Planka bjöds det på..



Så gott det var.. Anna och Simon fixade sjukt god mat. 
Spökjakt och godis...
Nu sover alla barnen gott! Tack för ikväll ❤️

31 oktober..

Happy halloween gott folk!! 
Vi ska snart åka till Anna, Simon och deras barn. 




30 oktober..

På lördag går vi in i november redan, vad fan händer med tiden?! 
Jag har inte haft ork att skriva så mkt på sista tiden. Men tänkte göra en liten update nu :) 

Dagarna rullar iaf på och jag känner mig tyvärr lite nere, vet inte varför men är sjukt trött och har ingen direkt energi. Men jag lever på ändå! Jag menar inte att bebisarna/barnen är jobbiga men det tar på krafterna! Jag har liksom 4 underbara barn, men man kan ju inte alltid vara på topp :) men ändå sköter jag allt bra, tycker jag iaf. Även fast jag kanske är på dåligt humör. Igår fyllde Tommy 25 år. Så jag bakade bullar och snickerstårta medan Evelyn & Tilma var på dagis, Tommy i skolan och bebbarna skötte sig bra med mig :) 
Mileja äter sin penicillin och mår bra. Ska på kontroll på tisdag med henne. De ska göra ultraljud på hennes urinblåsa. Hoppas det inte visar nå fel! Barnläkaren ringde mig i måndags och talade om att det inte var leukemi som de hade lite misstankar om. Det kändes skönt de. De hade kollat hennes celler, men det såg fint ut. Så hennes höga vita blodkroppar var friska och bekämpade hennes inflammation :) 
Tilmas dietist ringde mig i måndags också. Vi kom fram till att Tilma är känslig mot laktos men jag och dietisten kom fram till att Tilmas tarm inte mår så bra efter all penicillin hon ätit i sitt lilla liv.. Så nu ska hon äta magdroppar ett tag för att magen ska få återhämta sig! 

Imorgon ska vi hem till Anna & Simon. Vi är bjudna dit på mat och halloweenmys, barnen längtar efter deras barn :) 

Ne nu ska vi sova :) godnatt! 

Fy vilken lång dag..

Alltså sjukt! Äntligen ska jag sova, sjukt trött. Imorgon kommer äntligen äntligen Evelyn & Tilma hit. Saknar dem! Hoppas Milejas feber är borta tills imorgon, hon känns inte varm nu.. 
Ikväll fick bebbarna bada. Mileja vart jätte ledsen när Tommy tog upp henne ur baljan, hon ville ju plaska :) men hon fick komma till mig och mysa i soffan medan Nemi badade.



26 oktober..

Hello! Här var det ett tag sen jag skrev. Men denna helg har vart totalt fullspäckad. 

Fredag: då mötte jag upp Tommy vid tåget och vi åkte vidare till Örebro och ut till marieberg. Där vi shoppade, åt och jag klippte mig. Vi kom hem ganska sent.. Så när vi kom hem fixade vi i ordning en kycklingsallad som jag skulle ha med dagen efter till högskoleprovet. 
Lördag: upp tidigt.. Mileja hade hög feber. 
Anna kom och hämtade mig och vi åkte till Lindesberg för att göra högskoleprovet, gick inte alls bra! Men men! När jag kom hem så var Mileja inte alls pigg. Så ringde 1177 och var tvungen att åka till akuten. Där var det fullt med folk, inte så konstigt en lördag kväll. Var väl där 19.30 ungefär. Där låg febern på 39,2 , pulsen på 178 och crp på 90. Sen hade hon skyhöga vita blodkroppar.. Även röda och vita blodkroppar i urinet. Så nu behandlas hon mot njurbäckeninflammation. Så tråkigt om hon får samma problem som Tilma haft. Vi var väl hemma vid 2 tiden på natten iaf. 
Söndag: upp ganska tidigt efter lite sömn. Åt rostade macka med trattisar på.. Sen kom Anna och hämtade mig och vi åkte på loppis. Köpte nytt vardagsrumsbord :) 
Sen åt vi från pizzan idag. Har även städat hela lägenheten.. 

