30 november

1 advent.. 
Imorse vid frukost tände vi första ljuset. Jag älskar tiden som vi har framför oss nu! 

Igår hade vi en bakdag! På förmiddagen gjorde barnen pepparkakor. 

Sen på eftermiddagen satte jag en lussekattdeg på jäsning. 

Medan den jäste så gjorde jag kolakakor med flingsalt och havreflarn. 
När dem var klara var det dags för att fixa lussekatterna. 

Evelyn & Tilma var jätte duktiga :) 
De gjorde en varsin plåt pch jag två plåtar. 

Sen vart det mysfika, Nemi & Mileja fick också smaka en lussekatt. 





Nu ska vi snart gå hem till mamma och syrran för att bli bjudna på mat och fika kanske ;) 

27 november..

Godmorgon.. 
Evelyn & Tilma är på dagis, bebisarna ligger ute i vagnen och sover. Så jag sitter i fåtöljen med fötterna på fotpallen och bara njuter... Med en kaffe och lite julmusik på. Försöker mig på att få lite julstämning. Igår var det kallt och fick lite mer vinterkänslor. Men idag vart det helt plötsligt varmare, typ geggamojja ute. Ne nu vill vi ha kallt och snö. 

Igår var det ridskola, Evelyn var lycklig att hennes mormor & moster ville följa med och titta på henne. Hon är så duktig på att rida. Både skrittar och travar :) eller vad det heter.. 
Här är hon redo att rida.. Bilden tog jag av mamma :) 

Ne nu ska jag läsa lite bloggar och bara njuta. 

25 november..

Tänk att idag blir Evelyn 5,5 år! Tiden bara flyger iväg. Vill att tiden ska saktas ner så jag får en chans att hinna med.  


På bilderna är Evelyn ca 1 år och 7 månader :) 

24 november..

Hello, ekoooo! Haha

I förmiddags tog jag, Tommy och alla barnen tåget till Örebro. Vi sa till Evelyn & Tilma att vi skulle in och äta och bara strosa runt... Regnet öste ner och det var kyligt. När vi väl var inne i Örebro så tog vi stadsbussen och åkte en bit. Barnen var fortfarande ovetna om vart vi skulle.. När vi gick av bussen så sa vi att vi skulle gå runt där, i regnet.. Men Tilma började frysa och gnälla och gnälla.. tills hon började känna igen sig, båda barnen vart förväntansfulla och glada.. Lek och buslandet!!!! Lycka, för båda barnen. 




Det var kul att överraska dem :) alla vart nöjda! 

Bu ikväll har jag vart på föräldramöte på skolan.. Evelyn börjar ju där den 7 januari. Eller 5 åringarna flyttar dit och har dagis sista halvåret ;) kändes jätte bra. Verkar som att de kommer fortsätta flytta dit och att Tilma också kommer göra det om 2 år, men det vet man aldrig ;) 

Ne nu ska jag sova, godnatt! 

Mys




21 November..

Tar en kort paus från städningen med en kopp kaffe framför datorn. Tänkt bara skriva lite kort!
 
Fredag idag och det innebär oftast mysdag för dem flesta.. även här faktiskt! God mat och gott till idol ikväll... Så skönt när det är städat inför helgen och man bara kan njuta tillsammans.. Tommy är nu ledig fram till onsdag =)
 
 

Storhandlat..

Godkväll, ligger i sängen och ska sova snart, fryser satan! Så täcke och filt blir bra! 
Idag har vi vart till Örebro och storhandlat.. Det blev endel och kyl-/frys fullt.. Vi åt på Sibylla också :) 
Tommys nya spel kom idag så han sitter och spelar nu, får se när han kommer och lägger sig ;D haha! 

Jag kör ju knappt bil längre, då vi valt att inte ha någon.. Men lånar ibland ;) jäklar vad skönt det var att köra fast jag typ glömt hur man gör.. Men ovan att köra i mörker. Såg typ inget kändes det som ;S 

Ne nu ska jag sova! Godnatt 💕

20 november..

Godmorgon.. Bebisarna vaknade 7.20 och vi gick väl upp 7.45 kanske. Så vi har ju vart vakna ett tag. Nu har vi precis ätit frukost och ska snart fixa oss för dagen. Mileja har fortfarande feber så nu är det 4e dagen. Men hon är ju pigg och glad iaf :) 
Här står hon och dansar på barnens rum :) ne nu slog sig Nemi 

19 november..

