Sjukstuga :(

Jag och Jonas är dyng förkylda. Barnen har klarat sig hittills. Men det kommer garanterat. Jag har hostat så mkt att jag har hostat sönder hela halsen och bröstet. :( usch jag kommer få stå och sova, eftersom jag inte kan ligga ner. När jag ligger ner så kommer rethostan direkt.
Det tråkiga med min förkylning är att jag inte får hälsa på min älskade pappa som ligger på sjukhus. Han har opererat sig idag. :'( han har cancer. Men nu hoppas jag att dem fick bort hela tumören. Han har tarmcancer.

Ne nu ska jag gå och fixa lite te.


Visst är han snygg??

Han är ju ändå född 1978.. Haha 10 år äldre än mig.


Äntligen hemma :)

Jag körde hela vägen hem och det blev 22 mil. Jag var så jävla trött. Jonas körde dit. Men nu har vi nyss kommit hem. Får se om jag lägger in lite bilder imorgon. Det har iaf vart kul och barnen uppskattade det. :)


På väg till Furuvik djurpark :)


Imorgon åker vi på äventyr!

Hoppas vädret blir bra, så länge det inte vräker ner regn så är vi nöjda! :)

En bild på mina underbara barn när dem ritade ikväll. De var underbara tills jag såg att dem ritat på hela väggen! :(


Så jävla glad :)

Förra veckan fick jag mitt betyg i samhällskunskap och det var VG. Idag fick jag betyg i svenskan och det var ett starkt VG. Hade G på 2 uppgifter, VG på två och MVG på 2 uppgifter. Ett av MVG fick jag på min slutuppsats. Helt otroligt.. Hade jag lagt ner mer energi på de 2 första uppgifterna så hade jag haft MVG i svenskan.. Fan, men jag är glad, jag gick in i skolan och hoppades på godkänt i alla ämnen. I engelskan så har jag läsa en bok och analysera och lyssna på en text och förklara för Mats om den, sen är jag godkänd i engelska. I matten har jag ett prov kvar och en inlämningsuppgift kvar sen är jag godkänd.
Jag är så stolt över mig själv att jag ens klarat den här terminen!!!


Gokväll. :)

Förlåt för dålig updt men jag har haft fullt upp med massa plugg och spenderat tid med familj. Idag har jag vart i skolan halva dagen och imorgon blir det heldag. Ska få betyg i svenskan imorgon oxå. Sen har jag ett matteprov att göra imorgon oxå.

Evelyns födelsedag i fredags var toppen och Evelyn är nöjd. Bilder kommer senare. Hon tackar alla som kom och älskar allt hon fått. :)

Barnen har typ precis somnat, Jonas har åkt iväg på ett natt pass och jag har precis duschat och ska lägga mig strax.

En bild på Tilma när jag handlade av henne ikväll.



I love you :)


R.I.P Jimmy

Nu har en till ung människa lämnat oss! Så tragiskt och onödigt att sånt här händer!


Vila i frid <3


Oväder har vi fått!

Nu skriver jag godnatt! En bild på blixten får ni!


Detta bjöd Evelyn på!


Fina Evelyn på födelsedagen :)


Grattis på 3 års dagen gumman :)


Imorgon..

..fyller min stora flicka 3 år. Tänk att för 3 år sen låg jag på förlossningen, Evelyn är ju född 02.57 så om några timmar är det exakt 3 år sen!


Min fina :)


Måndag och studiedag!

Idag har barnen och jag studiedag från dagis och skola.
Imorse kom Therese hit tidigt och lekte med barnen, hon och Evelyn var säkert ute i två timmar och lekte. Nu har Therese gått hem, Jonas gått till jobbet och barnen kollar på film. Vi ska snart åka iväg en sväng och fixa en sak. Men när vi kommer hem så blir det att vara ute i det fina vädret. Tilma har ju inte vart ute än eftersom hon sov förut.

Ingen ny bild har jag tagit som jag kan lägga upp men senare kommer det nog någon bild. :)

Ne nu ska vi åka!


Det var gott med lite mat :)


Härlig dag!

Jonas jobbar ju så jag måste underhålla barnen själv..
Vi började dagen med mys framför tvn, sen åkte vi hem till mamma/mormor och blev bjudna på mat och glass. Vi lekte både ute och inne. När vi kom hem så mös vi framför tvn en stund. Vi gick ut i lekparken en stund oxå. Nu har jag precis städat och bäddat rent i allas sängar, väntar på att tvättmaskinen ska bli klar. Nu sitter vi och väntar på pappa Jonas. Vi ska grilla när han kommer hem. Det blir flintastek och potatissallad idag! :)


Ska man äta glass så ska man äta det ordentligt :)


Tjuv?

