Godnatt..

Nu väntar jag bara på att älsklingen ska komma hem så vi kan lägga oss och sova.. Är inte så jätte trött men matt i hela kroppen efter värmen.. =/ Jag står faan snart inte ut i värmen. Vi har så fruktansvärt varmt inne i lgh så jag dör snart.. Tycker så synd om snuttan.. =(
Men jag badade henne förut och det tyckte hon om. =) Hon älskar att bada sen fick hon ligga naken en stund.. =D Min prinsessa är så söt.

Kolla ut genom fönstret nu och ser att det är några som ska tälta på fotbollsplanen.. Haha Va faan vi har ju campingplats men dom verkar föredra fotbollsplanen. =/ haha

Nee nu ska jag göra iordning för kvällen/natten..

Imorgon blire vägning och mätning på tösen.. Hoppas allt går uppåt, men det vet jag att det gör.. =)





Älskar er..


Jag själv..


Så duktig..


Over and Out



Varmt..

Gud vilka fina sommardagar vi har haft, men jag tycker att det är lite för varmt ute.

Idag har jag vart hemma hos pappa och elisabeth.. Dom bjöd på biffar sås potatis och stekt lök.. Gott.. Sen har vi suttit i skuggan och glassat. Evelyn har bara blöja på sej när det är så här varmt ute..
Sen har jag inte gjort så mkt mer.. hehe snart blire tv och kolsyrat vatten.! =)

Idag e Evelyn 5 veckor.. Redan.!

Evelyn mitt allt har börjat skratta så mkt nu, blir så oerhört glad när hon gör framsteg.. När hon har sovit en stund och vaknar så ser man hur lycklig hon blir när man tittar på henne, ett stort leénde kommer från henne. Då blir det nästan att mamma får tårar.

Just nu ligger hon i sin bilbarnstol.. Hon älskar att sova i den, men jag gillart inte. För det ser ut som hon inte andas så bra då.. =/ Men klart hon får sova i den om hon älskart.! 
När hon vaknar ska vi mysa framför tvn.. =) Längtar tills hon vaknar.. 

Igår satte jag in alla bilder i album som jag framkallade från min graviditet och förlossningen och bilder på tösen.. =)

Nee nu ska jag passa på att göra lite saker innan hon vaknar.. =)
Jonas jobbar eftermiddag denna vecka =( Men det går hur bra som helst.. =)
 







Over and out..


Kväll..

Jag kan inte sova,det är så jävla varmt här inne. Man har som en svett hinna på sej hela  tiden... Jonas har precis somnat, han e helt svett.. Och stackars Evelyn är oxå varm.. Jag håller på att vädra ut nu, hoppas det blir lite svalare.. =) Va nyss hem till pappa och vattnade alla blommor ute, dom är ju på semester.. När jag kom hem kom jag på att jag glömde stänga av vattnet som går ut till slangen, så det var bara att pallra sej tillbaka.. Hehe jobbigt..

Nu tror jag snuttan börjar vakna, ska fixa lite mat till henne sen måste jag hänga tvätt och diska.. Fast diska skulle jag ju kunna göra imorgon, men har jag bestämmt mej för att den ska vara klar innan jag lägger mej så ska den vara klar då oxå.. =) haha

ne nu måste jag gå till henne innan hon blir lite ilsk och väcker Jonas..

Godnatt gott folks.


Onsdag...

Imorse vaknade jag av att Evelyn låg och tittade på mej, hon ligger i min säng ibland. Så när jag tittar på henne får jag ett gulligt litet leende tillbaka. =) Hon började le i måndags. Så sööt, mamma blir så glad när man ser framsteg.
Vi gick upp vid halv nio och tog oss ut på en promenad med fiifi. Evelyn i vagnen.! Sen hem och titta på tv, Våra bästa år och sen sjukhuset 2 avsnitt. Så jävla bra..
Va till Fellingsbro när Jonas kom hem från jobbet, skulle väga henne där för vårdcentralen har semesterstängt i 3 veckor. Så nu måste jag ta mej dit.! =/ Aja hon växer som hon ska..
3820g
54,8 cm
Hon börjar bli en stor flicka... =) Hon ligger lite under kurvan men hon ligger ändå bra till..

