30 juni

Godmorgon måndag, idag ska barnen hem till sin pappa.. Det känns både jobbigt och skönt. Nu när vi fått reda på Tilmas magont och vi har slutat helt med laktos så har hon gått tillbaka till hennes riktiga JAG! Alltså blivit mer busig igen och bråkar typ hela tiden.. Hon har ju inte gjort det på flera månader! Men skönt att se att Tilma är tillbaka :)

Evelyn har inte gnällt något om hennes hål i öronen. Så det är skönt! Hon sa första kvällen bara att det gjorde lite ont når hon låg på örat, men sen inget mer. 

Ne gå upp och äta frukost nu! 

Fina Mileja ❤️

Idag skrattade Mileja så mkt att hon nästan inte fick luft.. Hon skrattade åt Nemi. Mileja satt på Tommys mage och Nemi i min. 
Det började med att jag flög Nemi i luften och busade med henne, det tyckte Mileja var jätte kul.. Så jag tog Nemi och flög henne mot Mileja med ett ljud också. Mileja skrattade så mkt, sen vart vi tysta en stund.. Haha, då rapade Nemi.. och Mileja började as garva.. Alltså jag dig söthetsdöden!!!!




Bullmamman har vart igång!!

Så är det inte riktigt.. Barnen bakade kakor ur deras receptbok och jag bakade bullar. Men att baka kakor med barnen samtidigt som jag bakar bullar gör jag aldrig om. Jag höll på att bli djävulen själv!! 
Men bullarna och kakorna blev goda iaf! 






29 juni

Barnen blåser bubblor, Tommy gör rent avloppet och jag sitter i soffan. Ska snart äta lunch sen gå och handla till bakningen.. Barnen vill baka. Funderar på om vi ska baka bullar, barnen vill baka kakor också, så får se vad det blir :) 
Imorgon ska barnen till Jonas och jag vet inte om dem ska vara hos honom en eller två veckor.. 

Kväller..

Evelyn och Tilma bygger en koja på deras rum.. Tommy diskar och jag, jag sitter i soffan. 
Barnen är så trötta och ska få hoppa i säng snart :) de har precis duschat, ätit godis och chips. Nemi och Mileja ligger och sover, Nemi var så himla trött ;) 


Hello baby❤️

Vart en tripp till Örebro..

Jag, Evelyn och Tilma åkte till Örebro idag.. Evelyn fick ta hål i öronen idag och det gick hur bra som helst :) vi hade på embla innan, så hon var bedövad när hålen togs. De tog i båda öronen samtidigt :) hur smart är inte det liksom.? 




28 juni

Godmorgon lördag, här ligger vi kvar i sängen.. Alla fyra barn kollar babblarna som vanligt, Nemi och Milejas favorit. 


Snart ska vi gå upp och käka lite frukost. Det är så gott med frukost.. Idag kommer frukosten bestå utav juice, yoghurt med Flingor, rostmacka med marmelad och ost på :) mums... Sen efter frukosten blir det kaffe. 
Sen måste vi dammsuga, som vi inte hann igår.

Vad händer sen då? Inte ett skit, regnar ju och vädergudarna är inte alls här i Sverige :( 

Hade planer på en utflykt, men inge kul i detta väder. 

Så tröttsamt!!

Varför ska jag tappa telefonen idag för?? Hela skärmen är verkligen spräckt. Finns en liten yta som jag kan skrolla på, annars skär jag mig! 

Aja, nu sover alla barnen och vi ska kolla på ett avsnitt vikings :) så bra!! Sen blir det att sova. Helt slut idag... 

Fått grillat!!

Kom nyss hem från mamma/mormor med familj.. Evelyn cyklade dit och hem. 

Vi blev bjudna på grillad kycklingfilé, potatisgratäng, sallad och lite mer tillbehör.. Mamma gör så sjukt god marinad till kyckling :) 
Sen fick vi jordgubbar med glass. 

Nu myser vi alla i sängen. Alla är glada utom Nemi som är sur! Haha




Jävla skit!!!




Tvättar och städar..

Usch vad det är tråkigt att tvätta.. Speciellt när man måste springa i alla dessa trappor :( har precis dammat och ska snart städa toan.. Sen ska dammsugaren få äta, hör hur hans påse kurrar efter skit :P 
Skönt att bli bjudna på mat idag och slippa laga maten och sen diska :) men ser nästan ut att bli regn. Tråkigt! Sommarvärmen är verkligen inte här!! 


27 juni

Godmorgon, drömde så mkt sjuka saker inatt och allt var bara så skumt! 
Har sovit ganska bra inatt faktiskt.. Var upp till Tilma som var helt förstörd, hon kissade i sängen för första gången. Det gillade hon inte :/

Nu ska vi snart gå upp... Har tvättid. Drygt, egentligen hade vi det imorgon kväll, men bytte tills nu ist. Vill inte bli låst här hemma imorgon kväll.
I eftermiddag ska vi hem till mamma och bli bjudna på grillat :) 



Sova snart eller??

Barnen gick och la sig i Evelyns säng vid åtta tiden och kollade på ipaden, sen efter 45 minuter gick jag in och kollade till dem. Tilma hade lagt sig i sin säng och somnat... Evelyn kom upp till oss och åt lite ostkaka med oss och hon är vaken än.. Nu spelar hon "gran turismo 6", men ska snart i säng, likaså jag!! 

