29 september..

Godmorgon, sitter i soffan och bebbarna springer runt i gåstolarna med rena blöjor ;) 
Ska snart dricka lite kaffe och sen starta dagen. Bädda rent i alla sängar.. Det känns som det var längesen. Sen hänga lite tvätt måste jag göra, körde igång en maskin igår kväll. Så allt finns det att göra. Sen försöka hinna ut på en promenad och posta lite paket. Vid 13.30 kommer Evelyn och Tilma hit en stund medan Jonas är på möte på jobbet. Då får dem se sin nya säng. 

Jag har bestämt att vi ska ha köpstopp ett tag nu (hoppas jag klarar det) då vi handlat så mkt på sista tiden. Vi har haft dop och det är ej gratis, köpt diskmaskin, köpt ny vagn till bebbarna, våningssäng till Lynis & Tillis, massa massa kläder denna månad, betalt av en avbetalning och ja Gud, pengarna har gått åt!! 




26 september..

Godmorgon fredag! Har precis fixat mig och ska snart fixa bebisarna. Vi ska ta tåget till Linde, Mileja ska till lasarettet. Vet inte riktigt vad vi ska göra där, men en koll iaf :) 
Sen möta upp Tommy och ta tåget hem. Anna kommer på en kaffe då också. Sen efter 14.00 kommer någon och köper våran vagn. Så imorgon blir det en tripp till stan och köpa ny vagn ;) haha!

Ne klä bebisarna nu då, det luktar bajs också, undra vem det är ;D 


Doppresenterna till twinsen



Dessa söta maileg fick tvillingarna av Anna (fadder), Simon och deras barn. Älskar dem och Mileja skrattade så hon nästan kiknade åt dem :D 

Nu är det kallt ute..

Usch vilket ruggit och kallt det är ute nu. Blåst storm har det gjort hela natten och dagen. Barnen försökte gå ut förut men frös nästan ihjäl och blåste nästan bort. Men vi har myst inne idag tills de åkte till Jonas. 
Så nu saknar jag dem.. 
Städat har jag gjort idag också. Det går fast man har fyra småbarn. Fast jag har aldrig haft problem med det. Sen kan jag säga att våra bebisar gnäller nästan aldrig. 
Märkte på eftermiddagen att Mileja har tappat rösten och Nemi har fått feber. Men hoppas de mår bättre imorgon. 
För ska gå till byn. Först ska jag lämna nycklarna till församlingshemmet och sen till vårdcentralen och göra astmatestet. Så det blir nog 6 km att gå, så hoppas på bra väder också. 



22 september..

Godmorgon!

Fullspäckad helg. I fredags dukade och fixade vi i församlingshemmet, vi duschade, jag färgade håret och vi grejade. I lördags gick jag till mamma och lånade deras bil så vi kunde frakta allt. Sen kom mamma med smörgåstårtorna och efter det kom en tjej med tårtorna som hon gjort. Klockan 13.00 ringde klockorna och vi gick fram till dopgrejen. Syrran gick först med korset, jag och Tommy efter med en varsin bebis, faddrarna efter. 
Faddrarna var syrran, Anna & Tim. 

Sen sjöng Tina formell Knutsson för bebisarna, hon sjöng två små underverk och älskade barn., det var så vackert och berörande. 
Sen samlades alla i församlingshemmet. Vi bjöd på smörgåstårta och vanlig tårta. 



Bebisarna fick så otroligt mkt fint. 
Bild på det kommer komma lite då och då.. 
Men här är mössorna som dem fick av Tina & familj.. 


Igår söndag var vi på Tina & Nicklas dotters My's dop. 

Jag var helt slut igår. Så idag blir det lugnt innan barnen åker till Jonas. 

20 september..

Nemi-Lee Elise & Mileja-Lee Eileen blev döpta idag!





16 september..

Sitter och väntar på att se vilka som går vidare i idol. Sen blir det raka vägen till sängen. Känner mig helt slut och har ont i nacken.

Vilka härliga dagar vi har med så fint väder. Jättekallt på morgonen och lagom på dagen. 
Imorse när vi gick till dagis så ville barnen gunga lite i trädet, finn ett fel ;)

Och bebisarna hade premiär i nya overallerna. Så söta så man nästan dog.

När jag hämtat barnen på dagis igen så gick vi till mamma/mormor. Där blev det fika :) 

Sen har barnen vart ute och lekt med kompisar hela kvällen. Så de somnade som klubbade sälar ikväll. 

15 september..

