Mätta!

Nu har vi ätit trerätters och jag är proppmätt. Men gott var det! 


Evelyn älskade förrätten! Men varmrätten åt barnen inte mkt av. De vart nog mätta på förrätten :) 

Nu sitter vi framför tvn och kollar på Evelyn när hon spelar mariokart. Godisskålen har kommit fram också :)




Gott Nytt År!

Barnen kom hit för en timme sen och ska fira in det nya året med oss. Jonas jobbar ikväll. 
Så vi har förberett en trerätters middag. 

Förrätt: räkbakelse 
Varmrätt: potatisgratäng, fläskfilé och pepparsås
Efterrätt: vitchoklad mousse med jordgubbar

Sen har vi laddat upp med godis, ostbågar och popcorn. Så ikväll blir det mys och bara ta det lugnt. Se om vi orkar hålla oss vakna till tolvslaget :) 

Ett år har redan gått och jag har vart gravid hälften av året. Imorgon är det ett nytt år med nya spännande dagar framför oss. 
Tilma blir tre år den 2 februari. Tvillingarna ska komma i februari och Evelyn ska fylla fem år i maj!! Känns som vi har ett bra år framför oss!! 





Filmtips; Safe Haven



Igår såg vi den här filmen och den var faktiskt riktigt bra. Så den rekommenderar jag stark! 


4 av 5 stjärnor får den av mig!! 

Graviditetsdiabetes?

Idag var vi till barnmorskan och det gick bra och dåligt. Hade +1 äggvita och 9,3/mmol.. Så vi ska utreda om jag har fått graviditetsdiabetes. Så nästa fredag ska jag göra en glukosbelastning. För att se hur det blir.. Känner bara för att få ut dem snart... 
Avslag på sjukskrivningen fick jag oxå, bara för att vi har såna inkompetenta idiotläkare.. 



Söndag :)

Godmorgon!

Nu har vi nyss ätit frukost. Men jag och barnen ligger i sängen igen. Barnen kollar på padden och jag glor på mobilen. Har ont och skit. Det gör så ont i pullbenet :( eller vad man nu ska kalla det. Trött är jag också eftersom att jag inte får sova på nätterna pga graviditeten.. 
Idag blir det en lugn dag. Sen ikväll ska barnen till deras pappa :) men dem kommer hit på nyår igen.. 

Skriver mer sen, Tilma klättrar på mig nu ;D 

Känner mig konstig!

Hej alla!

Idag mår jag inte helt bra i kroppen. Jag har så ont i ljumskarna/blygdbenet så jag bryter snart ihop. Smärtan tär på hela mig. Vissa stunder tar jag mig knappt upp från soffan/sängen, kan inte vända mig i sängen utan att gråta av smärta! Känner mig deprimerad av smärtan. Känns som att jag inte kommer orka något snart.. Tur det inte är en evighet kvar av detta, men varje dag är plågsam nu.. 

Nog skrivet om det. Idag fick jag sovmorgon av älsklingen som gick upp med barnen. Jag kom upp vid 10.00 ungefär :) så det blev en sen frukost. 
Vi har bara vart hemma idag. Barnen går i bara trosor och har gjort det hela dagen :) så det får dem göra resten av dagen också. Sen har vi lerat lite. 

Vi har nästan hunnit med alla julklappar nu. 

Ne nu blir det snart mat och fortsätta slappa!! 

Haft två jätte bra dagar!

Igår åkte vi till lek och buslandet med barnen. Syrran följde också med. Vi åkte tåg in. Sen åt vi på pizza hut innan vi gick in på buslandet. Väl där inne så såg jag knappt röken av syrran, Tommy och barnen :D jag kan ju inte direkt springa runt och klättra där. 
Vi fikade och hade allmänt trevligt! 

Vi kom hem runt 19 tiden, så orkade inte blogga igår. Barnen var helt slut. Tilma somnade i Tommys famn i väntan på tåg. Så hon hade svårt att somna hemma sen.
Så Tilma satt uppe ett tag till. 