Så godnatt kära läsare ❤️

Dagen!

När vi hämtat Evelyn och Tilma på dagis så gick vi till lekparken ett tag, sen gick vi och köpte glass. 
Nemi låg lite på gräset.


Idag gick barnen äntligen på sommarlov :) 
Sen har vi inte gjort så mkt.. Bara tagit det lugnt, blåsit bubblor, lagat mat och kollat iPad. 
Nu ikväll så fixade Evelyn Mileja för natten. Hon klädde av, bytte blöja och satt på henne pyjamas.. helt själv. Jag gjorde inget :) blir så stolt! 
Hon gav även Nemi gröt..




Ne nu ska jag kolla på en efterlängtad Ernst ;)

Så bra!



Någon som missat denna serie? Missa inte den.. En riktigt bra serie :) säsong 2 håller på nu, blir en 3e säsong också!



Dagens tvillingar ❤️







26 juni

Sitter i soffan och kollar lite när Tommy spelar, fast mest på telefonen. Ska ta och damma av lite här hemma och dammsuga lite. 

Barnen är på dagis.. Idag är det sista dagen innan sommarlov. Evelyn ser framemot lite sommarlov. 
Bild från imorse när vi gick till dagis! 

Imorgon ska vi bli bjudna på grillat hos mamma.. Hoppas det inte blir regn. 

Livet som mamma...

...livet som fyrbarnsmamma! Livet som tvillingmamma! det är obeskrivligt, drömmer jag?? 
Nej, jag gör ju inte det.. Tre graviditeter, fyra barn! Sån känsla, sån glädje. 

Tänk att de här fyra tjejerna är mina.. Mitt kött och blod! 

Evelyn 5 år och 1 månad: tar sånt ansvar och bryr sig om allt och alla. Hon skulle aldrig kunna vara dum mot någon. Man kan säga att hon är för snäll ibland! 
Hon är energisk och älskar att springa.. Springer nästintill hela tiden..

Tilma 3 år och 5 månader: ett riktigt busfrö som vet exakt vad hon vill. Gillar att bråka med storasyster. Men även Tilma har sina goda sidor... Hon har lärt sig så mkt, en sak som jag tycker är stort är att hon har lärt sig säga förlåt och fråga hur det gick om hon/man gör sig illa.. Det kunde hon inte förut.
"Envis som en gammal get" som Lottas pappa säger! Slutade självmant med napp och snutte vid 2,5 års ålder.. Blöjfri vid 2 år och 8 månader på dagen och på natten vid 3 år och 3 månader.. Ingen olycka alls! 

Nemi 4,5 månad: glad jämt, gråter aldrig! Sällan att hon skriker. När hon sovit vill hon sitta i famnen, annars protesterar hon. Sover hela nätterna, 20.00-6.00.. Älskar att ligga på mage och titta runt. Babblarna är en favorit också. Sitta i knät går ibland, helst ska hon bara stå.. Sitter utan stöd i några sekunder.. 

Mileja 4,5 månad: en liten envis bebis.. Skriker sällan, gråter mer då. Kan bli jätte ledsen, men går över fort. Älskar att man klär av henne och byta blöja älskar hon. Torr blöja ska det vara hela tiden! Om hon får bestämma ;) 
Älskar sin elefantsnutte.. Börjat med napp igen efter 2 månaders uppehåll. Nu släpper hon den inte! Tycker om att titta ut genom fönstret.. Skrattar så hon inte får luft ibland. Inte lika stark i nacke och ben som Nemi.. Men tycker om att ligga på mage.. Babblarna är också kul att se!! 



Älskar er mina fina flickor, ni betyder allt för mig!!!!! 

Twins




Vi hann precis!

Har precis kommit hem från att ha hämtat barnen på dagis. När vi hade en bit kvar hem så började det droppa ner regn, men inte överdrivet mkt. När vi kom fram så kom det lite mer.. 

Nu sitter jag och tittar på när Evelyn spelar på ipaden. Vi ska snart äta lite glass och kanske dricka kaffe. Till middag idag blir det potatis, fiskpinnar och gräddfil :) 



25 juni



Gott med lite päron tycker Nemi :) 

Tänk att just vi fick tvillingar!!!




Lycka ❤️




Efter dagis gick vi och köpte jordgubbar, glass och kolasås.. Som vi nu har smaskat i oss! 
Sen har barnen skjutit såpbubblor, men Tilmas gick sönder direkt :( 

Till middag idag blir det hamburgare med bröd! 

24 juni

Godmorgon, sov jätte dåligt inatt pga en jävla spindeltanke.. Igår så hittade Tommy eller Tilma en spindel (stor) i sängen, på mitt täcke.. När jag skulle sova så låg jag och tänkte på spindeln och det kändes som det kröp på hela mig. Så vid halv två inatt gick jag upp och tände lampan och tittade igenom sängen ;) sen kunde jag somna! 

Nu har vi precis ätit frukost och ska fixa oss. Snart ska vi gå och lämna barnen på dagis, sista veckan innan fyra veckors sommarlov! Evelyn tycker det ska bli skönt med sommarlov :) 

Bild från igår! 

Fuck cancer!!!

