Gott nytt år!!!

Sista inlägget för detta år! Helt sjukt att det är 1 januari imorgon. 

För 1 år sen var jag höggravid... Året har gått så sjukt fort, jag kan inte riktigt förstå att det är år 2015 snart. 
Året har vart helt perfekt och ett helt klart lyckat år. Bebisarna kom 9 februari och har funnits med och gett oss så mkt glädje... Vad hade livet vart utan mina barn. 
Nästa år blir Tilma 4 år 2 februari, tvillingarna 1 år 9 februari och Evelyn 6 år 25 maj. 
Nu hoppas jag nästa år blir lika bra som 2014 och att många nya mål lyckas! 



3-rätters avklarad!

Nu har vi njutit av en god 3-rätters här hemma.

Förrätt: Räkbakelse 
Varmrätt: potatisgratäng, dubbelmarinerad fläskfilé också sallad
Efterrätt: ahlgrens bilar pannacotta 


Nu är man mätt så vi klarar oss tills nästa år ;) 


31 december..

Sista dagen på detta år. Livet är på topp och hoppas nästa år fortsätter vara lika bra som detta år. 

Idag blir det 3-rätters och bara vara med familjen. Köpt 2 bingolotter också. 

Hoppas alla får en fin dag idag och ett gott nytt år! 

30 december..

Oj vad dålig jag är på att blogga! Ska försöka ta mig tid till det. Men har valt att lägga telefonen åt sidan så mkt jag klarar. Sen julafton har jag knappt kollat instagram eller Facebook. Känner att jag vill lägga tiden på min fina familj.

Jaha, imorgon är det sista dagen på detta år.. Året har gått väldigt fort.. Ett helt fantastiskt år! Det bästa som hände i år förstår ni nog ;) men mkt glädje har det vart iaf. 
Tänkte kanske skriva en sammanfattning om året som gått, men det får bli i början av nästa år :) 




25 december..

Godmorgon! Juldagen idag då och vi har hunnit gått igenom endel julklappar. Barnen är nöjda och har grejat med sina julklappar. 
Igår var vi hos mamma med familj och firade. Bebisarnas första jul :) 
Vi åt god julmat och fika.. Tomten kom med fina julklappar! Ja dagen var helt underbar ;) 








24 december




Uppesittarkväll..

Vi sitter och tittar på Bingolotto och ja vi spelar också ;) men nu är det reklam.. Vi äter massa gott 


Idag har vi vart och firat syrran. Som fyller 13 år idag :) 
De två paketen till höger har barnen gjort och sen slagit in själva :D 

Imorgon är det julafton och barnen är förväntansfulla. Evelyn & Tilma har en varsin julstrumpa hänger vid sängen och hoppas tomten kommer med någon julklapp och lägger i dem ;) men det tror jag! 



23 december..



Grattis till min lillasyrra som idag blir 13 år! Tonåring.. Jag var 13 år när hon föddes.. 


20 december..

Godkväll :)

Vi har nyss sett Turtles filmen, den var bra! 
Har inte skrivit sen typ i torsdags. Tommy gick på jullov då :D så skönt att ha honom hemma ett tag nu. Nu när Nemi lär sig gå och allt. Hon är så duktig och tar som mest 8 steg. Än är hon ju inte helt stadig, men hon försöker själv hela tiden. Så snart går hon väl runt här hemma :)

Igår åkte vi in till stan och köpte lite mer julklappar eller ja de sista julklapparna.. Så nu har vi sjukt mkt klappar som ska läggas under granen. Får se om jag gör det på måndag. Så svårt när bebisarna kryper runt. 
Men det var inte så farligt med folk igår iaf.. Vi åt pch fikade, bebisarna var jätte duktiga som vanligt. 




Idag bestämde vi oss för att åka en vända till Linde, där vi gick minst 1 mil. Så skönt att åka i väg och gå. Här har man ju gått på varenda ställe flera ggr. Vi shoppade såklart också :P och åt. Men imorgon blir det en lugn hemmadag. Ska städa och tvätta, gå en promenad ska vi också hinna... Sn på eftermiddagen imorgon kommer Evelyn & Tilma hit äntligen :) saknar dem hela tiden! 