Idag var jag på ansiktsbehandling där hon fixade med hyn. Sen permanentade och färgade hon mina ögonfransar och bryn. Skönt att få bry sig om sig själv :)
Sliten mamma!

Sen tog vi tåget till Lindesberg och åt Kinamat, köpte lite nya kläder till barnen och sen fick barnen klippa sig för första gången hos frisör. 

Evelyn satt helt stilla hela tiden och var så duktig. Hon klippte typ bort ca 8 cm.. Hon fick rosa spray i håret också :D 

Tilma hade lite svårare för att sitta still, men det gick bra ändå. Tilma klippte hon ca 5-6 cm på. Sen fick hon också rosa spray i håret. 

Nu sitter vi och kollar på Lotta fast klockan är mkt. Men snart ska dem i säng, jag med :) 



Julfirandet klart!

Ganska skönt faktiskt! Men vad mkt roligt barnen har fått. Massa pysselsaker. Nu har vi suttit och pärlat och grejat. Evelyn har spelat sitt nya dataspel oxå, Bamse. Fast snart ska barnen i säng. 


Jag pärlade en blomma. Märks att man inte har små händer längre. Svårt och pilligt :) hehe



Juldagen och klappar fortsätter idag :)



Hade en jätte bra jul igår hemma hos mamma med familj. Maten var super god och man åt sig för mätt som vanligt.. Sen kollade vi på Kalle anka. Efter det så kom tomten med varsin julklapp. Sen gick vi ner till granen där resten låg. 

Barnen fick så mkt saker och är super nöjda. 

Sen vid 18 tiden kom barnens pappa och hämtade dem. Så de fick fira med hans familj igår oxå. 
Sen när han åkte till jobbet för att jobba natt så kom barnen hit igen. Då fick dem hoppa i sina nya pyjamaser som de fick av deras mormor och spela lite tv-spel. 

Snart kommer Tommys familj hit och fikar. Sen i eftermiddag kommer pappa och Elisabeth hit och firar jul. Sen är julen över :) 

Hoppas ni alla haft en fin jul med nära och kära!? 

God jul

Tomten var visst hos oss inatt också och lämnade julklappar. 

Barnen kom in till oss 7.20 så vi låg en liten stund innan vi gick upp och barnen fick öppna sina julklappar.. 



Vi har hunnit pussla och spela deras nya pussel och spel. Men nu sitter vi framför tvn och barnen är ny duschade.. 



Dan före doppardan :)

Idag gick vi in i ny vecka, V.32 (31+0). 



Just nu sitter vi som många andra och kollar på uppesittarkvällen. Hoppas på vinst! 

Imorse gick jag till Apoteket och köpte microlax, lactulos och vasselin till Tilma som vart förstoppad i nästan två veckor. Idag har hon bajsat jätte mkt och hon känner sig lättad. Stackaren har haft så ont i magen och grät en hel del imorse. Hoppas det blir bättre nu.. 


Sen har vi vart och firat syrran som fyller 12 år idag! 
Nu ikväll griljerade vi julskinkan oxå. Så mysdag iaf!! 




Ultraljud

Gud vad trött jag var när jag åkte till lasarettet imorse. Men himlen var fin..

Klockan 10.00 fick jag komma in. Allt såg bra ut. Tjejerna är fortfarande små, -21% och dem väger 1350 gram var. 
Sen ligger dem fortfarande i säte. Så när jag träffade läkaren så sa hon att hon är 90% säker att det kommer bli kejsarsnitt. Men de kan lyckas vända sig rätt.. Så om två veckor ska vi tillbaka igen och då ska vi boka in ett datum för snitt.. 



Städning pågår...

Barnen är här och har hjälpt mig att klä granen nu. 

De flesta kulorna hängdes längst ner :) jag fick hänga några uppe. 


Men det vart fint ändå tycker jag :)

Nu städar jag... Skönt att ha det gjort innan helgen och jul. Så då behöver vi bara dammsuga vid julen sen. 
Vi kommer att ha fullt upp nu några dagar. 