Nu sitter jag i soffan med Mileja sovandes i famnen, hon har 39.0 graders feber just nu. Hoppas verkligen den är borta tills imorgon. Barnläkaren ska ringa imorgon också om urinodlingen. 
Ne nu ska jag väcka Mileja, annars somnar jag. 

24 oktober..

Godmorgon, ligger fortfarande kvar i sängen.. Bebisarna ligger och äter, så då får jag tid till att skriva. Usch, vädret är tråkigt, regnar... Idag är det tänkt att vi ska åka till Örebro och shoppa lite. Men får se hur det blir när vädret är så här. Blir nog marieberg då. 

Ne upp och byta blöjor och äta frulle.. 

Feber igen..

Idag kom Milejas feber tillbaka, inte så hög men ändå feber. Idag har den legat på 38,5 hela dagen. Hon är pigg men ändå jätte slö... 


Annars idag så har jag vart till barnmorskan. Satte i kopparspiral och det var bland det värsta jag gjort, fy fubblan vad ont det gjorde! Men nu är den i och hoppas den gör sitt :D 
Efter det tog jag en kaffe hos Anna. Hämtade mina åkpåsar och plankor som hon köpte med från Ullared. Så snäll <3 
Nu ska jag sova. Vi har kollar tre avsnitt av vampires. 
Imorgon ska vi åka till Örebro och glo runt lite :) 
Så godnatt <3

23 oktober..

Godmorgon, nyss ätit lite frukost. Nemi ligger i sin säng och äter sin frukost, Mileja springer runt i gåstolen. Ska snart dricka kaffe och fixa lite. Efter lunch ska jag åka till bm och sätta in kopparspiral. Känner mig inte direkt taggad, men lika bra att göra de. 4 barn räcker ;)



Skillnad på 4 månader =)

 
 
 

Evelyn & Tilma

Evelyn 5 år & Tilma 3 år och 4 månader
 
Evelyn 5 år och 5 månader & Tilma 3 år och 8 månader 
 
4 månader mellan bilderna
 

Nemi & Mileja

Nästan 4 månader
 
8 månader
 
4 månaders skillnad =)

Alltså vad sjutton ska man ge sig in på??

 
Började rensa i garderoberna och det blev bara mer och mer.. Men nu är det ordning och reda i garderoberns, eller? Nja, det vette sjutton. Det blev rensat men allt som skulle sparas blev in kastat igen :P 

22 oktober..

Godmorgon kära läsare!
Ligger i sängen och vilar medan bebisarna äter/sover. Är så sjukt trött. Men nu vaknade Mileja. Så ska gå upp och inta kaffe, så man vaknar till liv. Sen fortsätta röja här hemma. Idag ska jag iaf gå igenom kläder, gardiner mm... Kasta/sälja sånt som ej används. 
Sen dammsuga som vanligt, det för jag varje dag.. Så skönt när man går hemma, kan dela upp allt, då har man att göra i veckorna. 



Olika personligheter=tvåäggstvillingar..

Nemi & Mileja har två helt olika personligheter, de är också helt olika i utseendet. 

Nemi, hon är den som är mer framåt, alltså hon vågar lite mer. Hon lärde sig sitta, krypa och ställa sig vid möbler innan ens Mileja lärt sig sitta helt själv på ett golv. Nemi är en pigg och glad tjej, hon sover en gång per dag, men sover hela nätterna. Hon älskar att sova ute i vagnen. Men gillar inte när man sätter ner henne i den. Älskar att röra på sig och prata (sitt språk) med oss och sina syskon. Hon älskar Evelyn & Tilma och vill gärna vara med dem. 
Hon är väldigt nyfiken och vill gärna sitta i famnen och gå runt och titta på saker. Hon är lite blyg inför folk, måste kolla in dem med en allvarlig blick ett tag innan hon kan ge ett leende. Älskar babblarna! Nemi vill alltid ha samma leksak som Mileja och det gör Mileja arg och ledsen. Hon tar gärna tag i Milejas hår. 