Igår förlorade en 5 årig snart 6 årig tjej här i Frövi kampen mot cancern.. Hon har kämpat på så bra, men den dumma cancern vann :( 
Tjejen som flög vidare upp till himlen gick på samma avdelning som min Evelyn! 
Tänker på familjen och alla nära och kära! 

Så jävla orättvist! Jäkla cancer att ta så många liv ifrån oss :'(


Mileja ❤️

Mileja har hittat sina fötter.. 




23 juni

Goförmiddag, sitter i soffan och glor. Bebisarna somnade precis om, Mileja i vår säng med napp och Nemi i sin säng.

Mileja har börjat med napp igen. Båda hade napp när dem var jätte små, men sen slutade dem och ingen har velat ta. Men igår tog Mileja den och släpper den inte :) 

Vi har typ nyss ätit frukost.. Vi ska snart dricka lite kaffe, så sugen.. Vi har kvar tacos till lunch också. Mm! 
Evelyn och Tilma kommer i eftermiddag också :) 


Bus med pappi!

Nu är söndagen snart slut!

Ligger i sängen och ska sova.. Men har så ont i korsryggen att ingen sovställning är bra.. Men knappar jag på mobilen så somnar jag nog snart.

Idag har vi verkligen inte gjort någonting, bara vart hemma typ. Vi gick till affären nu ikväll och handlade mat för några dagar. Laktosfritt till Tilma och lite sånt.. Till lunch åt vi tacos idag och det blev kvar till lunch imorgon också :)
Imorgon kommer Evelyn och Tilma hit, längtar.. Har gjort en matlista för några dagar.. 
Måndag: nuggets, pommes och beasås
Tisdag; hamburgare med bröd
Onsdag: fiskpinnar, potatis och sås
Torsdag: makaronen, korv och köttbullar

Sen till helgen får vi se vad vi hittar på.. Måste ju tänka på så mkt när barnen är här pga att Tilma inte tål laktos. Det är mjölk och laktos i bra mkt saker.. Som chips, ostbågar och choklad.. Ja massor!! 

Ne nu sova! Godnatt ❤️

19 veckor idag !!




Träningsvärk

Snacka om att jag inte kommer kunna gå imorgon.. Har redan lite träningsvärk. 
Anna kom och hämtade oss vid halv fem, då vi åkte till fellingsbro och träffade massa folk. Vi började med att köra brännboll och sen körde de andra fotboll. Jag var inte med pga bollrädsla! Jag är sjukt bollrädd och har alltid vart det.. Men jag lekte med Anna och Simons barn och tog hand om våra twins :) sen grillade en del och vi hämtade kebab.. Bebisarna var snälla och bråkade ingenting.. 
Så kul och roligt att samlas! Tråkigt bara att det är höstkyla ute. Jag frös så mkt på slutet :( aja! Vi ska träffas igen i augusti. 




Anna körde hem oss igen, så vi var väl hemma 21.30 ungefär. 
Nu ligger vi i sängen och ska sova. Tommy och bebisarna sover redan :) 

Godnatt ❤️

21 juni

Jaha vad ska man skriva? 

Barnen sov här inatt :) på förmiddagen fika vi. Eller vi åt tårtan som vi gjorde igår. Den var ju inte laktosfri för fem öre :/ 
Jag och Tilma åkte till Örebro för att hämta Jonas. På vägen hem skrek hon i panik över hennes mage. Har aldrig hört någon skrika och gråta så mkt för sin mage.. Usch vilket dåligt samvete jag fick för att jag lät henne äta laktos :( nu blir det inte en endaste liten bit mer med laktos i!!!! 

Idag ska vi åka till fellingsbro och träffa lite folk, vi ska käka och spela brännboll :) ska bli kul, hoppas regnet håller sig borta.



Godnatt ❤️




Solen kom iaf fram :)

Jaha strax efter lunch tiden så kom Tommys mamma på en kaffe.. 

När hon åkt vidare till jobbet så fixade vi klart maten och nu har vi nyss ätit.. Gott, blev bara lite Janssons, korv, köttbullar, ägghalvor och gräddfil med gräslök i :) gott var det.. 


Om en stund kommer barnen hit, deras pappa vill gå ut ikväll.. Vi har ju gjort tårta som vi ska smaska på. Det tråkiga är ju att vi fick nyss reda på att dem ska komma hit och Tilma är ju laktosintolerant, tårtan är full med laktos :( så får se om hon vill äta ändå... 

Jaja, ha en fortsatt bra midsommar!! 

20 juni

Glad midsommar, här blir det lugnt.. Vi ska äta frukost nu, sen handla mat och lite gott till efterrätt. Sen ska vi gå till farmor, farfar och farbror och göra fint vid graven..
Evelyn och Tilma kommer vid lunch och ska bli fixade :) sen ska dem vidare med deras pappa och fira.. 




19 juni

Godmorgon, imorse vaknade bebisarna 6.00 och vi gick väl upp vid 7.00. Vi har just nu tvättid. Tommy är på vårdcentralen och jag sitter i soffan. Bebisarna somnade precis. 
Jag har diskat undan frukosten, plockat alla bebissaker och bäddat sängen. 
När man har tvillingar så är det ju dubbelt av mkt. Vi har ju två babysitters, ett babygym, en matstol och en gåstol.. Vi behöver en till matstol och gåstol, hur ska vi få plats? Vi får knappt plats nu :) plus att vi har två mjukliftar, fast dem gömmer vi lite fint bakom soffan..fast stökigt är det inte, bara massa bebisgrejor ;D haha! 