Fredag: ultraljud och sen gå på stan. Måste köpa de sista julklapparna.
Lördag: på julfest med kompisar. 
Söndag: kommer barnen hit och då ska dem få slå in sina julklappar som dem gjort.
Måndag: syrran fyller 12 år så då ska vi dit och fira. Uppesittarkväll också :)
Tisdag: (julafton) hem till mamma med fam och fira.
Onsdag: (juldagen) Tommys mamma, Nisse och Fredrik kommer. Tommys bröder Danne och Rikard och deras flickvänner kommer också. Sen på kvällen kommer pappa och Elisabeth och firar med oss.. 
Torsdag: (juldagen) äntligen kanske vi kan ta det lugnt! Haha

Så ser våra dagar ut framöver... 

Klä granen :)

Filmen igår var helt okej. Men blev mer sugen på att se hobbit :) så jag och Tommy får försöka hitta tid till att gå på den. 
Men innan bion igår, så åkte jag och köpte en ädelgran. Jätte fin :) kommer hem med den och den fick inte plats i foten. Så Tommy täljde och täljde. Tillslut gick den ner. Och ja den blev sne :/ men ja struntar nog fan i det ;D haha


Idag kommer barnen hit och hjälper mig att klä den. Vill att dem ska vara med och göra det faktiskt!! :D 

Bio ikväll =)

Har precis ätit ett paket nudlar. Ska snart börja förbereda middagen. Idag blir det potatis, köttfärslimpa, sås och lingon. Ska försöka damsuga lite också. Såg att det var smutsigt på golvet.

 
Sen senare ikväll så kommer en kompis och hämtar mig, vi ska gå på bio. Filmen som vi ska se heter Carrie. Det är en thriller. Så det ska bli kul, filmen börjar 21.30. Haha hur ska jag kunna hålla mig vaken som nästan sover redan klockan åtta på kvällarna.
 
"Den blyga Carrie White blir konstant mobbad och förödmjukad av sina klasskamrater och sin mamma Margaret, en religiös fanatiker med vanföreställningar. När hennes plågoandar en natt går för långt visar sig Carries övernaturliga krafter och hon slår tillbaka med full kraft."
 

Lite nervös!

Jag börjar nästan känna mig lite nervös inför förlossningen. Eftersom båda bebisarna ligger i säte så är det risk för kejsarsnitt. Ska på ul igen på fredag. Läkaren sa för två veckor sen att ligger dem så nästa gång så är det stor chans (risk) att det blir snitt. Så jag hoppas att ettan har vänt på sig, fast det tror jag inte. I vecka 34 ska vi boka tid för snitt om de inte vänt sig tills dess. Men vadå? Ska jag veta vilken dag dem ska plockas ut? Usch blir nervös över den tanken! Haha 
Har någon här haft planerat kejsarsnitt ?? 


Tisdag!

Godmorgon :)

Vaknade för en liten stund sen. Ska snart upp och äta frukost. 
Jag har inte orkat skriva i helgen. Men i fredags så sov Evelyn hos hennes mormor. Så jag och Tommy hade myskväll med Tilma. På lördagen när Evelyn kom hem så pysslade vi och bara tog det lugnt, det regnade ju ute :( ! På söndagen regnade det också, så vi spelade massa spel, pusslade, såg på film och spelade tv-spel :)

Bilder från i fredags!



Bilder från i lördags!



Bilder från i söndags!


Så såg typ våran helg ut :) 

Tungt



Nu är jag helt över 30 veckor! Känns skönt :) och på fredag ska vi på ultraljud för 4e gången. Ska bli spännande. Känner mig tung och klumpig :/ 

Dålig updt!

Skriver ett inlägg ikväll kanske, beror på om jag orkar.. Gjort ganska mkt i helgen :) 



Lucia!

