Vilken lång dag..

Nu är det äntligen dags för sängen. Har längtat några timmar nu ;) ne, men dagen har vart lång men bra. Har inte gjort så jätte mkt men känns bra. Imorgon är det redan söndag. Helgerna hinner mana bara blinka så är det vardag igen. 


Har faktiskt haft lite vårkänslor idag, hoppas solen fortsätter att kika fram och värmer upp lite. 

Ne nu ska jag sova, godnatt!!

Vart ute..


Gick ut vid 14 tiden så bebisarna fick röra på sig lite ute. Vi gick till förskolan så dem fick gunga och åka rutschkana. Sen gick vi till affären och handlade lite gott till kvällen. Så två timmar var vi ute ungefär. 

❤️❤️❤️




28 februari..

Sista februari idag då. Imorgon är det redan mars och på måndag börjar bebisarna på dagis. Igår köpte vi det mesta som behövs till dagisstarten. Behövs väl lite regnkläder och så men kan inte köpa allt nu. Det blir så dyrt då, dubbelt när man har tvillingar. Sen behöver Evelyn & Tilma nytt också. 
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Men Tommy är sjuk så får se om det blir en mancold eller inte 😂 
Men jag ska försöka röjja i Evelyn & Tilmas garderob. Någon som behöver kläder i storlek 92-98? Haha har massa! 



Några hundra kronor fattigare?!

Jaha, vi kom hem från Örebro vid 19.30 och jag är nöjd med shoppingen. Köpte massor. Men än är vi nog inte klara inför dagisstarten. 
På mega gjorde vi många fynd. 
• 2 overaller 299:-/st (499:-/st innan rean)
• 2 par mössor med vantar 99:-/st (199:-/st innan)
• 1 par stövlar 99:- (199:- innan) 
• 1 par jeans till Tommy 250:- (799:- innan) 
Så jag är nöjd där.


På hm fyndade vi också. Det var köp 2 par jeans få billigaste för halva priset. Sen hade jag 100:- rabatt om jag handlade för 500:-
• 2 par skinny jeans 1 par till Evelyn och 1 par till Tilma 
• 1 par leggings var till Evelyn och Tilma
• 1 t-shirt var till Evelyn och Tilma 
• kjol till Evelyn

Köpte smycken på ur&penn till mig. 
• 3 par örhängen och ett halsband 50:-

Nöjd!! 

Mot Örebro..

Selfie är inte min grej iaf! Haha
Men nu ska det shoppas..

27 februari..


Godmorgon
Bebisarna busar och skrattar för fullt. Så kul att se dem ha kul tillsammans. Det glädjer mig!

Ska snart lägga dem med välling och jag ska dricka kaffe. Idag är första dagen jag inte stressat på morgonen. Min rutin är ju att äta frukost, klä bebisarna, bädda sängen och dammsuga innan klockan är 9.00. Men idag har jag gjort allt utom att dammsugit. Känns tungt, kanske låter konstigt men för mig är det viktigt. Mår inte bra annars. Eftersom jag är pedantisk och klarar inte av att det är rörigt och smutsigt. Ja det finns så mkt mer ni inte vet om mig med mina egna problem. Men jag har en plan om att låsa bloggen och börja skriva lite mer om mig och mina barn. Då det kommer hända en massa nu som jag vill skriva om för er men inte hela världen. Då det handlar om min dotter och mig själv. Så inte ok när hon inte kan avgöra själv. Men får se hur jag gör. Om jag behåller som det är och skriva som jag gör nu eller om jag ska låsa och skriva mer privata saker. Vet ju inte vilka det är som läser min blogg. 

Ha en bra fredag kära läsare 🌸

Redan i säng..

Jag ligger redan i sängen och ska snart sova. Tommy spelar och har tagit mitt nya handledsstöd ;D haha! Fast jag kommer mest använda det när jag anstränger handleden. Som när jag är ute och går med vagnen. 

Idag har jag och bebbarna inte gjort mkt alls. Vi tog en promenad efter lunch någongång. Stannade och pratade med Emelie ett tag. Sen gick jag till Ica och handlade. Köpte en pekbok till bebisarna. Mileja har börjat intressera sig jätte mkt för det och gillar bilderna på katt, hund och kossan. Så när vi kom hem låg hon på sin overall och tittade i boken ganska så länge.