Idag slår regnet som spön i marken, så det blir en innedag utan dåligt samvete. 

Salta karamellpopcorn



Ingredienser

  • 15 dl poppade popcorn
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 100 g saltrostade cashewnötter
  • 2 krm flingsalt

Gör så här:

Smält sockret gyllenbrunt utan att röra i det. Använd en rymlig kastrull. Tillsätt smöret och rör snabbt till en jämn smet. Vänd ner popcorn och nötter och blanda väl. Häll ut på en plåt. Smula över flingsalt och låt stelna.


Jag tog micropopcorn, men man kan ju poppa i kastrull också :) 


Mina fina ♡


Evelyn med Nemi & Mileja 

Tilma med Nemi & Mileja 




18 juni

Godmorgon, ligger fortfarande i sängen. Har Mileja ligger alldeles intill mig, så mysigt. Nemi ligger hos Tommy och äter lite. Jag vaknade 5.30 av att både Nemi och Mileja låg klarvakna i sina sängar. En ny blöja och flytta över till våran säng. Där dem somnade om efter en timme ungefär. Så nu har vi nyss vaknat igen. 
Blir upp och äta frukost och kanske ta sig ut på en promenad.. 

Nemilusk!

Våran lilla Nemilusk (Nemi) satt utan stöd i 20 sekunder idag :) nu börjar bebisarna bli stora.. 




17 juni

Godmorgon..
Här sitter jag med en kaffe och punschrulle :) vart så sugen. 

Har Mileja sittandes i sittern och leker med någon dockleksak ;) 

Leksaken hör visst till någon docka som hon har hos sin pappa :) haha! 
Nemi sover och Tommy är till Örebro för lite ärenden.. Mileja börjar gnugga sig i ögonen, så hon vill nog ha mat och sen vila lite.. 

Varmt!! I sovrummet...

Godkväll :) 
Massa fjortisar här utanför som gapar och skriker. Minns tiden själv när man var fjortis och coolast i Frövi. När sommarlovet kom och man var ute hela nätterna och var så cool ;) haha ja pinsam och rolig tid!! 

Aja, nu är man 25 år och fyrbarnsmamma som är tråkig och bara sitter hemma.. 
Fast jag trivs med livet, trivs att vara med familjen.. Jag har gjort mitt i unglivet.. Haha! 

Idag har vi inte gjort så mkt, mest vart hemma och glott.. Vi tog en promenad på eftermiddagen. Då såg jag Evelyn och Tilma gå till kvällsdagiset.. Deras pappa jobbar kväll. Så han lämnar barnen vid sitt ordinarie dagis och sen vid 17 tiden kommer en dagisfröken som hämtar dem, sen går dem till det andra dagiset som har öppet på kvällen. Barnen så inte oss, det kan bli så fel då. Men kul att se dem, men ändå konstigt :) 
Sen gick vi till affären och handlade mat för några dagar. 
Bebbarna har legat nakna och luftat idag också, de älskar det. Dem sprattlar och trivs!


Nu har vi nyss glott film och ska nu sova :) godnatt ❤️


16 juni

Jaha, måndag och ny vecka! Idag blir det städ och fix.. Skönt att städa när barnen åkt till sin pappa. 
Annars blir det lugnt idag, en promenad lite senare.. 
Nu ska jag kanske gå till Ica och köpa nå gott till kaffet. 



Saknar barnen redan!!

Usch vad jag saknar Evelyn och Tilma redan! Även fast dem nyss åkte, men tanken på att dem ska vara borta en hel vecka... det är jobbigt! 

Nu sitter jag och kollar när Tommy spelar "The last of us" på ps3.. Ska snart lägga mig, sov bara 1,5 timme inatt.. plus 20 min på dagen. Sjukt trött nu! 
Så godnatt! 


Härliga dag!

När vi lämnat Evelyn på kalaset så gick vi hem till mamma och blev bjudna på mat och fika. Tilma lekte med sin moster och var ute hela tiden... 
Sen hämtade jag Evelyn från kalaset och dem hade haft jätte kul :) tog med Evelyn till mormor en stund innan vi alla gick hem. 
På vägen hem orkade inte Tilma gå och fick ligga hos twinsen, somnade gjorde hon också..


Nu kollar vi på sommarlov och väntar på att Evelyn och Tilmas pappa ska hämta dem :( kommer sakna!! 

Tvillingarna



Tycker tvillingarna blir mer och mer lika varandra.. Kanske är för att Mileja börjar växa till sig lite :) 


15 juni

Söndag och barnen ska till sin pappa ikväll.. Men först ska Evelyn på kalas hos sin bästa vän Lisa. 




Evelyn är till sig och vill gå nu :) 



Inne och ute...

Vi tog oss äntligen ut vid två tiden.. Vi gick till Ica och köpte glass, sen till lekparken. Evelyn cyklade och cyklade... 
Nemi fick testa att sitta i vagnen :)

Nu är vi inne och barnen har precis duschat. Evelyn kollar på tv och Tilma somnade.. 
Nemi och Mileja har testat gåstolen





Omg!

Jag och Nemi vilade en stund i sängen.. När vi kom upp såg det ut så här ;D haha! 