Ligger i sängen och ska vila en stund. Vi gick upp vid 7 tiden... Hade tänkt ta en promenad nu men vart så sjukt trött. Mileja är inne på sin 3e dag med feber, Nemi är på sin 1a.. Känner iaf att jag lever ;) 

Gnäll och gnäll :( men klart man får gnälla när man har feber.. 

Aldrig gnälliga ju...

Idag har Nemi & Mileja vart missnöjda nästan hela dagen. Igår med om jag tänker efter.. Men Mileja som har feber vill gärna sitta i mitt knä, klart hon ska det tänker ni, men Nemi som inte har feber vill också sitta i mitt knä hela tiden. Så fort jag sätter ner henne på golvet så lägger hon ner huvudet mellan benen på golvet och blir ledsen... Nemi är så svartsjuk och har vart det ett tag, men nu när Mileja har feber vill jag ge henne lite mer tid till att mysa. Att ha båda i knät går ju också, men jag blir låst och tillslut gör ändå någon bebis illa den andra. Så idag har jag burit och har gungat dem i famnen lekt med dem på golvet och ja massa, inte en sekund över till något annat. 
Men ändå är jag så sjukt glad att jag fr vara deras trygghet varje dag, krama pussa, skratta och gråta av lycka tillsammans! Se dem utvecklas med raketfart, se dem lära sig saker och ting och se dem känna kärlek och glädje! Tiden rinner iväg.... vill ju hinna med och njuta av denna fantastiska tid jag lever i nu! 

Älskade barn, tvillingar er ska jag älska för all framtid och stå vid er sida vad som än händer <3 

18 november..

Godmorgon, sitter med en kaffe och kollar Nyhetsmorgon, bebisarna ligger i sina sängar och äter. De åt gröt för en stund sen också, men Nemi var sjukt trött så dem åkte i säng. Tror inte Mileja vill sova alls. Men hon gråter inte iaf. 

Igår efter deras lunchvila så hade Mileja feber på 39,5 grader :( hon var slö resten av dagen men ändå glad. Hon fick en alvedon till kvällen. Så tror båda sov hela natten. Hon har ingen feber än, men kommer väl sen.. 
Bild från igårkväll :) 

Idag blir det lugnt som vanligt.. Ikväll blir det nog vampire dairay maraton (om jag får bestämma), Tommy går nog med på iaf 2 avsnitt.. Ja jag är helt besatt av den serien! Därför jag aldrig ska kolla på serier, kan inte sluta tänka på den och funderar hur det kommer bli i serien!! Haha. 

Ne nu dricka upp kaffet och sen fixa med tvätten. Tvättkorgen är ju visserligen tom, men kan nog hitta något att tvätta ;) ska försöka gå igenom alla julsaker och se om det är något som behöver köpas :) 


17 november..

Hello, sitter här i soffan. Evelyn & Tilma är här en stund medan deras pappa är på möte på jobbet. De åkte ju till honom igår. 
Igår så kom Tommys pappa, bror med familj hit. Det var trevligt! De firade Tommy i efterskott. 

Annars idag har det inte hänt så mkt. Nemi var med om sin första lilla blodolyckan idag. Hon slog i läppen så det blev en liten Fläskläpp. 

Mileja har fått feber idag :( så hon är inte pigg alls.. 

16 november..



Evelyn har min gamla fjäril som jag hade i håret när jag var liten.. Så kul :) 
Älskar Evelyns hår, så fina lockar och färg.. 

15 november..

Lördag redan, veckorna bara springer iväg.. Hinner liksom inte alls med, mindre än 6 veckor kvar tills jul. 

Idag har vi inte gjort mkt alls... Jag har fixat lite på toaletten och tvättat massor.. Sen har jag gjort finsk korvgryta till oss och bebisarna. Nemi & Mileja tyckte det var jätte gott. 

Här är bebisarnas gryta :) 



14 november..

Godmorgon! Ligger fortfarande i sängen, Tommy har åkt till skolan och alla barnen kollar på tv/iPad. Ska snart gå upp.. Har sovit skit inatt, febern kom och gjorde mimik natt hemsk. Har fryst och svettats omvartannat.. Men tog alvedon någongång inatt så känner mig ändå ganska okej nu. Så får se hur jag mår under dagen. 
Nu ska jag gå upp och duka fram frukost. 

Bild från igår :) 

13 november..