Men Nemi kom och störde och tog boken från syrran och det gillades inte. Mileja blev ju helt förstörd. 
Ne men annars har det vart lugnt idag. Imorgon åker vi till stan och shoppar loss. 

Ne godnatt!

26 februari..

Godmorgon ☀️
Solen lyser. Men ser knappt ut ur mina skitiga fönster. Att ha låga fönster och barn är kanske ingen jätte bra kombo. 
Bebisarna röjjer satan här hemma och jag ska dricka mitt älskade kaffe och bara njuta över livet. Blir nog att ta oss ut på en promenad idag. Måste passa på medan solen är framme. Behöver solens vitaminer :) 


Ha en fin dag 🌸

Sova sova,.

Är konstigt nog inte så trött idag. Vet inte varför, men brukar vara skapligt trött på kvällarna. Men Nemi & Mileja har inte vart så jobbiga alls idag. Nemi var lite kinkig på eftermiddagen/kvällen, hon sov bara en gång idag mellan 9.30-10.40. Hon har två tänder på G också. Just nu har hon båda framtänderna uppe och en tand nere. Men nu kommer en vampyrtand på vänstersidan och en till nere. Mileja håller på och får sina två framtänder uppe. Hon har redan två nere. 
Klippte Milejas lugg igår :D hon vart så söt och ser lite rolig ut. 

Ne borsta gaddarna och hoppla i säng! 

Modell??

 

Kommer sakna så mkt..


Kommer sakna mina stora flickor. De åker till sin pappa idag efter dagis och kommer inte tillbaka hit först på måndag. 

HM

Tycker hm har så mkt fint :) 





Skulle kunna tänka mig att göra en beställning. Men vet inte. Är ju 10% på beställning nu och gratis frakt. 

25 februari..

Hello 🌸

Sitter och dricker mitt älskade kaffe. Kollar på Nyhetsmorgon också. Se vad Malou har för intressant. 
Evelyn åkte med mormor och moster till dagis. Så jag och bebisarna gick med Tilma till dagis. När vi sen kom hem så dammsög jag och slog igång diskmaskinen. Tänkte köra igång en tvätt snart också. Men först slapp med kaffe och tv. Bebisarna sover just nu. Ska nog byta gardiner i vardagsrummet också. Men måste putsa fönstren där. Så får se om jag gör det idag eller imorgon. Min handled är nog inte med på samma ;) 
Pratade med chefen på jobbet nyss. Ska börja jobba lite smått i mitten av mars. Ångest över det. Just för att bebisarna ska vara på dagis. Men pengar måste in :D 

Ha en bra onsdag! 

När energin tar slut..

Känner att min energi behöver laddas upp. Alltså inte med sömn. Även fast jag är tröt ibland så är det ändå inte bara sömn som laddar upp batterierna. Skulle behöva gå ut och ha kul. Dricka ett glas vin, gå på bio eller bara dricka kaffe med någon. Haha! Känner mig låst i min och min familjs "bubbla". Inte att jag blir låst, men jag låser in mig själv i den. Jag känner mig mest trött och sur. Då energin är nere så blir hela jag nere. 

Aja, ligger i sängen och ska sova. Vi har sett på farmen som vanligt och 2 avsnitt av "the 100". En serie vi börjat titta på. Dem verkar helt okej, den är bra.. Vi kollar ju även vampires, men det blir ju bara 1 gång i veckan. Eftersom säsong 6 går på tvn nu. Men det är ju lite spännande att få vänta också. Nu ska jag läsa lite bloggar sen sova. Eller somna med telefonen i handen som vanligt. 
Godnatt 

Paprikasoppa..



Det blev paprikasoppa med riven Västerbottenost och rosmarin i 👍 

Krokusar..


Vill ha vår! 

24 februari..

Jaha, det snöar! När jag vaknade imorse så var det sol. Vill verkligen inte ha snö nu.. Vill ha våååår! 

Aja, barnen kom nyss in efter att ha vart ute och lekt med kompisar. Jag funderar på vad vi ska äta till lunch, men det blir nog pyttipanna och stekt ägg. Annars ska vi bara vara hemma och ta det lugnt idag. De fick vara hemma från dagis. Då jag ville se hur Tilma ser ut och så. Men alla utslag är borta. Så imorgon får dem gå till dagis. Sen åker dem till Jonas och är där tills på måndag. På måndag börjar inskolningen för bebisarna. 

Ne nu dricka upp mitt kaffe :) 

Seg dag..