Kom nyss hem från mamma. Vi har vart på dagis och kollat när Evelyn gick lucia. Jätte fina var alla! Drack glögg och åt pepparkakor efter. Sen lämnade jag dem och gick hem till mamma en snabbis. 
Idag när jag ska hämta barnen så ska mamma följa med och hämta Evelyn. Hon ska sova hos dem inatt. Evelyn har ju tjatat om att få vara själv där.. Så när dem går hem så hämtar jag Tilma. Vi ska ha myskväll och äta massa gott :) 

Nu ska jag vila en stund och sen dammsuga! 


Mina fina!

Imorgon ska Evelyn gå lucia på dagis. Hon längtar så mkt till det. Så idag testar vi kläderna. Eftersom dem ska gå ute så tog jag en stor klänning. Den ska ju gå över overallen. 
Tilma ville oxå vara en liten tomteflicka på bild :)






Kryper ner under täcket igen!

Nu är Tommy och ungar på dagis och jobb. Så jag har lagt mig under täcker igen och ska sova en stund till. 

Igår när jag hämtade barnen på dagis så var Evelyn ute och det är ju blött ute nu. Nästan 10 grader ute och snön är borta. Tråkigt! Men iaf, jag köpte ju ett par vatten och kyl tåliga skor till Evelyn. 

Men det var bara bullshit! Genomblöta var dem igår. Visst hoppar hon i stora vattenpölar så kanske dem blir blöta i. Men hon blir blöt även fast vi bara går till dagis och hon går tex i en liten vattenpöl.. Känns så tråkigt! Nu måste jag till stan och köpa nya skor och det kostar massa pengar i onödan tycker jag.. :/ så imorse fick hon gå i fuktiga skor. Men dem får ställa skorna i torkskåpet på dagis. Ändå hade jag tidningar i dem inatt.. Om någon har bättre tips på snabbtorkning av skor, skriv gärna. 

Ne nu ska jag vila innan jag ska fixa med allt. 

V.30 (29+2)

Magen står lite still nu känns det som, men inget mig emot! Haha
Börjar bli tungt nu. Ont överallt! Känner mig helt slut i kropp och själ. Annars mår jag väl okej nu, ska väl inte klaga :)


Veckans magbild vart sådär. Strunt i mitt slitna hår och mitt ofixade face :) 

Onsdag!

Godmorgon :)

Ligger i sängen efter att ha vart upp och hjälpt till att få iväg barnen till dagis. Idag är det Tommy som lämnar. 5.20 stod klockan på.. Väckte barnen och fixade frukost. Efter frukosten gick Tilma till toan och kissade jätte mkt. Och blöjan var torr. Hon är så duktig. Hon har bara kissat på sig en gång sen hon blev blöjfri förra fredagen. Tänk vilken vändning! 
Ska snart skriva till Tommy och fråga om det gick bra!! :) så glad att han gör det här för min skull, så jag slipper gå en mil om dagen för att lämna och hämta. Nu blir det typ en halv mil bara. Har ju så fruktansvärt ont :/

Jag ska sova en stund och sen upp och greja lite :) 



Snart ut igen..

Jaha snart ut igen och hämta barn på dagis.. 1,8 km dit och 1,8 km hem.. Jag har redan gått det imorse.. Det känns vill jag lova. Har så ont i min rygg och mage. Mest blygdbenet! Fr.o.m. imorgon så ska barnen börja på Tommys tider. Han lämnar och jag hämtar till en början. Sen i slutet blir det han som gör både och. De kommer bli långa dagar för barnen och så, men känner att dem älskar dagis och då vill jag att dem ska få vara där oxå. Inte vara hemma för att jag inte orkar gå längre.. Sen när bebisarna kommit så blir det 15 timmars igen :)

På fredag är det lucia på dagis också. Då ska Evelyn gå lucia. Hoppas på att snön ligger kvar då. Nu börjar det bli blask ute och det är typ snorhalt. Fast fryser det på nu så blir det isgata.. Haha 

Igår gjorde jag och barnen daim och snickers. De blev jätte goda!

Ne nu ska jag fixa mig sen gå! 