Haha




14 juni

Godmorgon, solen lyser och det blåser storm :( 
Idag ver jag inte vad vi ska hitta på. Jag har sjukt ont i huvudet och har haft det hela natten.. Vet inte vad som hänt, men känner mig deprimerad. Inte så jag mår jätte dåligt.. Men känner mig nedstämd och har ont i nacke, axlar och huvud mkt nu.. Tror jag spänner mig! 

Paketet kom till Ica sent igår kväll :) men det var skönt, då slipper jag åka till Örebro idag och handla.. Ska snart gå och hämta ut de och köpa nå gott till kaffet kanske ;) hihi

Just ja, igår var det ju en otursdag, fredag den 13e.. Jag tror inte jag hade otur.. Tilma hade otur iaf, vi hade gjort en hinderbana här hemma på kvällen, som vanligt slutar det alltid med att någon skadar sig.. Tilma fick in en jätte stor sticka i foten. Den var 1,5 cm lång och tjock. Gud, vad hon vart ledsen och bara skakade :( 


Hinderbanan mitt i chips ätandet och djungelbok tittandet :D 

Blir så trött!!

På söndag ska Evelyn på kalas hos sin bästa kompis Lisa. 
Så i måndags beställde vi ett paket till henne från lekmer. Från att de när dem skickar paketet ska det ta 1-3 dagar innan man får det.. I tisdags skickade dem det och det kom inte idag :( blir så trött.. 
Så nu måste jag till Örebro och fixa ett paket. 


Imorse testade vi och ge vanlig mjölk till Tilma, efter ett tag fick hon jätte ont i magen. Sen efter maten klagade hon igen på magen :( 
Så det är nog laktos hon inte tål.. 

13 juni

Godmorgon, fredag den 13e idag. Hoppas oturen ligger långt borta idag. Men kanske lika bra att ligga kvar i sängen hela dagen.. Haha, ne ska snart gå upp och äta frukost, är så hungrig, var hungrig när jag la mig igår också.. 

Igår så var Tilma så ledsen hela tiden och mådde så dåligt.. Hon sa "mamma, jag har så ont i magen"! Så jobbigt att höra, kan ju inte göra något åt det heller.. Vill så gärna att detta går över snart! 


Vet inte vad som händer idag, vädret är ju inte på topp iaf ;) skönt tycker jag, men tråkigt för dem som tar studenten! 

Älskade barn!!



Jag är så glad att just ni, just ni blev MINA barn!! 

Idag slutade lillsyrran 5an



Titta vilken snygg syster jag har ;)

Idag har iaf Therese slutat skolan och har nu 9 veckors sommarlov! Hoppas vi ses mycket!

Bästa syrran och mostern som finns ❤️

12 juni

Godmorgon, solen lyser! Men idag ska det bli regn och åska.. Som jag längtat, men tråkigt att det ska komma idag när lillsyrran har skolavslutning. Om vädret inte blir allt för dåligt så går vi och tittar på hennes skolavslutning.. 

Vi ska om en liten stund gå och lämna Evelyn och Tilma på dagis.. Sen blir det hem och dricka kaffe som vanligt, är så kaffesugen just nu! 



Vart har läkarna fått legitimationen ifrån??

Cornflakespaketet eller?? Ibland undrar jag!! 
I torsdags förra veckan var jag och Tilma och lämnade urinprov som jag skrev i inlägget då.. Jag skulle ringa tillbaka igår eller idag. Så idag fick jag telefontid med en sjuksköterska.. Hon tittade på provet och sa att jag måste prata med en läkare om det.. Så hon satte upp mig på telefontid hos läkaren, han som inte skickade iväg hennes urinodling i mars och vi vart lite sura på varandra.. 11.45 skulle han ha ringt, men 15.55 hade han inte ringt.. Så jag ringde och bokade en ny telefontid hos en sjuksköterska.. Hon ringde 16.15, en jätte jätte trevlig tjej. Hon sa att han hade kollat igenom provet och skrivit ut antibiotika sen skickat över ärendet till BVC, så BVC ska kontakta mig och säga att Tilma har uvi, inte en liten uvi heller.. Gör man så som läkare?? Jag har massa frågor att ställa.. Jag vill ju för fan inte att hon äter mer antibiotika, jag vill göra en utredning på varför hon har uvi dygnet runt, året om!! 
Men läkaren skäms väl!? Han skickade aldrig odlingen i mars, så sen dess har hon haft uvi.. Nu vågade han väl inte ringa mig.. Så imorgon är det jag som ska ringa till hennes barnläkare som sitter i Lindesberg!! Jag är så trött på det här, det gör mig ledsen att se sin dotter lida! 
Jag vet snart varken ut eller in, är hon laktosintolerant och har uvi förjämnan?? Ska en treåring stå ut med detta?? 


En liten Tilma som hade så ont i magen tidigare idag :( hon somnade på golvet.. 

Mm gott med majskrok




11 juni

Jaha, barnen är på dagis sen 8.30 och vi har nyss druckit kaffe. Har planer för att städa, men det blir lite senare. Snart ska jag till bm och plocka ut min P-stav.. Den funkade bra en månad, men nu har jag mens jämt :( 

Mileja sitter och äter majskrok och Nemi ligger i sängen och sover :) 


Usch för fästingar!!