15 september 2008 ändrade sig mitt liv och det skulle ändra mitt liv för all framtid. Jag fick ett plus på stickan, jag skulle bli mamma.. Två dagar efter min 20 års dag fick jag den fina nyheten. 
Den 25 maj kom Evelyn upp på mitt bröst efter en jobbig graviditet men lätt förlossning. Lyckan när hon kom upp på bröstet är obeskrivlig.. 

Nu 5 år senare så är hon en sån snäll och söt flicka. Som är min dotter, alltså min dotter. Jag är så glad och stolt över henne.

Jag älskar dig Evelyn!!! 

Min fina prinsessa..

Idag har Evelyn vart på kalas hos Anton.. Hon var utklädd till rapunzel



Hon är så fin min stora älskling! 

Har även röstat idag.. Jag kommer inte skriva vad jag röstat men inget jag kommer hålla jätte hemligt.. Jag har röstat på det jag tycker känns bra förr min familj. Men tycker det är dags för regeringsbyte nu ;) haha! 

Imorgon kommer Anna hit med sina barn och fikar.. Ska bli trevligt! 

Nu ska jag fixa mig för sängen, godnatt! 

14 september..

Godmorgon, känner mig ganska pigg och utvilad. Nu ska vi snart äta lite frukost. Sen ska barnen få gå ut lite och cykla. Sen kommer Evelyns bästa kompis och hennes pappa och hämtar henne, de ska på kalas. 

Idag är det valdag och jag är nog ganska säker i mitt val. Men ändå kluven mellan två partier. 

Igår fyllde jag 26 år och jag känner mig ändå inte en dag äldre än 18, eller jo ibland känner jag mig som 90. 
Fick en blomma och pengar av mamma, Bosse och syrran :) det tackar jag för..
Idag kommer pappa och Elisabeth hit och firar mig. 

Evelyn lekte med sin bästa kompis Lisa igår, hon bor på området bredvid. Så de cyklade till varandra och lekte hela långa kvällen. 19.30 cyklade jag och Tilma dit och hämtade hem Eve. Hon fick låna rapunzelklänning till kalaset idag. De fick vara utklädda om de ville. 

Fick en blomma av Timmy också..



13 september..




12 september..

Hello! 


Nu blir det att ta tåget till stan och shoppa, älskart!! Ingen direkt värme är det ute heller. Det blir lunch i stan, sjukt hungrig. 
Men va fan nu sitter jag vid stationen och är livrädd för att jag glömt kaffebryggaren på.. 

Förlossningsberättelse Tvillingarna..

 

Planerat kejsarsnitt skulle göras 8.00 på måndagen den 10 februari 2014, men det blev inte som tänkt..

 

Lördag den 8e februari la vi Evelyn och Tilma i sängen runt 21.00. Vi skulle packa lite, eller gå igenom allt som skulle med till förlossningen. Men vi var så trötta efter en lång dag. Barnen skulle till mamma på söndagen tills deras pappa skulle hämta dem, så vi kunde fixa det sista. Så vi gick och la oss.

 

 

Jag vaknade vid 00.40 och var jätte kissnödig, så jag gick upp och kissade. Jag tittade till barnen också, som vanligt när jag går upp på natten. Sen gick jag och la mig igen, somnade ganska snabbt. Sen vaknade jag klockan 01.30 av att det rann till i trosan, trodde det var typ mens som ”bubblade” till. Så vred mig lite mot Tommy och sa till han att hämta papper åt mig, men han vred sig bara. Så jag försökte sätta mig upp, men kände att det rann mer, då sa jag till han att jag behöver papper för att vattnet går nu. Då flög han upp ur sängen. Jag hoppade också upp för att slippa få allt i sängen, så PLAAAASK sa det i golvet... In på toaletten och ringde till mamma och gjorde henne beredd på att hämta Evelyn och Tilma. Tommy svabbade golv och var nervös. Jag ringde till förlossningen klockan 01.50 och sa som det var. Hon frågade om jag hade värkar, men det hade jag inte. Hon tyckte vi skulle komma in iaf. Så vi ringde och bokade sjuktaxi, som kunde komma till 02.40. Mamma kom och hämtade trötta och chockade barm 02.15. När klockan blev 02.20 så började värkarna komma. Regelbundna på en gång. 3-4 minuter emellan, men inte jätte starka till en början. Jag tog mig igenom dem ganska bra. Tommy packade och sprang runt...