Just nu ligger jag i sängen och ska snart sova, som vanligt! 
Var ju på vc förut och det är garanterat en allergisk reaktion. Antagligen är det nötter, men det vet vi ej. Så nu ska hon undvika nötter ett tag framåt och se. Men hon fick nå på recept mot klådan. När hon la sig hade nästan allt försvunnit. Hon hade lite kvar på handlederna och armarna. Så får se imorgon. 

Annars har vi inte gjort så mkt idag. Till middag panerade jag torsk och till det åt vi potatis, spenatstuvning och ärtor. Supergott!

Ne nu ska jag sova 🌸

23 februari..

Godmorgon, måndag redan 🌸☕️

Igår vid lunch tiden så upptäckte jag utslag på Tilmas överkropp. Såg direkt att det var nässelutslag och avvaktade under dagen. De spred sig uppåt mot nacke, bakom öronen och till hårbotten. Det kliade ju jätte mkt stackars liten. 

På kvällen tog jag kontakt med 1177 som kopplade mig till jourvårdcentralen i Lindesberg. Men de tyckte vi kunde avvakta tills idag då och så. Om det inte sprider sig till hela ansiktet. Och att andningen inte är påverkad. Det har den ej vart. Men hon vart lite slemmig igår. Så koll har hon haft. På kvällen åkte dem till Jonas och sov, de ska hit idag igen. 
Men imorse fick jag en bild på Tilma från honom. 

Okej, nu har det kommit i hela ansiktet. Så nu har jag telefontid på vc 9.00 

Det ända jag kan tänka att hon fått nässelutslagen av är att hon ätit mandel och det har hon direkt aldrig gjort förut. 

22 februari..

Idag lärde Mileja sig att gå helt. Nu ikväll har hon ströpplat runt här hemma. Filmklipp ligger på instagram :) lilla stumpan! Nu börjar jag verkligen känna att tiden springer iväg :/ 



21 februari..

Goddag kära vänner! Lördag redan, veckorna bara springer iväg. Igår var jag ju och shoppade loss med alla barnen. Det gick faktiskt bra, lite jobbigt. Men vi kom dit och hem. 

Just nu är Tommy och hämtar mat från pizzan. Sen ska vi gå till mamma/mormor och bli bjudna på nå nybakat. 

Dagens barn:





20 februari..

Godmorgon, eller vi startade väl dagen 5.45 (gäsp). Fast känner mig inte så trött än. Men det kommer väl när jag sätter mig bakom ratten. För idag ska jag utmana mitt öde (läs psyke) och åka till stan själv med alla 4 barnen. Så kul ;) haha kände mig mer taggad igår än idag. Men måste verkligen in och köpa kläder till barnen. 


Godkväll..

Ligger i sängen och ska snart sova. Jag hör hur bebisarna andas lugnt och fint. Nemi andas lite hårdare än Mileja. Älskade flickor ❤️

Imorgon ska jag utmana mig själv, inte lite heller. Jag ska åka till marieberg själv med alla 4 barnen... det är en stor utmaning. Vi ska dessutom äta där också! Så jag hoppas att folket inte är där ;) orkar inte massa människor. Men Tilma måste ha nya ytterbyxor, Evelyn nya skor, bebisarna lite nya kläder och jag behöver bra skor att gå ut och gå i. Får ont i fötterna av dem jag har nu. Så ja jag uppdaterar imorgon om vår tripp till marieberg. 

Godnatt! 

Syrran följde med och hämtade barnen..

Tog med mig syrran och hämtade barnen på dagis. 

Mkt roligare än att gå själv :) 

19 februari..

Godmorgon, eller ja vi gick upp vid 6. Så har ändå vart uppe i 3 timmar. Men nu är jag hemma igen efter att ha lämnat barnen. Promenaden på 4 km är väldigt tuff nu när min handled gör ont. Men när jag ska hämta Evelyn igen så blir det 4 km till. Det är lite mer än 2 km till skolan från oss. Men själva promenaden är skön men handleden är värre :( aja! 
Nu är vi hemma och nu ska jag dricka kaffe. Bebisarna ska få gröt eller banan med yoghurt. 

Ha en bra torsdag alla! 

BVC besök och god middag..