Jaha här ligger jag i sängen som vanligt.. Det är så varmt här inne så jag kan inte sova.. jag lider i denna värme! Men känner att mina ögonlock börjar bli tunga :) 

Idag har vi inte gjort så mkt.. Efter vi lämnat av barnen på dagis så gick vi till affären och handlade, köpte med två liter jordgubbar idag igen ;) som vi åt upp sen när vi hämtat barnen på dagis.. Så gott ju.. 

Nu ikväll skulle jag smörja in Evelyns ben och såg då en fästing vid knät, den hade nog precis satt sig. Usch för såna äckliga kryp!! Känns som det kryper på hela mig :( 

Just ja, Tilma slutade med blöja på natten för en vecka sen. Hon har vart torr länge, men det har blivit så att hon fått blöja ändå.. 

Ne godnatt! 

Evelyn har pysslat på dagis


Så fina ❤️




Alltså, denna värme...

Den tar död på oss.. Visst man ska inte klaga, men jag är ingen sommarmänniska! 
Värmen tar hårt på bebisarna. Mileja mår inte helt hundra bra. Hon svepte i sig vatten nu ikväll. 




Babblarna, en favorit hos Nemi ❤️




Kycklingsallad



Typ det enda som går ner nu när det är så varmt ute ;)

Tilma orkade inte gå till dagis imorse...



Då får man trängas med småsystrarna.. 

10 juni

Godmorgon, fy vad trött jag är. Ögonen är torra och det känns som att jag har grus i dem. Men ska ta och gå upp nu. 
Barnen ska få frukost och klä på sig. Sen ska jag gå till dagis med dem..

Igår var vi till stranden, så barnen fick bada :) de var inga badkrukor iaf. Evelyn träffade sin kompis Amadeus som hon lekte med. Men vi kunde inte vara kvar så länge, bebisarna gillade inte att vara där.. 





Underbara dag!

Och än är dagen inte slut! 

Nu ska vi snart ta oss ut.. Funderar på att gå till stranden och doppa fötterna i sjön kanske :) 

9 juni

Tvillingarna 4 månader idag! Tänk att för exakt 4 månader sen så var ni så små och söta! Nu är ni stora och söta!




Hemma igen..

Idag har vi vart i Örebro hela dagen. Pappa och Elisabeth mötte upp oss vid stationen. Vi gick upp på stan och köpte lite bebisleksaker. Sen gick vi hem till pappa och Elisabeth och blev bjudna på lunch. Det blev potatis, kött, sås, skogschampinjoner och sallad, till efterrätt blev det jordgubbar med grädde. När vi smällt maten lite så gick vi till Wadköping och tog en fika (jag vet, 5000 kalorier idag) och kika runt lite. Sen gick vi till naturhuset och runt en vända och tillbaka till tåge hem. Så det blev en promenad över milen idag :) fast med lite stopp då! 


Nu håller Timmy på och gör varma mackor till oss :) haha typ ätit hela dagen! 

8 juni

Godmorgon, sitter vid köksbordet och ska snart plocka fram lite frukost.. Känner mig ganska utvilad.
Inatt vid ett tiden så började Mileja gråta i panik, tror hon drömde något läskigt :( tog upp henne och kramade och pussade.. Då lugnade hon ner sig och somnade om.. Sen hade jag problem att somna.. 

Idag ska vi ta tåget till Örebro och träffa pappa och hans fru. Vi ska gå lite på stan, sen hem till dem och äta.. Kanske ta en promenad vid Stadsparken, de bor ju precis intill :) 

Ha en bra dag. 25,8 grader ute redan :) 

Mileja mitt lilla fjun







Pizza vart det ikväll



Färdigt pizzakit
Skinka
Salami
Riven ost
Fetaost
Pizzakrydda 

Evelyn & Tilma

Fick bilder av barnens pappa.  De har vart och fiskat :) 




7 juni

Hello

Klockan är redan snart ett, vart tog den här dagen vägen? Hinner inte med dagarna längre.. Idag händer det inget speciellt, blir lugnt. En promenad efter vi ätit kanske. Tommys mamma kanske kommer senare. 
Imorgon ska vi ta tåget till Örebro och träffa pappa och Elisabeth, de ska bjuda på mat :) 

Nemi och Mileja ligger och sover nu. Jag tittar på när Timmy spelar ;) 

Ne kanske skriver lite senare 

Uppdatering om Tilmas mage..

Om det nu är laktosintolerans hon har så känns det skönt att äntligen få veta varför hon haft så fruktansvärt ont i magen jämt. Hon har ju haft problem med sin mage sen hon var ungefär ett år.. 
Hennes pruttar har luktat så illa att man verkligen förstår att hon har ont i magen, för så ska liksom inte pruttar lukta.. 
I tisdags var första dagen som vi började ge henne helt laktosfritt.. I onsdags klagade hon lite över magen, men inget mer efter det och hennes pruttar är helt luktfria.. 
På fredag nästa vecka ska jag ringa tillbaka till hennes barnläkare, då ska vi diskutera och se om vår tid till en dietist kommit. 


Älskade glada barn vad du fått stå ut med mycket.. Hoppas nu din barnläkare kan utreda dina urinproblem också. Så vi kan få svar på varför du går med uvi förjämnan!! 

Jag och twinsen


Snott bilden av mamma :)

Nu på eftermiddagen så gick vi hem till mamma och fika. Har vart skapligt väder idag.. 


