalt och peppar
·Dill
Sätt ugnen på 225 grader
Putsa färskpotatisen och lägg på bakplåtspapper i en plåt. Skiva morötterna och rödlöken, lägg den i plåten. Smällt smöret och pressa i vitlöken. Häll det över potatisen, morötterna och löken. Rör om och ha på lite dill. Salta och peppra.
In i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Rör om då och då!
 
 

 
Fetaostsås

·150 g fetaost
·4-5 dl turkisk yoghurt
·2-3 vitlöksklyftor
·Salt och peppar
 
Mosa eller smula fetaosten i en burk häll i yoghurten och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Rör om. Ställ in i kylen med lock på.
 
Servera med grillat eller stekt kött!
 
 

 
 

Söndag!

Vilken lång dag det har vart. Vi har typ vart inne hela dagen. Vi gick till Ica och handlade. Sen åt vi lunch och vilade en stund. När vi vilat så drack vi kaffe och barnen åt glass. Sen gick vi ut i lekparken, då började det såklart åska och regna. Men vi hann leka lite ute och gå runt området. :) nu sitter vi inne och tittar på mamma mu.

Barnen ska egentligen till Jonas idag, men jag ska ha dem tills på onsdag... :D


Härliga lördag!

Så fint väder.. Så skönt att man äntligen kan sätta på sommarkläder direkt på morgonen. Barnen har fått lite nya kläder.
Tommy och barnen har blåst bubblor och snart ska vi gå ut. Evelyn vill cykla till mormor och visa hennes cykel.