Följ mig på instagram :)




Gjort lite godis..

När jag hämtat barnen på dagis så gick vi och handlade allt som vi behövde till godiset. När vi kom hem så gjorde vi daim och snickers.
Barnen tyckte det var jätte kul. Men är så sugna på att smaka. Haha måste ju stelna först. Så nu står det på balkongen och stelnar.
Tommy kom nyss hem från jobbet och nu är han på väg och hämta pizza. Orkar verkligen inte laga mat idag =)
 
 

Måndag!

Ny vecka igen, nu är jag i V.30 (29+0). 
Slutspurten kvar då!

Godmorgon eller godförmiddag :)
Ligger i sängen och ska vila en stund. Barnen är lämnade på dagis. Bosse hittade oss på vägen och körde oss. Så skönt att slippa gå med denna onda rygg. Ska ju gå och hämta dem sen. Idag är Tilma utan blöja för första gången på dagis. Hemma har hon ingen blöja mer än på natten. Hon går på toaletten helt själv och torkar sig när hon kissat. Jätte duktig är hon! Ska bli intressant och se hur det gått på dagis sen :) 

Igår åt vi korv med bröd när barnen kom till mig och tände ljus. Jag har ett så fint ljus som luktar jätte gott :) 


Ne nu ska jag vila en stund :)

Just ja... är med och tävlar om ett fint armband hos http://malinhedblom.blogg.se gå in på hennes blogg för att tävla du oxå! Hon har en jätte fin blogg med många fina bilder och sen väntar hon tvillingar :D 




Söndag

Har haft fullt upp i helgen, därför dåligt med updt. 
Idag har vi grejat hela dagen. Tommy har fixat med soffan, så divanen blev på andra sidan. Jag har rensat alla lådor vi har. Man lägger ner massa skit i dem. Men nu är dem fina igen, i typ en vecka till kanske ;) 
Sen har vi städat hela lägenheten. Så skönt att göra det innan barnen kommer hit. Barnen kommet snart och då blir det att kramas med dem. 
Just nu sitter jag och kollar på när Tommy spelar cs, skönt att ta det lite lugnt innan trollen kommer :) 


Skriver mer imorgon! 

Julkänslor =)

Julmusiken är på och jag plockar fram lite tomtar. Sen att det har blivit lite vitt på marken gör att man får mer julkänslor!
 
 

Känner mig så lycklig nu, jag verkligen älskar december. Det är så mysigt och man kan inte annat än att vara glad... eller jo stressad kanske. Men vi är nästan klara med alla julklapparna.

Tänk att det snart är ett nytt år också. År 2013 har gått så sjukt fort. Jag hinner inte riktigt med längre... sen när nya året smygit sig på så är det inte länge kvar tills tvillingarna kommer.. Helt otroligt. Jag ska bli 4 barnsmamma! Tänk 25 år och fyra barn!! Jag är så lycklig <3
Jag vet att Evelyn och Tilma kommer bli jätte bra storasystrar åt sina småsystrar =)

Ikväll blir det tacos och idolmys med älsklingen! Jag tror faktiskt Kevin vinner idol 2013...

Fredag och snö :)

Godmorgon!
Ligger i sängen som vanligt efter frukost. Så skönt att vila lite innan dagen drar igång.
Idag ska jag städa och ställa fram resten av alla tomtar :) ska gå till blomaffären en sväng också. Ska posta massa brev och ja jag kommer ha fullt upp idag. 

Lite snö har det kommit och hoppas det kommer mer och att den kan stanna!!


Igår slog jag in alla julklappar. Eller vi har ju kvar att köpa men de vi har köpt. Barnen är nästan klara. Ska köpa nå mer litet :) sen är mamma klar. Men vi har kvar att göra iaf! Tänkte åka in till stan den 20e, då de har öppet till 22 i stan. Så mysigt att gå på stan när det är mörkt och all julbelysning lyser :)

Ne nu ska jag vila och sen sätta igång! 