Julkänslor? Nej! Vet inte om det är för att jag är äldre.. Ne, det måste vara snöbristen som gör att jag inte får några. Vill ju ha lite vitt på marken vid jul. 

Aja, nu ska jag sova! Hörs kanske imorgon ;) godnatt ♡

Nu är dagen igång!

Nemi och Mileja har saker att stå i hela tiden. 

Nemi plockade upp sakerna ur lådan och gav till Mileja som la sakerna på golvet. Men något gick snett och Nemi stod på huvudet i lådan :) 

18 december..

Godmorgon, här gick vi upp strax efter sju. Nemi var upp med Tommy innan han drog. Så hon har kläder på sig, tänkte klä Mileja nu också. Vi har så kallt här hemma på morgonen. Så det är strumpbyxor som gäller ;D 

Idag blir det lugnt, en promenad lite senare iaf. Lite mer snö har det kommit iaf.. Hoppas på lite mer innan jul. 

Hoppas så innerligt att jag och Tommy klarar oss från magsjukan, alla 4 barnen har haft den, så vore konstigt om vi inte får de. 

Ne nu ska vi äta frukost och försöka starta dagen :) 

Precis kommit in..

Barnen kom hit vid 13 tiden, då var jag redan ute med bebisarna i vagnen. Så vi var ute ungefär en timme till. Vi gick till fotbollsplanen och kollade på massa djurspår och barnen klättrade på stenarna :)
 
 
Det var så skönt ute när det var sol och frost.. Älskar vintern och hoppas snön kommer snart.

17 december..

Nu på förmiddagen så har jag storstädat och fixat.. Bebisarna är så duktiga och bråkar inte mkt när jag grejar, de följer efter dammsugare och vill känna när det blåser på dem. men det är inget jobbigt ;) haha! Sen har jag duschat, fixat bebisarna. Nu ligger de i sina sängar och äter välling och ska sova. Jag tänkte sitta en stund vid datorn och glo, sen äta lunch. Hade tänkt ta en promenad men gör det i eftermiddag. Evelyn och Tilma kommer vid 13 tiden, så går ut med dem då. Jonas ska jobba och då ska vi ha dem tills ikväll. Tycker det är så kul när dem kommer hit på pappaveckan, man saknar dem ju så mkt.. 
 
 
Tänk att om exakt 1 vecka är det julafton... barnen är förväntansfulla över alla julklappar =) Hopps dem kommer bli nöjda med allt. Vi ska åka in på fredag och köpa det sista till barnen och alla andra.. haha, egentligen är ju barnen klara, men svårt att hålla sig från att köpa mer ;) Det är barnens dag och då ska dem bli bortskämda, tycker jag :P även fast jag inte skämmer bort dem med saker som kostar jämt. Det får ju liksom inte bli för mkt heller. Sen fyller ju Tilma 2 februari och tvillingarna 9 februari. Evelyn är lite avis över att alla hennes syskon fyller samma månad och hon i maj. Men har förklarat att hon kan liksom inte fylla på en bättre tid. 
 
Ne nu kurrar magen, så nu blir det rester från igår. Potatisklyftor, fläskkotletter och sås, mums.. :D

Alltså detta hår Mileja har ❤️




Vart på BVC..

Nemi väger nu 8330 gram och är 70 cm lång, Mileja väger 7730 gram och är 69 cm lång. Mina stora tjejer... 
Nemi ställer sig nu mitt på golvet och försöker gå själv. Så snart går hon nog ❤️




Söndagen...

När vi vaknade där vid 8 tiden i söndags så åt vi frukost, men Evelyn åt inte jätte mkt och det är såklart förståligt :) men hon var ändå piggare än på lördagen. Sen strax innan lunch vart Tilma jätte dålig och fick hög feber med huvudsmärta. Hon bara låg som Evelyn gjorde dagen innan.

Hon hade jätte ont i magen senare på em. Men hon drack inte heller någonting. Men vid 18 tiden så fick vi i henne lite yoghurt och någon klunk vatten. Hon vart mkt piggare av det och orkade iaf gå upp och kissa för första gången då. Men hon varken kräktes eller fick diarre. 
Mileja fick också hög feber den dagen och mådde piss. Så helt ärligt vet jag inte vad det var vi egentligen åkte ut för.. :/ 

Aja, ne nu ska jag fixa innan vi ska gå till BVC :) 

16 december..