Var på bvc med Tilma idag på 4 årskontroll. Det gick jätte bra och hon har ökat bra i vikt iaf. Så nu är hon 101,5 cm och väger 14,4 kg. Så dem var nöjda efter hennes viktnedgång då hon var så dålig innan vi fick veta om hennes laktosintolerans. Hon ligger jätte bra till i utvecklingen och synen var perfekt. Sen gick vi till ica och hon och Evelyn fick en liten godispåse var. På vägen hem vart det blött och blaskigt, usch gillar det inte alls. Men skönt när allt är bortsmällt. 
 
Lagade middagen ganska direkt när vi kom hem. Det blev ris, baconlindad kycklingfilé med paprikachilisås och sallad. Blev göttans!
 
Ne nu börjar snart farmen och sen mästerkock =)

18 februari..

När vi lämnat barnen på dagis så gick vi till vc, jag skulle vara där 8.30. Efter besöket där så gick vi till fiket vi har i Frövi och drack kaffe och åt en jätte god bulle. Den kom precis från ugnen.

Bebisarna fick en Festis och smaka lite bulle av oss. 

Tandfen kom hit inatt..

Tandfen måste han ganska mkt att göra. Men hon har vart här inatt och lämnat en guldpeng. 
Så Evelyn har lagt den i sin sparbössa. Hon ska spara till en Xeno säger hon. Bara för att Tilma fick en sån. 
Min lilla tjej börjar bli stor nu. 



17 februari..

Herregud så fort tiden går, har sån ångest att snart är det dags för dagis och jobb. Men sånt är ju livet. Den 2 mars börjar jag skola in bebisarna. Vi var ju på samtal om det igår. Känns sjukt :( att lämna bort sina små till andras händer när dem är så små. Men man måste ju få in pengar. 
Mina små korvar på dagis! 



Första tanden tappad..



Nu ikväll tappade Evelyn sin första tand. Hon vart nog lite chockad när den helt plötsligt låg i hennes hand. Men nu äntligen. Hon är stolt, glad och exalterad. 

Imorse ville hon att jag skulle känna och då kunde man vrida på den. Så jag sa att den tappas nog senast i övermorgon. Hon blev lite rädd men ändå glad. 
Nu ikväll stod jag och Tommy och pratade då kommer Evelyn helt paff och chockad med sin tand i handen. Skrattade men var ändå lite rädd. Men så stolt hon var. Hon blödde ganska så mkt i början. 
Jag minns ju själv hur det var att tappa min första tand. 

16 februari..

Godmorgon, fy så trött jag är idag. Ögonen vill bara stängas igen. Men blir nog bättre efter en mugg med kaffe. Tror att vår säng börjar bli för old. Får ont i varje kroppsdel. Speciellt rygg och höft. Men så är det! 

Idag klockan 8.00 har jag telefontid med läkaren. Måste prata med henne om vad jag ska göra med min handled. Hon skickade ju en remiss, så fick hem brev från dem att jag kommer att bli kallad till dem om 5-6 månader. Höll fan på att svimma. Vart tog vårdgarantin vägen? 


Vi ska väl försöka ta oss ut idag också.. Men det får bli efter lunch. För på fm har jag alltid så mkt att stå i. Ne nu ska jag gå upp ur sängen och bädda den, fixa fram frukost och sen duscha. Ska köra igång en tvättmaskin också. Hörs kanske senare :) 


15 februari..

Godkväll, såg nu att jag inte skrivit nå idag. Men har faktiskt inte suttit så mkt med telefonen idag.. Skönt! 

Idag har vi inte gjort så mkt. På förmiddagen lekte vi mest med bebisarna. Men efter lunch kom solen fram och vi gick ut på en ganska lång promenad. Det blåste lite mkt, men skönt ändå. Nu vill jag att snön försvinner. 
Jag har strykit gardiner som jag satt upp också. Köpte ju nya till köket som är lite våriga. Sen åkte barnens favisar upp i deras rum. Men har bara en bild på köket.

Barnen kom vid 17 tiden efter en vecka hos deras pappa. Det har vart en lång vecka och jag har saknat dem mkt. Men nu är dem här iaf. Evelyn började bygga ganska direkt med bebisarnas blocks. 
Hon byggde ett slott åt Tilmas barbiedockor :) så himla duktig!

Barnen fick två alla hjärtansdag presenter var idag också. Choklad och två miniböcker var. Ville ge dem något litet iaf. 

Ne nu ska jag sova.. Ny dag imorgon. Vi ska på möte på dagis om bebisarnas start den 2 mars.
Godnatt❤️ 


Vår alla ❤️-dag



Haft en super mysig dag med min bättre hälft! 