Hello.. 
Evelyn & Tilma är på dagis, jag och bebisarna tog en promenad direkt efter på en timme. Idag var det kallt ute.. Men skönt var det, bebisarna sov hela tiden och vaknade när vi kom hem. Så det var bra då fick dem smoothie och jag tog en macka. Gröt åt vi alla imorse. Nu springer dem runt i gåstolarna och äter en varsin majskrok. Jag ska snart slänga in en tvätt. Imorgon är det fredag och då blir det fredagsmys säger Evelyn. Så tror vi kanske ska äta tacos och sen gott framför idol. Älskar fredagar! Tycker den dagen är så värdefull, man samlas hela familjen och bara myser. 



12 november..

Gokväll.. Ligger i sängen och ska sova gott nu. Känner mig ganska så pigg nu. Har inte alls blogglusten längre, hoppas den kommer tillbaka snart. Satt och kollade igenom min blogg och det är ju bra roligt att läsa tillbaka. Tänk att den här bloggen har funnits med sen 2009 och innan det hade jag en annan blogg. 

Idag när jag lämnat barnen på dagis så gick jag och bebbarna på promenad. Var typ varmt ute. Sen har vi inte gjort så mkt mer idag... Känner mig nere och har jobbig hosta. Ger sig aldrig denna förkylning. Aja, nu ska jag sova! 

Min envisa och bestämda tjej!!! 

11 november..

Tisdag, solen lyste upp lite tidigare men nu vart det mörkt och dystert.. Så tråkigt! Kände verkligen att solen behövdes, men inte då! 
Evelyn & Tilma är lämnade på dagis, jag tog en kort promenad så Nemi & Mileja skulle somna i vagnen. Nu sitter jag i soffan med en kaffe och slappar lite. 

Snart ska jag fixa här hemma. Plocka in i diskmaskinen efter frukosten. Sen måste det dammsugas (som varje dag) och tvätta.. Den veckan Evelyn & Tilma är här får vi ett berg av tvätt. Helt sjukt.. Bädda rent i sängarna ska jag nog också göra idag. 

Hoppas ni får en bra tisdag! 

Pappa & jag..




10 november..

Måndag igen.. 
Har inte haft någon lust att blogga i helgen. Vi har grejat massor. I lördags hade vi förrådsrensning. Så skönt att rensa bort massa skit. 
Igår kom Evelyn & Tilma hit också. Så idag är vi hemma och tar det lugnt. Vi ska nog ta oss ut senare. Vill gå till affären. Får se om dem orkar gå..



9 november..

Farsdag och twinsens 9 månadersdag.. 

Har inte firat Tommy direkt. Men gjorde lite godare mat.. Egengjord bea fick vi till. 


Tänk att det redan gått 9 månader.. Snart blir dem 1 år :) våra fina tvillingar! 



7 november..

Godmorgon, sitter på bussen till usö. Ska göra astmatestet. 
Hann inte dricka kaffe hemma heller. Så måste köpa en snabbt när jag kommer fram. 

Idag blir det plankstek till kvällen. Nå gott framför idol också kanske. Så mys blir det iaf ;) 

Äta själv!



Nyss ätit själva har bebbarna gjort.. De fick potatis och ärtor.. Vi åt potatis, fiskpinnar och remouladsås.. Enkelt och gott. 
Det gick sådär för Mileja. Nemi var ganska duktig och försökte, hon tog ner skeden till maten iaf :) 



Nemi..



Lite om hennes utveckling:

Säger några ord som:
Titta
Bampa=lampa
Dä? 
Mamma
Pappa

Hon pekar på saker pch säger dä.. Sen om vi frågar vart lampan är så tittar hon på den eller pekar på dem. Hon sitter själv, kryper pch står vid saker sen länge. Hon släpper taget och kan stå några sekunder själv.. 


6 november..

Godmorgon, ligger på soffan och kollar runt på mobilen. Bebisarna sitter i sina stolar och kollar på Barnkanalen. Ska snart äta frukost och ge bebbarna gröt. Blir nog en promenad sen i det kalla vädret. Burr! Inne är det också svinkallt. Pyjamasbyxor, sockor och tjocktröja på mig nu.. 
Hoppas på lite snö snart.. Så mysigt och det blir ljusare ute. 
Imorgon ska jag ge mig på att göra planka till mig och älsk! Så ska bränna in plankorna idag har jag tänkt :) 



Så trött!