Mileja, hon är en glad prutt! Hon sprudlar av glädje.. Pratar och jollrar, hon är mer framåt på den fronten än Nemi. Gillar att fundera ( kallades "våran filosof" när hon var bebis), filosofera och ligger gärna i sin säng och pratar med sig själv. Hon kan sitta små stunder själv på golvet, men kryper eller ställer sig inte ännu, hon ålar sig fram eller så tar hon sig fram som en larv (ja som på tecknade filmer). Mileja sover 2-3 ggr på en dag, men sover också för det mesta hela nätterna. Hon tycker också om Evelyn & Tilma och vill gärna vara med. Mileja är jätte känslig och har alltid vart, så när hon blir ledsen så blir hon så ledsen att hon tappar luften. Man trodde man skadade henne när hon var bebis. Mileja ler stort när någon tittar på henne och är inte blyg! Älskar också babblarna! 


Det bästa av allt är att man märker att dem är tvillingar. De blir glada av att se varandra, de kan skratta tillsammans och leka ihop! 




Mileja..

Vart på VC nu med Mileja.. Det vart konstaterat virusinfektion och förstoppning. Just nu sover hon med 39,1 grader i feber =( 
 
 
 
Bilder från igår kväll =)

21 Oktober..

Godförmiddag!
 
Till vc med Mileja 11.00 då hon inte mår jätte bra.. Nu har hon fått en alvedon i rumpan så nu är hon lite piggare. Hoppas bara det är ett jobbigt virus, orkar inte uvi och massa skit. Hon bara sover, gnäller och äter inte. Men nu sitter hon iaf i gåstolen. 
 
 
Mammas guldklimp!
 

Lång dag..



Så här glada bebisar hade jag imorse. Sen vet jag inte vad som hände. Båda vart mammiga och ville mest vara i min famn, det vart typ bråk.. Hihi

Mileja tempade lite ikväll pch känns väldigt hängig, hon är jätte hård i magen också. Så ringer nog till bvc imorgon och hör.. 

Imorgon ska vi verkligen ta oss ut på en promenad. Idag hann vi inte, eller orkade inte. Jag har sorterat och städat på Evelyn & Tilmas rum. Gjort om lite där inne också! Hoppas dem gillar det :) 

Sova nu då, godnatt ❤️

Barnens röriga rum..

 
 
 
 
 

Köket..

 
 
 
 

Bättre bilder på hallen..

 
 
 

20 oktober..

Godmorgon, känner mig så frusen och sjukt trött. Även fast jag sover hela nätter (Tommy tar bebisarna om de vaknar på nätterna) och får många timmars sömn. Idag blir det en promenad och städ här hemma. Så sjukt jävla nöjd med min nya hall. Men funderar på om jag ska byta klädsel pch knoppar på sittbänken (telefonbänk??). Men det får bli längre fram. 

Just nu ligger bebisarna i sina sängar och äter, hoppas på att dem somnar så jag också kan vila. Är ju förkyld också så inte så konstigt om man är extra trött heller... 
Kanske lägger in lite bilder senare på vår lägenhet :) så ni får se hur trångt vi bor ;D 

Barnen har haft en kompis här idag!

Idag efter vi vart på loppisen så ringde Antons mamma och frågade om Evelyn ville leka med honom. Såklart ville hon det. Så han kom vid 15 tiden och åkte hem 17.30. Vi gick till dagiset och lekte där. Har vart varmt ute idag..


Vi hittade spår i sanden också.. 

Loppisfynd..

Åkte med Anna till en loppis idag, där vi fyndade massor.. 




Bänken, älghuvudet, hängaren och spegeln för 580:- 
Det kallar jag fynd!! 

19 oktober..

Godmorgon, eller vi gick ju upp vid 7 tiden. Alla barn vaknade 6.30.