14 februari..

Alla hjärtans dag idag då. Inget speciellt händer här hemma bara för det. Tycker inte om sådana här dagar, ett sätt för alla affärer och butiker att tjäna pengar på. Men vi tänkte väl iaf äta lite godare mat och njuta av livet.. Funderar på att göra plankstek. 

Annars idag så har jag massa att göra, eller ja i helgen. Det ska sorteras, rensas och fixas i garderober. Sen städas :) som vanligt, det är det ända jag gör, fast tycker ju det är kul. Hatar att ha rörigt hemma. 

Nemi & Mileja i somras..






Gick ute för första gången..

Idag när Tommy kom hem så drack vi kaffe och sen gick ut. Nemi fick gå ute för första gången. Hon tyckte det var kul och var så duktig fast vägen lutade på. 

Vi gick till affären och köpte lite gott som vi ska äta till fångarna på fortet. När vi kom hem så lagade jag fläskfilégryta med pasta och ugnsrostad broccoli. Det var gott! 

Nu ska jag bara slappa i fåtöljen.. Hoppas ni haft/har en bra fredag! 

Hallen..


Vill byta ut tyget och knopparna på bänken snart. Gillar inte de som sitter på nu. Men vet ju inte vad jag ska ha för färg.. Aja, får leta runt på nätet. 


Nya lampan..



Här är nya lampan som jag köpt. Jag ville ju ha den större modellen, men den skulle bli förstor där. Så tog den mindre och jag blev inte besviken. Men vill ha den större sen när jag hittar plats till den och har bra rabatter igen ;) 
100:- gick lampan på, köpte nya gardiner till köket också, får se om dem kommer upp idag. Lite för våriga. 

13 februari..

Fredag den 13e, alltså otursdag. Får se om vi får någon otur idag då. Ska ju inte direkt göra så mkt. 

Godmorgon iaf, hoppas ni sovit bra?! Det har faktiskt jag gjort :) 
Idag är det bästa dagen på veckan. Blir god mat och nå gott till tvn ikväll. Till middag ska jag göra fläskfilégryta med pasta och sallad till. Sen till kvällen vill jag testa grönkålschips :) får se.. 




Dagens bebisar..






Avleda sina barn..

Satt nyss och tänkte på länken jag delade i mitt förra inlägg.. 
Jag är expert på att avleda mina barn. Har man 4 barn som gråter, skriker, skrattar, pratar högt och bara tjatar.. Då är det såklart lättast att avleda dem med tex tvn, padden eller dockorna. Men jag känner inom mig hur fel det verkligen är. Om tex Tilma slår Evelyn så Evelyn blir ledsen eller tvärtom, då måste jag försöka sätta mig in i Evelyns känsla och förstå henne istället för att bara ge henne en kram, säga till Tilma och sen säga nu är allt bra när Tilma sagt förlåt. Men skulle någon slå mig så kanske inte ett förlåt och en kram bara tar bort min känsla. Jag måste börja tänka steget längre och försöka sätta mig in i mina barns känslor och förstå dem mer. Men jag är en sån otroligt stressad människa och de påverkar nog mig och mina vardagssysslor och känslor. 
Sen är det klart att ibland måste man ju såklart avleda känslorna.. Det är ju inte okej att vara arg och slå eller såra folk. Då måste man ju in och försöka avleda och se om man kanske kan få ut barnets arga känsla utan slag. 
Men detta ska jag ta till mig mer och försöka jobba på. Tror att detta kan lätta på stämningen och att alla får bättre känslor. 


12 februari..

Godmorgon, har precis gått upp ur sängen. Trött och känner mig inte alls utvilad. Ont i hela kroppen och huvudet känns tungt. Men ska ta min medicin och sen en kopp kaffe så borde jag bli lite piggare. 

Nu på morgonen läste jag en "artikel" som var en väldigt intressant grej som de flesta föräldrar gör. 
"Att avleda ett barn!" 
http://petrakrantzlindgren.se/2015/02/10/titta-en-rod-bil-om-varfor-vuxna-avleder-barn-och-varfor-barn-ogillar-att-bli-avledda/

Tycker att den är värd att läsa. För jag tror egentligen på att avleda ett barn. Men gör det av den enkla vägen automatiskt. Vem orkar med gap och skrik tex? Men tänk om man själv är ledsen och någon säger "titta på tvn det är ditt favoritprogram." En vuxen går inte på den avledningen men det tror jag barn inte heller egentligen gör, men känner sig tvungna att lämna sin känsla kvar inom sig. Om barnen får vara klart sin känsla så tror jag att barnets psyke som stress och sånt blir bättre. Alla måste få visa sina känslor. Alla kan inte vara på topp jämt!! 