Jag brukar aldrig ha lösa pengar på mig. Men nu har jag haft det och jag la 4 st 20 lappar på bänken i köket. Helt plötsligt när jag skulle ta dem så är de borta. Konstigt tänkte jag. Senare på dagen så ser jag Evelyn håller på och plockar med pengar. Jo i hennes plånbok ligger det 4 st 20 lappar. Haha och ingen fick röra hennes plånbok och hon var så stolt över att hon har pengar och hon ska köpa en ny boll, säger hon. Så hon har fått pengarna av mig! Haha framtida tjuv kanske??

Hon blev nyss helt till sig och säger; mormor är på min peng!
Haha!!


Snart så!

På fredag alltså om 5 dagar blir min stora prinsessa 3 år!


Söndag :)

Godmorgon :)

Barnen vaknade nyss så jag har gett Tilma välling och satt på heffaklumpen på deras rum. Så jag ligger och mornar mig i sängen. Jonas jobbar hela dagen :(

Vet inte alls vad vi ska göra idag, hoppas på bra väder så man kan vara ute iaf :)
Ha en bra dag kära läsare !!


Fina fina du!


Vart ute hela eftermiddagen!

Evelyn har cyklat och Tilma gått, vart hos pappa/morfar och lekt i lekparken!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1007776/images/2012/pic_203232695.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1007776/images/2012/pic_203232711.jpg" class="image">


Lördag :)

Fint väder har vi haft och har fortfarande. Kanske inte stekande sol men skönt.
Idag jobbar Jonas 6.00-18.00 och samma imorgon. Så tråkigt att vara själv. Måste underhålla barnen på egen hand. Idag har vi mest vart hemma. Men innan vi åkte och handlade så åkte vi hem till mamma/mormor och hälsade på. Det var bara Therese hemma först. Så vi studsade lite på mattan och sen lekte lite sen åkte vi och handlade. Det blev enkel mat idag. Pommes, lövbiff och café de Paris sås.

Nu har jag och Evelyn sovit på soffan en stund och Tilma sover i sin säng. :)

En bild från idag :)


Underbar dag på skojlandet :)


Skojlandet :)

Jonas skulle hjälpa sin pappa med något hela dagen, så jag tog med mig syrran och barnen till skojlandet. Vi sitter i bilen och väntar på att det ska öppna.


Ibland har man tur :)


Fina flickor!


Lång förmiddag!

Och den är inte slut än heller. Nu på morgonen åt vi våffel frukost. Sen åkte vi till sjön och tittade lite. Jonas hade så svårt att somna in efter jobbet. Så vi åkte iväg. Efter sjön åkte vi en sväng till mormor och lekte. Och drack kaffe. Nu ska jag snart börja med maten, det blir lasange idag. Tilma ligger i sängen och ska vila. Jag och Evelyn ligger på soffan och vilar lite nu. :)
Undra om det är springning ikväll?! Evelyn är taggad iaf.. :)

En bild på barnen hos mormor. Tilma sitter i dockans matstol.


Lägga mig snart!

Dagen har vart lång men bra!

Jag var i skolan på fm och hade muntlig redovisning i svenskan. Vi har arbetat om dikter. Vi analyserade en dikt och läste upp den och talade om vem som har skrivit och lite vad dikten betyder. Dikten jag valde har Siv Andersson skrivit och den betyder en del för mig faktiskt. Ni får dikten på bild nedan.
När vi slutat åkte jag raka vägen hem till Anna och drack kaffe. Sen hem och grillade med Jonas och barnen. Efter vi ätit så masserade Jonas min onda nacke. Vi åkte en sväng till Jonas föräldrar och hälsade på. När vi kom hem så somnade Tilma. Evelyn och jag bakade en äppelpaj medans Jonas vilade. Vi ska äta den imorgon. Nu har Jonas precis åkt till jobbet och Evelyn har precis somnat.
Jag ska lägga mig och läsa lite.

Godnatt gott folk :)


Grillat och ätit glass :)


Gap och skrik!

Så är det här hemma. Tilma är så gnällig och bara skriker. Natten som var så vaknade hon flera ggr och bara skrek. Och nu på kvällen så har hon bara gnällt. Jag hoppas hon inte är på väg att bli sjuk. Hon har lite utslag på kroppen. :/


Sprungit :)


Kväller!

Tilma ligger och sover. Vi andra har nyss ätit pannkaka som älsklingen stekt.