Vet inte om det är vädret men är trött förjämnan.. Solen lyser med sin frånvaro :( det är grått och dystert.. Hoppas solen tittar fram snart så man kan få lite energi! 
Nu sover bebisarna, så jag tänkte ta och vila jag med. Evelyn & Tilma kollar på tv och ipaden.. 



5 november..

Godmorgon, höll på att skriva oktober i stället för november. 
Om 4 dagar blir twinsen 9 månader, 9 månader?? Va sjutton vart dem inte nyss 3 månader? 
Nu ställer sig båda upp kryper runt.. Fast Mileja tycker det går fortare att kravla sig fram :) så hon gör det mest, men kan krypa. 

Jaha onsdag och bebisarna springer runt i gåstolarna. Jag ska snart dricka kaffe och vakna till. Det är jätte kallt här hemma. Så raggsockor och tjocktröja på ;) 
Evelyn & Tilma kommer hit idag och ska vara här medan Jonas jobbar, Evelyn ska på ridskolan idag.. Saknar dem :) så det ska bli mysigt att dem kommer :D 


4 november..

Sjukt sjukt trött. Här får ni börja med att se en sliten mamma! 

Idag har vi vart till lasarettet och gjort ultraljud på Milejas kissblåsa och njurar. Allt såg bra ut sa han :) så det kändes skönt. Barnläkaren ringer säkert i veckan och vill boka in någon mer träff. Efter det åkte vi till mega och shoppade.. Tommy köpte en fin vinterjacka för 199:- , mössa och vantar för ca 100:- , fleecekläder till tvillingarna för 80:- sammanlagt, fodrade galonvantar till Evelyn & Tilma för 100:- tillsammans, 2 handdukar för 30:- 

Det kallar jag fynd. Hans jacka är ett bra märke också. Men mega säljer ut billigt. 
Efter det gick vi till Sibylla och åt. 
En bild på Nemi & Mileja som håller handen ❤️❤️


Här hemma har vi lekt och myst med bebisarna.. 
Mileja ställer sig helt nu och inte bara upp på knäna. 

Nemi hon står pch släpper taget. Hon klarar 2-3 sekunder själv, sen slår hon ner sig på rumpan.. 
En sista bild på när bebbarna leker på Evelyn & Tilmas rum :) 

Godnatt ❤️


Trött & sliten mamma..

Känner mig helt slut som människa. Finns inte en minut till att vila på dagen.. Evelyn & Tilma har åkt till sin pappa idag och det är ju lika jobbigt som varje gång de lämnar mig. Förra veckan var jag nog inte så rolig :( kände mig mest sur och tråkig. Men ska försöka ta igen mig denna vecka med promenader och lite mer vila ;) två minuter kanske finns då! 
Idag råkade jag sparka till Tilma i sängen också ;( inte alls meningen. Men var lite sur på henne då hon bråkade med Nemi. Så jag skällde lite och då la hon sig på golvet bredvid sängen ett bra tag. Precis när jag skulle förflytta mig lite så reste hon sig och min fot slant och kom på hennes huvud. Egentligen inte hårt alls, men hon trodde jag gjorde det med flit :( usch nu har jag ångest och vill bara ha henne hos mig...

Aja, nu ska jag sova! 

Vad är det med min Tilma?

Hon och hennes mage alltså.. Nu har vi testat laktosfritt och visst det är mycket mycket bättre.. Men hon rapar så hon kräks och hon släpper sig illa hela tiden. Börjar nästan fundera på ibs-mage. Men har ingen erfarenhet av det. Ska prata med hennes dietist och höra vad vi ska göra med henne. Hon är mörk under ögonen och ser nästan avmagrad ut. Magen är utspänd! Men hon är pigg och glad ändå. Så trött på allt nu! Orkar inte med detta längre.. Hennes urinbesvär är bättre men inte helt bra. Aja, nu har jag avreagerat mig ;) 





3 november..

Godmorgon, tänk vad fort tiden går.. Snart jul och allt! Men vad jag längtar till jultiden, det är så mysigt. 

Idag åker Evelyn & Tilma till Jonas.. Blir så tyst och tomt när jag inte har dem. Men denna vecka känns ok att dem ska dit, har en del att fixa. Imorgon ska jag till USÖ med Mileja. Hon ska få göra ultraljud på urinblåsan (tror jag). Minns att vi gjorde det med Tilma också. Efter det ska vi leta jacka till Tommy. 
Sen på fredag ska jag till USÖ med mig själv. Ska göra det riktiga astmatestet. 
Ska promenera i veckan också, längesen nu :( 

Min stora fina tjej..