Augusti -14 vs februari -15




Bebisarnas hörna..



Nemi & Mileja fick en stereo av deras mormor med familj i 1 års present. Den passade perfekt i bebisarnas lilla hörna 🌸

Älskade bebisar!



Älskar verkligen deras nya pyjamaser. De satt jätte bra på dem! 
Båda har tofs idag, eller ja, Nemi har dragit ur sin. Men Mileja har kvar sin, men hon har ju lite längre hår.. 

{ F R U K O S T }





11 februari..

Godmorgon, här sitter jag framför Barnkanalen med Nemi & Mileja. Inte för att dem är så himla intresserade, men skönt att ha nå att kolla på. Idag händer det väl inget speciellt direkt. Hoppas på sol och varmt, så isen på vägarna kan smälta bort. Blir en promenad idag iaf :) 
Nu ska jag fixa en smoothie till frukost. 

Sova..

Dagen har rullat på men gått väldigt segt. Äntligen ligger jag i sängen och ska sova. Det måste vara det bästa på hela dygnet, gå och sova! Haha

Ne men har mest busat med bebisarna. Nemi har vart väldigt sur idag, inte vart hennes dag helt enkelt. Vart en promenad på eftermiddagen till affären och mötte Tommy vid stationen. Lagade mat och donat. 

Kollade farmen.. Nu har vi börjat med en ny serie, homeland heter den. Den verkar helt okej, men svårt att säga efter första avsnittet. 
Vampire dairay säsong 6 går ju på tvn nu så det kollar vi på en gång i veckan (jobbigt). Så återkommer om homeland är bra enligt mig eller inte... 
Nu ska jag sova, hör mina små pluttar andas så sött. En suck lite då och då :) mina pruttar! 
Godnatt! 

Brum brum..




Hon som tror att hon kan allt!





10 februari..

Godagens.. Känner mig seg i hela kroppen. Inte sugen på nå heller. Tänkte väl ta en promenad lite senare så bebisarna får komma ut lite. 
Börjar tappa min energi helt och känner mig mest bara yr. Men på onsdag nästa vecka ska jag äntligen ta ut min kopparspiral. Har haft mens nästintill dagligen sen bebisarna kom :( har haft P-stav, P-spruta och kopparspiral inom loppet på 1 år. Alla gav mig mens! Så nu ska jag vara utan preventivmedel ett tag för att få kroppen på vanliga banor igen. Sen ska de på på gyn komma på något ;) 

Idag har jag inga direkt stora planer, men ska gå igenom några papper och ringa ett par samtal. Ja och ta en promenad.. 


Älskade tvillingar!

Nu på morgonen/förmiddagen har bebisarna öppnat sina paket och jag har fixat klart tårtan. 

Bebisarna tyckte snörena och kartongerna var roligast! 

Här är lemon curdmoussen som jag la mellan bottnarna igår..

Slutresultatet är jag inte helt nöjd med. Men det är min andra tårta någonsin som jag spritsar. Så jag ska väl inte klaga. Det var svårt att spritsa deras namn. Men den duger! 

9 februari..

Vi kom in på förlossningen runt 3 tiden på natten och där ville de stoppa mig lite. Så vi kunde utföra snittet vid 8 på morgonen ist, men efter två sprutor så gav vi upp. Så upp till operationen och plocka ut töserna! 05.29 kom Nemi ut och 05.30 kom Mileja. 

Tänk att det är ett helt år sen :) ett helt underbart år med både skratt, tårar och glädje.. 

Grattis på eran 1 årsdag älskade Nemi & Mileja ❤️❤️

För 1 år sen..