Godmorgon tisdag! Sitter i fåtöljen med en kopp kaffe och tittar på när bebisarna busar runt för fullt. 

Nemi försöker och vill gå mer och mer nu.. Hon tror nog att hon är stabilare än vad hon är. Men duktig är hon :) 
Idag ska vi på 10 månaders kontroll, ska bli kul och se vad dem väger. 

Tänkte skriva om vår söndag lite senare... 

Nemi ❤️

Just ja, Nemi gick idag flera flera steg och är nu på G att gå helt :) 
Mammas stora tjej blir stor för fort ;/ 



15 december..

Måndag kväll... äntligen!!! Denna helg har vart hemsk. 

I fredags hade vi iaf en mysig dag. På em gick vi till dagis och tittade på luciatåget. Evelyn & Tilma var lucior. 
Mina fina små tjejer.. 

Efter det så tog vi alla en promenad till affären. Vi köpte lite gott till kvällen. Evelyn & Tilma tog inte så mkt godis. Men lite iaf. När vi kom hem så lagade vi mat och fixade. Evelyn ville knappt äta, hon hade ont i benet och var mätt.. Klart hon fick ju äta godis innan. Men dem kollade på film och åt lite popcorn tills Evelyn somnade på soffan. 

Vi gick alla och lade oss och sov.. Skönt efter en lång vecka. Vid 3 tiden på natten började hon ropa och ville ha vatten ett par ggr. Sen började hon må illa och kräktes i sängen. Hon vart helt förstörd och rädd. Tommy räddaren i nöden fixar kräkerna som jag verkligen inte klarar.. Sen sover Evelyn på en madrass på golvet i tv-rummet och Tommy i soffan. Jag hade svårt att somna om men sov väl till 8 kanske. Kommer upp och Evelyn kräks igen. Tog en temp på henne då hon var glödhet, den låg på 40,5 grader.. Hon gillade inte att hjärtat slog så hårt... 

Hon låg hela dagen... Hon hade sjukaste huvudvärken och mådde skit. Vägrade dricka och äta. Vi försökte få i henne vätska men hon tog inte emot. Vid 15 tiden kräktes hon igen. 
Sen sov hon till 18 då hon bara låg och stirrade, fick inte kontakt med henne, hennes ögon var öppna och rörde sig inte då jag var vid henne och svarade inte på tal. Sen föll hennes ögon iväg och man såg bara vitan. Ringde 112 och en ambulans kom. Hon fick alvedon och vätska av dem och piggnade på sig. Men fick åka in till akuten. I ambulansen mätte demblodtryck som låg på 108/64 och mätte syret som låg på 98.. Satte på ett magiskt plåster i armvecket.. En fin nalle fick hon också. Så duktig och stretade aldrig emot. Inne på akuten lämnade hon prover.. De var oroande över hennes utslag i ansiktet.

Det var fler små små prickar som inte syns på bilden. De undersökte så det inte var hjärnhinneinflammation. 

Det var det inte, men vi fick stanna ett tag för att se så inte utslagen blev värre. Men vid 00.00 kom sjuktaxi och hämtade oss. Eller sjuktaxi var det väl inte, han som körde hem oss lurade oss. Sjukresan skulle gå på 125:- men det blev visst 777:- ist. Men vägrade betala. Så ja nu ska han anmäla mig. Men ringde till akuten och nu är allt under utredning. Kul.. Väl hemma somnade jag och evelyn runt 2 tiden och sov till 8.. Söndagen skriver jag om imorgon, nu ska jag sova! 

10 december..

Det innebär att det endast bara är 14 dagar kvar till julafton. Som Evelyn & Tilma längtar.. Nästa fredag ska jag och Tommy åka in och köpa de sista julklapparna. 

Evelyn & Tilma är på dagis pch jag försöker få bebisarna pch sova, men det går inte så bra faktiskt! Men dem är nöjda i sina sängar så dem får sitta där och glo :D 
Jag ska snart värma lite mat som blev över från igår. Men väntar tills trollen somnat. 
Fast nu vart ju jag trött ^^

Äta lite snabbt och sova en stund när bebbarna gör det. Ska ju hämta Evelyn & Tilma 13.30 :) 


9 december..