 Igår tog vi massor av kort. Vill ta lite mer kort. Men Evelyn & Tilma åker till sin pappa ikväll. Får se om vi hinner ta några fler kort idag. Tänkte försöka fixa nå fina julkort också. 







Så det var några av korten vi tog igår :) 



18 oktober..

Lördag, solen skiner och det är frost. 0 grader. 
Vi har ätit frukost och hunnit slänga in en äppelkaka i ugnen. Som får åka till magen med kaffe om en stund. Idag tänkte vi gå ut och fota lite. Hoppas på några bra bilder och att solen fortsätter skina. 




17 oktober..

Fredag! Vi har precis ätit tacos. När Tommy var i skolan på förmiddagen så städade jag här hemma. Sen när han kom hem så tog vi en promenad till affären och köpte allt gott tills ikväll och imorgon. 
Evelyn är nu ute och leker med en kompis och Tilma sitter vid padden. Det blir gott framför idol ikväll :) 



16 oktober..

Idag har vi haft lite sjukstuga här hemma. Nemi & Mileja har snorat och hosta.. De gör dem fortfarande.
Nemi har mest velat vara i min famn hela dagen. Lilla gumman!

Jag sitter just nu och dricker en kopp kaffe. Försöker få lite energi.. Pratade med bm idag också, så på torsdag nästa vecka ska jag sätta i kopparspiral. Här blir det inga fler barn 😝

Ne nu ska jag dricka upp sen göra Kväller! 

Nemi & Mileja ❤️






Fläskläpp..

Idag när jag hämtade barnen så satt Evelyn med sin fröken och var lite ledsen. Hon hade fått en kratta på läppen. Så nu är det fläskläpp :( stackars liten! 

Nu har hon två kompisar här.. Tilma är med sin pappa en sväng :) snart ska Evelyn på ridskolan.

15 oktober..

Godmorgon, onsdag och halva månaden har gått. Snart ska vi gå till dagis.. Barnen är ute och cyklar redan och bebbarna ligger i sina sängar och äter. Jag ska snart bädda sängarna och sen fixa mig för dagen. Kanske ska ta en promenad efter vi lämnat men för kallt i vagnen för bebisarna, måste verkligen köpa åkpåsar. 

Annars idag blir det lugnt. Evelyn ska på ridskola ikväll. Men blir nog bara Evelyn som får åka med Tommys mamma då vi inte har bilstol till Tilma. Men får se om jag kan få tag på Jonas idag, han är väl ute och jagar.. 

Föräldramöte..

Nu har vi nyss ätit hamburgare från pizzan. Så skönt med hemkörning. Jag ska snart gå på föräldramöte på Tilmas avdelning. Har egentligen ingen lust.. Men men! Kan ju hoppas på att man får en kopp kaffe :) 



14 oktober..

Godmorgon, precis lämnat Evelyn & Tilma på dagis, jag sitter nu med en kaffe i handen och bebbarna sover ute i vagnen. Vi ska på 8 månaderskontroll idag också, så hoppas dem sover en stund till i vagnen. Ska gå om ungefär 4 min, känns onödigt att ta in och klä av dem snart och sen på igen :)
 
Tänk att dem är 8 månader.. 
 
Nemi, hon sitter själv, kryper och ställer sig vi möbler. Hon sätter sig själv från sittandes också. Alltid glad och busig. Hon älskar att krypa och springa runt i gåstolen. Hon vet vart lampan är om man frågar henne. Hon säger titta och de. Pekar med sitt söta pekfinger gör hon också =)
 
 
Mileja, Hon ålar sig fram och försöker krypa, men är inte riktigt där än, hon kan sitta själv men vill inte. Hon älskar att babbla och pratar på hela tiden.. Ler så fort någon tittar på henne. Hon blir helt förstörd om hon är hungrig, tror hon håller på och dö. Men en riktig charmis. Även hon älskar sin gåstol. Älskar flaskor av all sort ;)
 
 
 
Mileja till vänster och Nemi till höger =)

Nemi & Mileja

 

Barnen är ute och leker..