Mys med älsk ❤️




Barnens fullständiga namn ❤️



Evelyn Mea Norling 
Tilma Melina Norling
Nemi-Lee Elise Hellfors
Mileja-Lee Eileen Hellfors 

Dagens tvillingar




Min facebookstatus



Livet som småbarnsförälder ❤️

6 juni

Sveriges nationaldag.. Inget speciellt för mig egentligen.. Är väl mest glad för att vi får ha kvar vår dag :) 
Vi firar dagen med twinsen här hemma. Vet inte om vi kommer hitta på nå speciellt.. 
Hoppas ni får en fin dag! 




Godkväll

Ligger i sängen och ska snart sova, Tommy spelar och bebbarna sover. 
Jag ligger och lyssnar på Mileja som rosslar så i bröstet, skulle vilja att hon kunde hosta upp slemmet.. 

Hur gick det på vårdcentralen idag då?! Ja jag var iaf inte på bästa humöret efter läkarbesöket med Tilma. Gillade verkligen inte läkaren. Han sa till Tilma på skarpen, sa till mig att tjejer har kort urinrör och får då lättare uvi, Tilma kommer inte ha någon infektion men vi kan göra ett test om du är så orolig, han sa också att han jobbar en timme till innan han går på semester och har så mkt att göra och till sist det värsta... hon blev kissnödig och ville kissa, men han sa att vi fick gå till väntrummet och vänta på våran tur.. I väntrummet höll Tilma på och kissa på sig så jag blev irriterad och bad om en mugg till henne efter att hon fått hålla sig i 10 minuter :( Tilma förstod ju liksom inte heller varför hon inte fick kissa när hon var så kissnödig och toaletten låg precis vid henne. Hon vart nästan ledsen!! 
Proverna visade att hon hade jätte mkt bakterier i kisset :( så på tisdag ska jag ringa tillbaka och höra om odlingen.. Läkaren är ju på semester då, lika bra kanske!! 

Till middag idag blev det kokoskyckling, så gott. Längtar redan till lunch imorgon ;) 
Recept finns i kategorin mat/recept.. 

Ne godnatt ❤️


Mot doktorn!!



På väg till fellingsbro med Tilma, hon ska träffa doktorn :) lämna kiss och blod! 

5 juni

Ungarna är nu på dagis! 

Nu ska vi dricka kaffe och sen fortsätta tvätta :) 

Natti nu då!!

Första natten utan blöja för Tilma då. Blöjan har vart torr på morgonen jätte länge nu.. Så nu får hon testa utan blöja :) se hur det går då! På dagen har hon vart blöjfri över ett halvår.. Men eftersom hon dricker välling på kvällen så kan hon ju fylla upp blåsan av det. 
Ikväll testade jag att blanda mjölkfria vällingen med laktosfri mjölk istället för vatten. Hon tyckte det var bättre men lite skeptisk ändå.. Tog tid för henne att få i sig den, men sen ville hon ha vällingen i en mugg, då drack hon upp den.. Annars dricker hon ur nappflaska i sängen.. Jag vet, hon är 3 år och 4 månader gammal och dricker välling ur nappflaska. Har hört av folk att dem tycker hon är förstor, men hon kan ju inte ligga i sängen och dricka den ur mugg.. Och jag vill att hon ska dricka välling så länge som möjligt :) 
Sen är hon ju fortfarande min bebis <3

Imorgon har vi tvättid 7.00-11.30, passar ju bra då vi ändå ska upp och lämna barnen på dagis. 
Efter dagis så ska Tilma till doktorn och sen ska Evelyn och Tilma hem till sin pappa ett par dagar.. Tills på söndag! 

Ne nu ska jag läsa lite bloggar och sen sova! Godnatt ❤️






Hemma!

Kom nyss hem.. har hämtat Evelyn och Tilma på dagis. 
Nu ligger vi alls i sängen.. Evelyn sitter och leker med Mileja, Tilma spelar på ipaden, Tommy sitter med Nemi och jag, jag ligger bara här :) 


Ska börja med maten om ett tag, det blir korvstroganoff med ris idag. Men är så trött.. Undra sa flundra om jag ska vila lite först :P 

Imorgon ska Tilma till vc och lämna kissprov. Nu hoppas jag på att det ser bra ut, men en känsla säger att det inte gör det. Hon klagade på magont flera ggr nu på väg hem från dagis.. 

Ne vila en stund :)

Haha, älskade barn <3

 

Snart är dem 4 månader..

 
Nemi:
Vikt: 5545 gram
Längd: 59 cm
Huvud: 39 cm
 
 
 
 
Mileja:
Vikt: 4645 gram
Längd: 58 cm
Huvud: 39,6 cm
 
 
Vikten är från igår =)

4 juni

Godmorgon! Oj, försovit oss idag.. Blir nog lite sena till dagis :( aja! Så e det! Idag ser det ut att vara dystert ute som vanligt. Hoppas på fint väder snart igen. 

Ne nu ska jag gå upp och fixa frukost till tjejerna ;) 


????

Finns det inte laktosfri välling från 3 år? Hittar bara en sort och den är från 1 år.. Köpte den, men Tilma tyckte inte om den.. Hon som älskar att dricka välling innan hon somnar :( ska hon sluta med det nu bara för att jag inte hittar olika utbud?! 