Sen hem och åt pizza, usch jag har tröttnat på pizza det är faan inte gott längre.
Efter det hämtade vi Conny och Jimmie dom skulle bada. Men det vart bara ett snabb dopp för dom. Haha dom tyckte det var för kallt. Nu skulle dom och fiska så jag sitter här hemma med snuttan. Jag ville inte ta med henne för hon kan ju inte sitta i bilbarnstolen i det höga gräset. Finns massa äckliga ormar och fästingar.. =/

Jaja nee nu ska jag gosa med snuttan..

Ha en trevlig kväll..


Förlossningsberättelse

Söndagen den 24:e maj vaknade jag klockan 6.00 på morgonen av att jag hade väldigt ont i magen. Men avtog efter 1 minut ungefär. Jag gick upp och la mej på soffan för jag ville inte väcka Jonas när jag låg och vred på mej. Men la mej i sängen igen efter en halvtimme på soffan, när jag la mej i sängen igen så kom en smärta till i magen. Jag rullade och vred på mej tills den avtog igen. Då började jag tänka på om det kanske är dags snart. Men värkarna var var 30:onde minut ungefär. Så jag ringde till förlossningen vid 7.30 för att höra om dom trodde att det kunde vara pågång snart. Barnmorskan som svarade sa att det kan vara på G men det kan oxå försvinna.. Men att jag skulle höra av mej om det vart täta och regelbundna verkar. Så jag tog med mej Fiffi ut på en promenad, men jag kom inte så långt innan en värk kom tillbaka. Kunde inte gå medans värken höll i sej. Så jag stannade och höll i mej i en postlåda. Efter 1 minut försvann den. Så jag gick in och la mej i sängen. Försökte sova men det gick inte, för så fort jag va påväg att somna kom det en värk. Jag sprang på toa hela tiden och trodde att jag va skitnödig men inget kom. Så jag la mej i sängen igen, klockan 9.40 väcker jag Jonas och säger att jag klarar inte av dom här värkarna mer. Han vart pigg som fan och frågade mej. "Är det dags?" Men värkarna är fortfarande oregelbundna. Var 30:one minut. Så vi gick upp och försökte fördriva dagen. Vi gick ut och kastade pinne med Fiffi, gick på promenader, lagade mat, prata i telefonen med Anna och bara försökte få tiden att gå...

Sen vid halv fem stod jag inte ut längre vi tog bilen åkte till mamma och frågade efter alvedon, men dom hade inte det. Så vi åkte vidare och köpte glass och satt i bilen o åt, då fick jag en värk och den gjorde så himla ont. Det är svårt att sitta still och vara tyst, man har lust att springa runt och bara skrika. Vi åkte till Jonas föräldrar och hämtade alvedon. Hem igen för att ta dom, inte för att 2 alvedon hjälpte men kändes bättre iallafall.

Låg på soffan och kved medans Jonas masserade min rygg.

Jonas ringde till sitt jobb och sa att han inte kunde komma dagen efter för att jag hade så ont.

Klockan 19.30 ringde jag förlossningen och frågade lite frågor, då var värkarna var 16:onde minut. La på och satte mej i soffan igen, fick en värk och började stört grina för nu gjorde dom ondare än vanligt, Jonas kramade mej och stöttade. Då kom en värk till efter bara några miunuter. Så klockan 20.00 ringde jag förlossningen igen och sa att nu är det typ bara 5 min mellan värkarana och grina som fan. Dom sa att vi skulle komma in direkt. Vi tog våran packade väska och bilbarnstolen och gick ut i bilen. Bilresan in till Örebro var den värsta bilresan jag vart med om i hela mitt liv, när en värk kom så fick man knappt plats i framsättet. Fy dom gjorde så ont och kom så tätt. Jonas försökte prata med mej, men jag ville inte prata.

När vi äntligen kom klockan in 20.40 så möttes vi av en barnmorska som visade vårat rum. Jag la mej i sängen och hon satte på massa grejer på magen som visade på en dator bebisens hjärtslag och mina värkar. Sen kollade hon om jag va öppen nå, och jag var öppen 4 cm.