För 1 år sen låg jag nu och sov helt ovetandes om vad som skulle ske på natten.
Vi hade 2 dagar kvar till planerat snitt. På kvällen skulle vi planera och skriva lista om allt som skulle med till förlossningen. Men vi orkade inte och valde att sova ist. För dagen efter skulle mamma ha Evelyn & Tilma på dagen så vi skulle kunna packa och sen på kvällen åka till sin pappa. 
För 1 år sen låg vi och sov, barnen också. Runt 1 tiden gick jag upp och kissade som vanligt, som alla nätter. Gick och lade mig igen för att vakna en halvtimme senare för att vattnet gick. Tommy skrubbade och packade samtidigt medan jag stod inne på toaletten och ringde min mamma och förlossningen. Vid 2 kom mamma och hämtade barnen.. En stund senare kom taxin och hämtade oss. Jag skulle bli tvillingmamma!! Tommy tvillingpappa!! Evelyn & Tilma tvillingstorasystrar!! 



8 februari..



Imorse gjorde jag och Tilma lite scones. Tilma gjorde de små :) det var gott men väldigt mättande. Jag hade bara smör och hallonsylt på. 

Idag tänkte jag förbereda tårtan som vi ska ha på bebibisarnas kalas imorgon. 

Mina fina Evelyn <3

Älskade blivande 6 åring. Tänk att i maj blir du redan 6 år. 

Hemma igen..

Vi kom hem från Örebro för ca 1 timme sen. Vi har ju vart på lek och bus :) barnen och bebisarna tyckte det var jätte kul. 

Milejas ögon har blivit värre och i båda ögonen. 


Nu sitter vi och kollar på fångarna på fortet. Alla är vakna utom Nemi :) hon somnade redan när vi gick från lek och bus :D 

6 februari..

Godmorgon, gick upp vid 7.30 ungefär.. Nu har vi ätit frukost och bebisarna har fått en ny blöja. Evelyn spelar bamse på datorn och Tilma på iPaden. Ska snart blanda välling och lägga bebbarna en stund. Så ska jag och barnen klä oss för dagen. Vet inte riktigt vad som händer idag, lutar åt att kanske åka till lek och buslandet. Men får se.. 

Milejas tur..

Nu har Mileja fått ögoninfektion.. Så jobbigt med kladdet som blir i ögonen. Febern är också kvar. 

Hoppas alla är friska till deras 1 års dag :) 

Nu har vi beställt hamburgare från pizzerian. Så hungrig och orkar inte laga mat idag. 

Äntligen..



Äntligen fick jag byta örhängen på Evelyn. Hon tog ju de i maj. Men nu fick hon ett par nya :) så nu kan hon byta när hon vill, har ju ett par stycken iaf. Men kul att kunna köpa sådant i present. Mammas stora tjej! 
Men det blev tårar och tårar.. Hon tyckte det gjorde ont. Fast jag tror det var att jag var så bestämd och tog i lite hårt ;) men örhängena satt som sten! 

Nu är hon iaf jätte nöjd :D 

Det snöar inte!

Wihooo.. När jag gick till skolan och hämtade Evelyn så snöade det inte, så otroligt skönt det var ute då.. Nu kan snön få ligga kvar men inte komma nå mer. För det är bra fint ute nu :) 



Snart ut i snön..

Nyss ätit en tidig lunch, ska snart ge bebbarna lite lunch också. Sen ska vi ge oss ut i snön och hämta barnen på dagis. 

Slängde ihop en gratäng igår på det som fanns hemma :) blir oftast gott! 

4 februari..

{ g o d m o r g o n } eller godförmiddag. Tänkte försöka hinna slänga in ett inlägg här medan bebisarna ligger och sover. De ligger nerbäddade ute i vagnen, snön bara vräker ner. 
Evelyn & Tilma är på dagis, Evelyn gick med sin moster till dagis. 
Jag sitter här med en kaffe och har kollat igenom reklamen som vi fick i måndags. 
Mina älskade tulpaner..

Igår var vi ju på BVC och gjorde 1 års kontrollen. Det gick ju bra. Läkaren tyckte väl att Mileja inte greppade så bra på höger handen, så det skulle vi ha koll på. Men igår kväll så greppade hon så fint. 
Vikten var lite låg på henne också men ingen fara än, hon tycker iaf att jag ska komma och väga henne innan 1,5 års kontrollen. 

Nemi-Lee, 8730 gram och 71 cm
Mileja-Lee, 8080 gram och 70,5 cm

Så det är ju lite skillnad i vikt på dem. Men Mileja är ju så rörlig, inte konstigt att vikten stannar av lite. 


Läkarbesök..