Får testa och ge imorgon oxå, hon kanske vill ha då. Idag såg hon ju när jag köpte annan förpackning mot vad hon är van vid. 


Det andra går bra.. Hon dricker mjölken fast den smakar annorlunda. Så får hoppas det går bättre imorgon med vällingen. Vill att hon ska fortsätta dricka det så länge som möjligt. 
Evelyn slutade vid 10 månader.. Vägrade dricka det efter att hon började kvälja den ;( 

BVC snart



Mina små bebisar! 
Snart ska vi till BVC, mäta och väga ska göras.. Ska bli kul och se hur mkt dem väger nu :) 


3 juni

Godmorgon, klockan ringde 6.00 eller Tommy väckte mig då. Jag var sjukt trött, ville inte gå upp då.. men nu när man ändå är uppe är det inget problem. 

Tilma hade massa egna varor stod på bordet till frukost idag. Laktosfritt, hon tyckte det var kul eftersom det bara var hennes :) 
Nu är barnen färdigfixade och vi ska snart gå till dagis, båda vill åka sparkcykel dit. 

När vi lämnat barnen på dagis så ska vi hem och dricka kaffe och städa lite smått ;) 


Laktosfritt..

Jaha, har inte orkat skriva idag. Men kör ett snabbt inlägg nu. 
Idag ringde Tilmas barnläkare. Vi diskuterade lite om Tilmas mage och vi kom väl inte fram till nå direkt, mer än att vi nu ska testa laktosfritt i 10-15 dagar. Sen ska jag ringa tillbaka till barnläkaren och säga hur det går. Eftersom hon har så problem med sin mage så ska vi gå till en dietist efter sommaren. Tilma ska fortsätta äta movicol i minst ett halvår. Den har hjälp hennes tröga mage jätte mycket och nu vågar hon bajsa igen :) 
Sen ska hon få lämna ett kissprov och se om hon har uvi också.. Nu hoppas jag att vi kan få bukt på det här och få ett svar på varför hon har så ont i magen. 




2 juni

Dagens fotografering! gick sådär, men barnen var duktiga ändå.. Fick muta med klubbor.




Svårt att få alla fyra att bli bra på bild samtidigt ;)

Mileja och hennes snutte!



Mileja älskar verkligen hennes snutte. Hon håller om den hårt när hon sover :) sen suger och biter hon på den. 

Fin dag..

Sitter och kollar på Laban nu med ny duschade barn :) tvillingarna sover sen 20.00, men eftersom Evelyn och Tilma är lediga imorgon så får dem vara uppe lite längre.. 
Imorgon ska vi försöka hinna fota alla barnen :) 

Idag har vi vart ute hela eftermiddagen, vi gick till Ica och köpte glass och sen gick vi till lekparken. 
Nemi fick komma upp och ligga lite på en filt i sanden. Men det blåste för mkt och det blev då jobbigt att andas för henne. 

Till middag idag blev det stuvade makaroner och falukorv ;) gött! 


Trött och seg..

Inatt vaknade Tilma och var ledsen. Hon sa "jag vill va med dig mamma".. så jag satt på sängkanten en stund. Jag tror att hon hade ont i magen. 



Imorse var det bara Nemi vaken av barnen, tills Evelyn kom upp vid 7.30 :) Tilma vaknade väl 8.15 ungefär. Nu har vi ätit frukost och ska snart fixa oss för dagen. 
Solen skiner och det är redan varmt ute ;) 


1 juni

Hejdå maj, hej juni!!
Maj var en fin månad med mkt som hände..

Evelyn visade oss när hon cyklade utan stödhjul på sin 16" cykel.

Nemi och Mileja fick sin första vaccination som gav båda feber. Men Mileja tog väl mest stryk av det.. 





Vi var på utflykt och grillade korv med mormor och moster. Blåste jätte kallt.


 Nemi och Mileja vart ju inlagda på usö och hade en virusinfektion i magen. Tommy låg inne med dem en natt. De hade så mkt diarrér så dem gick ner massa i vikt. 


I samma veva kom Evelyn och Tilma hit. Tilma vart jätte dålig.. Hon slutade äta helt och tappade energin. Hon gick ner i vikt och hade såna magsmärtor. Hon fick blåsor i hela munnen, kräktes upp det lilla hon fick i sig. 





Sen gick tvillingarna upp jätte mkt i vikt och mådde så bra så.. De har vart glada och visa nå nytt varje dag. Nemi lärde sig att rulla från rygg till mage.

Evelyn har fyllt 5 år. Så 2 kalas hade vi för henne. Hon fick massa presenter och en god tårta. Hon vart så nöjd med sitt kalas. 







Vi har hunnit åka massa sparkcykel med barnen. Evelyn fick ju en ny med bara två hjul på av mormor.. Så Tilma fick ta över Evelyns gamla med tre hjul.




Nemi och Mileja har ätit gröt för första gången. Det var konstigt.. svår konsistens, men gott ändå.






Sen har vi fotat twinsen med systemkamera.. 

Mileja var jätte duktig och tyckte det var kul.. 

Nemi var också duktig men tröttnade tillslut..

Så majmånad har vart bra, med både fint och dåligt väder.. Det har vart jätte varma och fina dagar. Vi har haft en toppenmånad iaf trots sjuka barn! 
Lite övriga bilder nu då!