Idag blir mina små söta bebisar 10 månader, svårt att förstå att om 2 månader blir dem redan 1 år.. 
På översta bilderna är dem ca 4 månader och på nedersta 9½ månader 

Tvillingar...







8 december..

Nu närmar vi oss julen med stormsteg.. Helt sjukt vad fort tiden går. 
Igår tog vi fram granen. Med ljus och glitter i så väntar den nu att få lite kulor hängda på sig. Men Evelyn & Tilma kommer idag så tänkte dem får vara med och pynta den :) 

Jag längtar tills dem kommer, saknar dem jätte mkt. 
Bebisarna vaknade vid 7.30 idag och då kände jag mig utvilad. Perfekt! Nu ligger dem och sover, jag ligger i sängen och slappar så länge. När dem vaknar ska jag dammsuga. Solen skiner, blir nog en promenad också :) men tar det efter lunch. 

Filmtips; The maze runner..





Jag tyckte den här filmen var jätte bra! Helt klart sevärd ;) 
 
SF-bio skriver så här:
Thomas vaknar upp instängd i en gigantisk labyrint. Han är inte ensam och den enda chansen att ta sig ut levande är att samarbeta och pussla ihop de ledtrådar de hittar, som verkar leda till en organisation som kallas W.C.K.D. Filmen är regisserad av Wes Ball och är baserad på den bästsäljande boken av James Dashner.
 

7 december..

Mitt i natten.. Jag ska slå igen mina bruna nu och hoppas på skön sömn de få timmarna det är kvar. 

Men idag har jag slagit in alla barnens julklappar. 

Evelyn och Tilma har 11 julklappar var hittills, Nemi & Mileja 4 var.. Men blir säkert något mer att köpa ;) 

Nu ska jag sova :D 

5 december..

Godmorgon, sitter i fåtöljen och kollar på när twinsen röjjer rövare. 

De har nyss ätit frukost.. Mosad banan med yoghurt i. Det var verkligen än favvo. 

Igår var vi till stan och shoppade lite. Knappt nå folk heller. Men blev nya julkläder till Evelyn. 
Vi åt gott också.



Trött mamma!

Idag har jag vart sjukt trött.. Jag har ändå vart rätt pigg de senaste veckorna. Inte kännt mig så jätte trött. Men imorse ville jag inte alls gå upp och har vart trött hela dagen eller jag har inte haft någon direkt ork. Men dagen är nu slut och jag ligger i sängen, äntligen får jag sova. 

Så nu säger jag godnatt! 

3 december..

Sitter i vår fåtölj och dricker en god kopp kaffe. Har nyss bäddat rent i sängarna, tar en stund då man har 6 sängar att bädda rent i ;D haha! Smart ska jag tvätta och dona lite. Evelyn & Tilma kommer hit en stund snart, Jonas måste till jobbet en snabbis. Så tänkte ha lite fruktstund med dem :) 
Ikväll åker jag med Evelyn till ridskolan. Yvonne kan inte.. Ska fråga om Evelyns pappa vill följa med och kolla kanske :) 


Igår kväll vaknade Nemi i panikgråt, gick liksom inte att få kontakt med henne. Hon bara skrek och skrek, säkert 20 minuter innan hon lugnade ner sig och somnade i min famn. Det var jätte obehagligt! Drömde säkert eller så hade hon ont i magen. 




2 december..

Godmorgon tisdag, känner mig inte alls pigg.. Ville helst ligga kvar en timme till. Men bebbarna vaknade 7.10 och de stod och pratade med varandra, så vi gick upp 7.30 ungefär. 
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, men dammsuga ska jag iaf göra, en promenad blir det nog också. 

Snart ska jag dricka kaffe och hoppas på att jag blir lite piggare snart. 


1 december..

 
Nu hoppas jag på att december avslutar året med mkt snö och kallt.. Kommer snön inte i december så behöver den inte komma alls, tycker jag. Jag älskar denna månad, den är så otroligt mysig, men kommer ingen snö så finns ju inte direkt julkänslorna där.