Taxin kom 02.35, så vi gick ner och hoppade in. Taxichauffören frågade om vägen, fast han hade gps.
Mina värkar började göra ondare och det blev jobbigare. Det var jobbigt att sitta i taxin och ta värkarna. Jag blev nervös och trodde att vi aldrig skulle komma fram.
    Men 03.05 ringde vi på förlossningsdörren och fick komma in. 03.10 blev vi inskrivna på rum 6. I samma veva satte dem in en infart i armen och handen. Fick dropp i ena och den andra var till för operationen som skulle göras på morgonen.

 

 

03.12 fick jag min första injektion av bricanyl, för att stoppa värkarna. 03.30 började jag få effekt av bricanylen, värkarna glesnade men jag skakade jätte mycket. Medan värkarna inte var så farliga så passade dem på att ta prover och fråga massa frågor som ”när åt och drack du senast?”, ”när bajsade och kissade du senast?”, ditt personnummer” och ja personnumret sa jag säkert mer än 100 ggr. De lyssnade på tvilling 2 hjärtljud men apparaten ville inte som barnmorskan. 04.15 börjar värkarna tillta mer och mer... men får ytterligare bricanyl och hoppas på att jag stoppas. De ville helst vänta till 08.00 med akuta snittet. Men tyvärr ingen effekt på bricanylen och mina värkar var då smärtsammare och tätare. Jag var då öppen 4 cm enligt läkaren som ville känna inför operationen. Läkaren började ordna allt inför operation, för nu gick det inte att vänta längre. 

04.35 kom personal med en säng som skulle leda mig till operationen. De lyfte över mig till den och smärtan i mig gjorde mig rädd och nervös. Jag skakade fortfarande jätte mycket, kroppen bara hoppade i sängen. Jag minns att slangen till droppet var i vägen och allt var jätte jobbigt just då. Tankarna flög i väg och jag började gråta till och från.
04.40 fick jag någonting som jag skulle dricka, de hade glömt bort det och kom på det ute i korridoren vid hissarna. Jag fick in det i munnen och svalde en klunk, nästa klunk spottade jag ut på väggen. Det var nog det vidrigaste jag druckit, det gick inte att få ner med värkar, illamående och nervositet. Det var något som skulle stänga magmunnen så man inte kräks under operationen.

När vi kom till operationen så fick Tommy klä på sig någon snygg vit sparkdräkt och jag blev förberedd med mössa och massa som jag inte minns. Sen presenterade narkosläkaren och narkossköterskan sig för mig. Talade om hela tiden vad som skulle göras. De var säkert 15 stycken personal i rummet och en barnläkare utanför som väntade på bebisarna.

Jag fick sitta på operationssängen och först bedövade dem mig lite i ryggen innan dem skulle ge mig riktiga bedövningen. Det tog en ganska lång stund innan det tog på mig, men tillslut kände jag hur det började pirra i fötterna och benen. Tillslut kände jag ingenting, så dem lade mig ner och den känslan var hemsk, att se dem lyfta ens ben och man inte känner något. Det satte syrgas i näsan ekg och massa grejs. Jag hade ingen känsel från brösten och neråt. Lite panik fick jag när hjärnan tänkte att jag skulle lyfta benen men det inte gick. Sen tog dem kalla tussar på magen för att se om jag kände. Jag inbillade mig att jag kände och var livrädd.

 

Sen sa Hannah att nu börjar jag... Hjärtat började att rusa upp och jag var så rädd att jag skulle få ont. Helt plötsligt hör jag ettan skrika och barnmorskan visade upp henne för mig och sprang vidare med henne då var klockan 05.29, en minut senare kom tvåan skrikandes förbi mig. Tommy följde med bebisarna ut till det andra lilla rummet bredvid. Jag kände sån lycka i kroppen.

 
 
Sen kom Tommy med Nemi (ettan) i famnen och satte sig bredvid och en sköterska kom med Mileja (tvåan) och la i min famn.
 
 
Men de fick ta tillbaka henne ganska snabbt igen då hon fick problem med andningen pga vatten kvar i lungorna. Så en läkare hängde henne upp och ner, sen var det bra igen. Tommy, bebisarna och barnmorskan gick tillbaka till förlossningsrummet medan jag blev ihop sydd.
 
 
När dem var klara med mig körde dem mig till uppvaket. Där låg jag och väntade och väntade tills de såg att min känsel började komma tillbaka. Vid 8 tiden kunde jag röra mina tår, så strax efter det kom barnmorskan med Tommy och bebisarna. 
 