Idag har jag vart i skolan och pluggat massor. Börjar närma sig sitt slut och jag verkligen längtar tills lite ledigt. Kommer inte att jobba mkt innan schemat börjar i sommar. I juli så är jag och Jonas lediga 4 dagar tillsammans. Känns verkligen inte alls kul. Så därför ska jag inte jobba i början av juni. :)

En bild på våran bebis. Hon ville sitta i Tilmas stol och äta pannkakor idag!!


Mys med Evelyn :)

Jonas är och fiskar med Henke och Tilma sover. Då passar jag och Evelyn på och myser. Vi äter lite chips med dipp och sen dumleklubba. :) härlig söndag och avslut på denna tunga vecka.


Nu är det tungt!

Usch! Men så e det!

Anna med barn har vart här och hälsat på en sväng. Jag ska köra Jonas till en kompis, de ska fiska sen. Då ska jag åka till Anna.

Vi har nyss ätit grillat med potatisklyftor. Mhhh!


Strålande sol!

Vilket fint väder. Det hade ju kunnat kommit igår då barnen var till parken zoo. :)
Idag blir det en dag hemma med grillning och lek ute. Jonas ska iväg och fiska senare..

Ha en bra dag i solen :)


love


Hos morfar och Elisabeth!


Bort senare idag!

I eftermiddag ska vi hem till pappa och Elisabeth. De ska bjuda på grillat.
Tur vi bara bor 50 meter bort från dem, så vi kan gå hem snabbt när barnen kommer hem.

Sen kommer några och ska köpa våra vikter. Bra och kunna sälja saker som man inte har användning av.


Lugnet!

Barnen är på väg till parken zoo med mormor, Bosse och moster. Hoppas det inte blir för mkt regn. :/ men dem har ju regnkläder. ;)
Jag och Jonas ska åka in till Örebro och köpa lite att grilla och fixa lite små saker. Passa på medans barnen inte är med.

Evelyn har vart till sig hela morgonen och sagt att lejonen får inte äta upp dem och att hon älskar apor. :)


Godmorgon!

Godmorgon var det väl för 2 timmar sen.. Fattar inte varför jag inte kan sova på nätterna. ?

Funderar på och gå upp, sen ta en skön promenad. :)


Haft popcorn mys med barnen ikväll..


Nu är det klart!

Städningen är klar! Så skönt när den är gjord innan lunch, ska snart ner på några ärenden på byn, sen hem och fixa lunch. Ikväll är det hockey igen och då hoppas jag att Sverige får sig en match. :) de har ju inte fått set hittills direkt..

Hoppas alla får en bra fredag! Nu ska jag klä barnen som springer runt som små nakenfisar! :)


Godmorgon fredag!

Tråkigt väder och det ser ut att bli så hela helgen. :(
Väntar på att en barnmorska ska ringa mig om typ 5 min. Ska prata lite preventivmedel.
Sen annars idag så ska det städas och tvättas. Jonas ska åka iväg en sväng och fiska oxå idag. Kanske tar han med sig Evelyn!! :) skulle hon tycka vara kul.

Igår bakade jag tekakor som blev så goda. Blev det till frukost idag. Till lunch blir det potatis, falukorv och vitabönor i tomatsås. Till middag blir det våfflor. :) haha planerad dag!


Helt knäckt!

Gick in på facebook som jämt. Och då har en lagt upp ett filmklipp och det stod kolla ej, men jag kan ju inte låta bli! Men nu mår jag så dåligt över det och ändå hann det inte ens gå 8 sekunder innan jag slog av. Det var en bebis iaf som låg och skrek i sängen och mamman slog den i huvudet. Usch jag mår då fruktansvärt dåligt nu så tårarna bara sprutar.. :(

Godnatt för mig!


Kaffe!

Kaffe betyder mkt i skolan, för att orka hålla sig vaken och orka med att tänka! Nu ska vi ha lite inför nationella proven.. :)


Godmorgon torsdag !

Ligger i sängen, men ska gå upp nu. Hoppa in i duschen och koka kaffe som ska med till skolan. :) har engelska på förmiddagen. Sen hem studier hela eftermiddagen, men vi brukar sitta kvar och plugga i skolan.

Ne upp och hoppa var det. Ikväll ska Evelyn springa igen! :)


Blev scones till kvällsmat idag!


Hälsar på hos barnens farmor och farfar!

Och här måste man ha koll på busiga ungar! :) haha men Tilma ska bara klättra i trappen. Men nu hämtar farmor en skiva som vi ska ställa för! :)


Åka till skolan nu!