Hon frågade om jag ville ha bedövning och jag ville ha ryggmärgsbedövning. Hon ringde dit narkosläkaren som kom vid 22.30. Att ta den bedövningen va inte lätt. Jag satt och spydde mellan värkarna, sen kunde han börja. Jag va tvungen att sitta och luta mej mot barnmorskan och vara helt stilla medans värkarna kom. Ja herregud det va ju väldigt lätt. Nej. Men tillslut gick det bra, 2 sprutor fick jag ta. Efter en halvtimme började det värka, Jonas fick kontakt med mej. Jag gick på toa och kissade och kunde prata. Jonas hjälpte mej. Sen la jag mej i sängen igen och Jonas kopplade i alla sladdar. Vi pratade massa tills vattnet gick. Det kändes väldigt konstigt. Ringde på barnmorskan som kom och hjälpte mej att byta tort i sängen och sätta på en ny stor blöja. Gick på toa igen och då hade slemproppen gått, usch den va äcklig.

La mej i sängen igen, Jonas låg i fotöljen och sov. Så kom barnmorskan in vid klockan 02.00 och skulle kolla hur mycket jag var öppen, jag var då öppen 9 cm. Jonas vaknade och vart pigg. Hon frågade om jag kunde börja krysta men det ville jag inte. Men hon stannade på rummet och gjorde iordning allt. Sen kände jag att det tröck på, och hon ville att jag skulle ligga på sidan. Men jag kunde verkligen inte krysta då så vi fick lägga mej på rygg och benen upp i luften. Då gick det jätte bra. Jag tog i så jag nästan sprack hela jag. 8 krystar sen låg hon på bröstet klockan 02.57. Den känslan var helt otrolig. Jonas klippte navelsträngen. Försökte amma henne men det gick inte så bra. Jag sprack bara lite innuti men inget utanpå. Så det blev några stygn. Jonas fick sätta sej i fotöljen igen för han höll typ på att svimma.

Vi försökte hela tiden att amma henne men hon kunde inte riktigt, så vi fick stanna på bb tills på onsdagen då jag lyckades att få henne att suga.

Min förlossning tog 7 timmar från mina regelbundna värkar och krystvärkarna höll på 22 min.
När hon låg på bröstet var det bara en Evelyn som låg där, det vart bara det namnet. =)

Evelyn Mea Norling

Måndagen den 25:e Maj

Klockan 02.57

3160 g

49 cm






26 minuter gammal



18 Dagar gammal

♥Mamma Älskar Dej Evelyn Mer Än Något Annat♥



25 Dagar gammal

Mys i regnet..

Ikväll blev det lite poker med marker. Jag jonas jensa och conny spelade.. och jag vann.. Wiiieee..!
Och nu ska jag och Jonas kolla på film och bara mysa, om det går. Tösen är ju pigg så det blir väl att kramas med henne. Vi ska kolla på filmen twilight.. Den verkar as bra..
Någon som sett den? Vad tyckte ni om filmen?

Nee nu ska jag mata Evelyn sen börja kolla på filmen..



Evelyn

Hon är så jävla snäll och rar.. =) Glad jämt och skriker aldrig..Men det kommer väl.. ;) hehe
Tänk att idag är det 3 veckor sen jag åkte in till förlossningen. Vid 20.00 ikväll.. helt sjukt vad tiden går fort.. Inatt klockan 02.57 är hon exakt 3 veckor gammal..



 

Min dotter betyder allt för mej, kan inte beskriva med ord hur lycklig jag e som har henne. Hon e det finaste som finns i mina ögon.. =)


 



 
Älskar dej Evelyn Mea Norling



 


Ingen tid..

Finns knappt ingen tid att skriva här.. =) Har så mkt att göra på dagarna nu.. Städa ta hand om sessan och massa mer..




Lycklig..

Idag är prinsessan 1 vecka gammal redan, tiden går så fort så det är helt sjukt.. =) Ska ner till bvc idag och mäta och väga henne.. Ska blir kul och se om hon gått upp nå.. :P