 
 Mileja tv och Nemi th
 
Nemi kom 05.29, vägde 2385 gram och var 43 cm 
Mileja kom 05.30, vägde 2195 gram och var 42 cm


7 månader idag ❤️



Tänk att för 7 månader sen kom dessa raringar in i våra liv :) 
Jag är så glad och tacksam att jag får vara mamma till tvillingar!! Finns inga ord över hur mkt jag älskar Nemi & Mileja. 

5 september..

Gud vilken härlig vecka med fint väder. Barnen trivs jätte bra här hemma, ute hela dagarna och cyklar. 

Imorse kom Anna hit på en kaffe och lämnade deras gåstol till oss, så nu kan Nemi & Mileja köra rally med varandra :) har sån fin och snäll vän! 
När hon åkt hem så väntade vi på att Tommy skulle komma hem. När han kommit så åt vi resterna från igår (kalops). Sen gick vi till affären och handlade... Barnen fick sitt fredagsgott. 

Nu ikväll har Evelyn & Tilma haft sina vänner här och de kollade på tv, åt godis, chips och ostbågar. Sen lekte dem på rummet. 

Ne nu ska jag sova!

4 september..

Hello, ligger i sängen och vilar lite medan bebisarna också gör det. 

Imorse när jag lämnat barnen på dagis så tog jag och bebbarna en promenad till Ica (ca 3,8 km tur och retur), när vi kom hem så städade jag. Ska bara skura golven. Men det gör jag precis innan vi går till dagis. 
Ne vila en stund innan någon bebis vaknar. 




Ridskola..

I eftermiddag/kväll var vi till ridskolan. Idag red dem i skogen. Det var så fint väder också, jag och Tilma försökte hinna med. Men Tilma var så gnällig och orkade inte gå, så vi gick tillbaka till stallet och väntade där :)

Men härligt var det...

Nu ska jag sova, är helt slut :) hållet igång hela dagarna och tvärdäckar på kvällen. Imorgon är det sista dagen på dagis för denna vecka.. 

Godnatt ❤️

3 september..

Usch har haft så mkt att göra sen i fredags, så jag orkar knappt med mig själv längre.. 
Evelyn & Tilma är på dagis, bebisarna sover och det tänkte jag med göra en stund. Är helt slut.. 
Ikväll ska Lynis på ridskolan, får se om Tilma också följer med.. 

Är dålig på att ta bilder, men ska försöka bli bättre på det! 
Ne vila va det ja... 





2 september..

Sitter i soffan och är så sjukt trött. Mileja sover och Nemi springer runt i gåstolen. Evelyn & Tilma är på dagis. Så nära dit nu :) 
Kaoset börjar ge med sig här hemma nu. Har 4 kartonger och 2 säckar kvar att packa upp. Ska fixa klart det snart. Så skönt att bli av med det. Har fått upp gardiner i alla rum utom vardagsrummet. 



Vi blev godkända..

Ligger i sängen och ska försöka sova snart.. Alltså denna helg och idag har vart hektiska. I fredags fick vi nyckeln till nya lägenheten.. Så vi packade för fullt. I lördags gick flyttlasset, Tommy, Nisse och Fredde flyttade allt. Jag och Tommys mamma städar och passade bebbarna. Vi hann inte städa allt, men det värsta blev gjort.. På söndagen var allt kaos i gamla och nya lägenheten. Så vi började fixa lite i nya innan vi gick och gjorde klart flyttstädningen. Vi höll på 4 timmar.. Idag gick jag och alla barn till gamla och mötte upp vaktmästaren som besiktat lägenheten. Han frågade om vi haft städfirma där :D haha! Han tyckte det var bra städat tror jag.. Sen handlade vi och gick hem. Har fixat här hemma hela dagen. 
Barnen har vart ute från morgon till kväll, så dem somnade gott i sina sängar ikväll. 
Bilder på lägenheten kommer när vi kommit iordning. 



1 september..

Godmorgon, ligger i sängen och kan inte somna om. Tommy och Nemi är uppe, snart ska Tommy gå till tåget också, så ingen ide att somna om. 

Jaha, i helgen har vi flyttat.. Måste vara bland det tråkigaste som finns. Iaf flyttstädningen.,, men nu är det gjort. Bara hoppas besiktningen blir godkänd. Fast säkert inte ! Städade typ i 4 timmar igår och då var ändå det jobbigaste gjort i fredags, som typ avlopp, bakom spis, ugn och fönster.. 

Ne nu ska jag gå upp, annars somnar jag!