Nu på eftermiddagen så var vi till BVC på 1 års kontrollen. De ökar sakta men säkert i vikt. Fast det såg bra ut, Mileja är lite smal men hon trodde att det var för att hon rör mer på sig. Skriver vikterna imorgon, minns inte nu. De fick sina sprutor också. Tycker det är så hemskt att se :( de blev så ledsna. Men men nu r det gjort! 


Om 6 dagar fyller Tvillingarna 1 år..

 
 
Har fortfarande svårt att fatta att just vi fick tvillingar, det är så sjukt häftigt att få vara med om. Ist för att ha en bebis krypa/springa runt här hemma så har jag två! 

3 februari..

Snön bara vräker ner igen, trodde att det var slut på det imorse. Men inte då! Tycker snön är så fin, men jag tycker att det räcker nu, så det är plogat och fint. Så svårt att gå med vagnen när det är massa snö... 
 Så här fint var det när vi gick till Tilmas dagis imorse.. Idag ska dem fira Tilma på dagis och det gillar inte Tilma. Hon tycker inte om uppmärksamheten där. Vet inte varför.. Jag sa nu kan du säga att du fått fina presenter, fick som svar "ne gillar inte när dem vet". Så tråkigt när hon mår dåligt över saker och ting. Min stora lilla tjej!
 

Helt slut..

Nu är Tilmas dag över och alla barn är lagda. Tilma är jätte nöjd. 

Hon har fått av oss:
• Xeno monster
• barbiedockor
• ponnyhästar med hus
• byxor

Av hennes morfar och Elisabeth
• paraply 
• kläder

Av hennes mormor, Bosse och moster
• Barbie (Ken och en fin tjej)
• handduk med frost på

Så nu är det bara att ladda inför tvillingarnas dag som är om exakt 1 vecka.. Funderar på att göra en ny utmaning med tårta ;) 

Chokladtårta med hallonmousse och vitchokladfrosting..

 
 
 
Tårtbotten
  • 5 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker länge, vitt och poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål noga. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, men rör så lite som möjligt. Smörj (och bröa ev.) en rund tårtform (24 cm eller mindre). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40-45 minuter. När tårtbottnen har svalnat, skär den i tre lager. Jag använde tandtråd (och en sambo - svårt var det att göra själv). OBS för att få ett saftigare tårtbotten ska man alltid pensla bottnarna. jag penslade på lite hallonsaft.
 
Hallonmousse
  • 500 g frysta, tinade hallon
  • 2 dl gelésocker multi
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
Vispa hallonen. Koka upp hallon med gelésocker. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Ställ i kyl en stund för att svalna. Vispa grädden hårt och vänd ner den i hallonen då purén har börjat stelna något. Blir ganska mkt, minska lite eller ät upp som efterrätt.
 
Rosa vitchokladfrosting
  • 200 g vit choklad
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 275 g florsocker (tog ca 4dl)
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • Röd hushållsfärg/karamellfärg
Smält chokladen på svag värme under omrörning så det inte bränns vid. Vispa smöret fluffigt och nästan vitt med elvisp (ej smält smör). Tillsätt florsocker lite i taget under omvispning. Vispa ner vaniljsocker. Tillsätt den smälta och avsvalnade chokladen och vispa frostingen slät. För att få en rosa färg tillsätt en liten mängd röd karamellfärg (el valfri färg).
 
Dekoration och ihopsättning
  • Choklad fingers (3 förpackningar behövs) el (2,5 förpackninga) hihi
  • Sidenband
Lägg toppen av tårtbotten längst ner vänd nedåt och det rakaste bottnet högst upp för att få en jämn tårta. Fyll med hallonmousse mellan varje botten. Ett tips när man fyller tårtor är att lägga dem i de avtagbara kanterna på en tårtform (utan botten), då kan man bygga på utan att det rinner ut på sidorna osv - sen kan man ställa i kyl ett tag så att den blir fast innan man försiktigt lyfter bort formen. Bred frosting runt tårtans kanter. Tryck fast fingers runt tårtan och knyt ihop med sidenband. Spritsa sedan resten av frostingen på tårtans toppen. Man kan även bre frostingen över toppen istället så kan man dekorera och skriva valfritt på den, men då kanske man får minska mängden frosting.
 
 
 
 

2 februari..

Grattis till min Tilma som fyller 4 år idag! 



1 februari..


Jaha, idag är det söndag och schemat är proppfullt. Ska iväg med Evelyn till lek och bus på kalas. Sen ilfart hem och fixa det sista inför Tilmas dag imorgon.