I det väldigt tråkiga vädret. Anna kommer nog snart hit så jag går nog ut och börjar starta bilen. Åker min bil idag! :)

Har svenska nu på förmiddagen och samhällskunskap hela eftermiddagen. Idag har jag med mig pasta med tonfisksås! Och massa kaffe!! Lär ju behövas.. :)


Skönt väder till kvällen!

Har blåst hela dagen men nu till kvällen så vart det skönt. Tidigare idag så gick vi ut hela familjen och grannen Pedro på en promenad till fotbollsplanen här vid oss. Sen gick vi in och Evelyn fick ladda sina batterier till springningen. Idag var mormor, Pedro och Anita med och hejade. Morfar stod på sin gård och tittade. Så hon hade många som hejjade, denna gång kom hon inte sist. Hon sprang och var väldigt duktig! :)

Två bilder från våran promenad tidigare idag!


Hemma tidigare idag!

Vart i skolan på förmiddagen och kom hem för en liten stund sen. Har slängt ihop en kassler och potatisgratäng som står i ugnen nu. Ska läsa lite i en bok som jag ska skriva om i svenskan. Sen ikväll ska Evelyn springa igen. Hoppas det går lite bättre då och att hon inte blir så rädd för startskottet. :) mamma kommer dit och hejjar på Evelyn oxå. :)

Ne kanske skriver lite senare!


Hockeykväll..

Ja som alla andra kvällar, fast inget mig emot. Jag tycker hockey är den roligaste sporten. Ja handboll är grymt kul att se oxå. :)
Idag har jag vart i skolan hela dagen. Sen lagade jag mat när ja kom hem. När vi ätit så gick vi och Evelyn cyklade hem till mormor. Där studsade barnen studsmatta, drack kaffe och jagade Tilma hela tiden. Sånt pass hela tiden. Hehe

Imorgon är det skola igen och då blir det mkt att göra! :) har engelska och svenska på förmiddagen och matte på eftermiddagen.

Nu börjar hockeyn igen. Danmark får ju skämmas! ;)


Varför?

Det blir så konstigt när jag lägger upp flera bilder, det blir samma bilder. Aja, det får ni ta! ;)

Nu ska ungarna sova, men det verkar omöjligt.. :( de är så övertrötta att det är helt sjukt. Imorgon blir det skola hela dagen lång. Som vanligt och Jonas är långledig. Till nästa måndag!

Ne hörs!


Tack för en underbar dag och maten!


Godmorgon söndag!

Det är konstigt att varje gång jag skriver att jag ska ha bloggpaus, så kommer suget tillbaka en minut efter. Hehe

Idag ska vi åka till Stora holmen. Jag tror att dom släppt ut djuren och sen finns det ju en karusell och lekpark. :)
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi åka. Vi tar fruktstunden när vi kommer dit.

Just ja Evelyn är ju med i terränglöpningen, så här kommer en bild.


Om 20 dagar fyller Evelyn 3 år!

Så idag har jag bakat kärleksmums. Hennes favorit. Lika bra att fylla frysen så man slipper göra allt samma vecka som hon fyller. Den veckan har jag massa nationella prov oxå. Så har ej tid med sånt. :)


Lördag!

Har så fruktansvärt mkt just nu i mitt huvud. Det är mkt med skolan, barnen gör så jag snart får en hjärnblödning och sen är det krångel med dagis tills jobb i sommar. Och jag har sån sjuk pollen just nu. Fick åka till akuten igår pga att jag inte fick luft. Men jag har ju pollen astma. Så igår fick jag kortison och starka allergitabletter. Hoppas de kommer hjälpa. Har mer eller mindre panik..

Så bloggen får ligga lite på sidan nu!


Härligt väder!

Gud vilket väder vi har! Sjukt skönt..

Idag var vi hemma hos mormor och lekte på förmiddagen. Där det blev fika och fruktstund. Sen åkte vi till fellingsbro där det var crusing. Vi kollade på bilar, lekte i en park och sen gick vi till lekparken. I fellingsbro träffade vi anna och juni. :)


1 maj

Igår tog jag med mig Evelyn till brasan och där var även mormor, Bosse och moster. Först var det barnteater som var helt okej, Evelyn tyckte det var skit kul.. Sen tände dem brasan och medans den brann så lekte Evelyn i lekparken. Massa barn och det var ju så kul, tyckte Evelyn. Sen vid nio blev det raketer, i början tittade Evelyn men sen ville hon upp till mig. Hon blev lite rädd.

Barnen kollar på film just nu, jag ska gå upp och kolla hur Tilma mår, hon har säkert feber.. :/