Ultraljud

Sitter på bussen på väg hem från specialistmödravården. På ultraljudet visade det sig att bebisarna var små. Ettan var -21% och tvåan -17%. Kommer inte ihåg exakta siffrorna. Men eftersom de var mindre så måste vi gå på ultraljud varannan vecka nu fram till förlossningen, annars hade jag gått med fyra veckors mellanrum :/ aja! Hoppas dem växer till sig nu då :)
Men allt annat såg bra ut! 
Båda låg med huvudet uppåt ;S 


Torsdag!

Godmorgon :)

Ligger och vilar en stund nu efter frukost. Gick upp med min älskade. Ska snart hoppa in i en varm dusch. Bussen till lasarettet går vid nio. Ska ju på ultraljud och kolla de små liven igen. Sen ett läkarbesök där. 
Så skönt att bussen går ända fram och att jag åker gratis :) så drygt när man tar bil, då måste man leta parkering och det kostar ju mer :/ 

Igår kom mamma och hämtade mig på förmiddagen, så vi åkte hem till henne. Där fick jag lunch och fika. Inte varje dag man är där utan barnen. Sen åkte vi och hämtade syrran i skolan och åkte till mejk. Där köpte jag julpapper och diverse så jag kan slå in alla klappar.. Sen när jag kom hem åkte jag med tåget direkt till Örebro och mötte upp Tommy. Vi gick upp på stan och köpte alla julklappar till barnen. Så nu är dem klara.. 
De får 5 julklappar var. Känns så lite, men allt har gått på ganska mkt pengar. Haha men dem får ju av andra oxå :) 
Nästa år blir det värre, fyra barn att köpa till :D hehe så kan det gå när inte kondom är på ;P skoja! 



Årets julkalender!

 
 

Onsdag!

Godmorgon :)

Ligger i sängen och har precis vaknat typ. Var nyss upp och drack vatten och såg en lapp på bordet. Läste den och nu är jag på toppen humör. Vad är bättre än en gullig lapp som det står hur mkt någon älskar en på? :)

Idag är planerna så att jag ska försöka ta mig till jobbet och be chefen skriva på lite mer papper.. Sen ska jag ta tåget till stan och möta upp Tommy. Vi ska handla de sista julklapparna till barnen.. Och äta något blir det nog :) 

Imorgon är det ultraljud.. :D 

En bild den när vi var i stan för ett par dagar sen! 




Jämföra!



Känns som att jag vart gravid i en evighet nu.. Börjar tröttna lite på magen. Ska skriva in allt från när jag var hos bm förra veckan. Såg att jag glömt bort det. I tisdags förra veckan var jag iaf lika stor som en som väntar ett barn i V.35 :) så om jag har tio veckor kvar säger vi, så undrar jag hur stor jag kommer att bli. Eller så kanske jag inte växer så mkt mer.. 


Jag saknar....

Jag saknar att kunna ligga på mage..
Jag saknar att kunna sitta utan att det känns som en bebis ska komma upp i halsen..
Jag saknar att kunna röra mig utan att bli andfådd..
Jag saknar att kunna sitta på golvet med barnen..
Jag saknar att kunna ha mina vanliga kläder..
Jag saknar att kunna vara pigg..
Jag saknar att kunna gå en hel dag utan att ha ont..
Jag saknar att kunna böja mig utan att stöna och stånka..
Jag saknar att kunna må bra och inte ha massa hormoner..


Ja det var min saknalista! Tur man får ut nå bra av allt detta!!

Måndag!

Godmorgon :)

Nu går jag in i V.29 (28+0). 
Bild från igår innan vi åkte till pappa/morfar. Han har ju fyllt år så vi åkte in och firade han. Barnen hade gjort jätte fina presenter. 





Vi vart bjudna på mat där och sen gick vi upp på stan till julskyltningen. Köpte två taklampor, en till hallen och en till barnens rum. 

Har haft lite problem med bloggen i helgen. Kommer inte in jämt och sen står det att jag haft noll besökare..