 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 oktober..

hello, idag var jag trött när vi gick upp.. Ville helst sova flera timmar till. Evelyn vaknade 23.48 och gick upp och hämtade iPaden, men då sa jag ifrån. Ingen iPad mitt i natten.. Så hon kom och la sig mellan oss och sov.. Hon kunde inte sova, så det blev mkt vaket inatt. 
 
Igår kom ju pappa med deras kamera, så nu ska det fotas. Tog lite bilder igår kväll.. Inga speciella men testade lite med olika objektiv och med blixten =)
 
 
 

Min stora tjej..



Evelyn har två lösa tänder. Framtänderna nere är lösa :)
Min tjej börjar verkligen bli stor nu! 

Tiden går alldeles för fort..







Bilderna är tagna i maj. Då var bebisarna ca 4 månader. 

Tacopaj..



Tacopaj, tacochips och sallad bjöd vi pappa, Elisabeth på. Gott blev det! 

Inneväder..

Idag är det grått och trist med regn. Så det blir att vara inne hela dagen :) 

Tända ljus och bara slappa en söndag är bara så skönt. Pappa och Elisabeth kommer hit en sväng idag. Jag ska ju låna deras systemkamera och vi ska bjuda på tacopaj. Så det blir nice. 
Ska snart förbereda den. 
Bebisarna sover sen en stund tillbaka och jag sitter i soffan. Hänga tvätt måste jag göra också :( blä! 

12 oktober..

Godmorgon, söndagsmys! 
Vi har nyss njutit av en god frukost som bestod av varma mackor. 




Börjar längta lite till advent och juletiden :) 

Livet är bra underbart..

Jag har sån lycka i kroppen.. Att få vara mamma till 4 stycken guldklimpar är livet! Innan jag fick Evelyn så visste jag inte vad livet var! Men att få barn är sån lycka. Känner mig lycklig. Tänkte skriva ett inlägg om mina barns utveckling och lite hur dem är :) men får göra det en annan dag, är så trött nu! 

Idag klippte jag av Tilmas långa lugg som hon ville spara.. Men hon orkade inte mer nu :( synd tycker jag! Men såklart får hon bestämma själv. 

Evelyn sparar sin fortfarande. Vet att det är jobbigt när luggen är för ögonen. Men får se hur länge Lyniss orkar..


11 oktober..

Lördag och en väldigt fin höstdag. Evelyn & Tilma är här en stund idag medan deras pappa är på jaktmöte, på måndag drar ju älgjakten igång :) 

Evelyn och Tilma är ute och cyklar. Färgerna från löven är så fint. 

Ikväll blir det mys igen med älsklingen! Framför fångarna på pfortet eller The vampire dairay :) 
Blir nog en promenad när barnen åkt till Jonas igen! 
Pappa och Elisabeth kommer imorgon, de ska lämna systemkameran så jag kan ta fina höstbilder :) 


Sovtime och saknar..

Ikväll åt vi så god mat. Jag gjorde potatisklyftor med vitlök och rosmarin på och Tommy gjorde fläskfilégryta med champinjoner och bacon i.. Det var himmelskt! 


Sen har vi ätit gott framför idol och sen kollat ett avsnitt av the vampire diaries.. Så bra serie.. Vi är bara på första säsongen än så länge. Men verkar bra iaf! 
Men nu ligger jag i sängen och ska snart sova, ska läsa lite bloggar och kolla instagram först. 
Just nu saknar jag Evelyn & Tilma så sjukt mkt, saknar dem hela tiden men nu är det jobbigt :( vill ha dem här jämt! 

Fina älskade stora barn! Min kärlek till er är oändlig! 

Ne godnatt ❤️

10 oktober..



Nu är det verkligen höst.. Regn, sol :) men gillar färgerna som hösten ger. 
Igår blev tvillingarna 8 månader också, tiden bara springer iväg. Nemi ställer sig mot saker nu. 

Idag har jag städat medan Tommy var i skolan. Når han kom hem åt vi nudlar och drack kaffe efter. Sen tog vi oss en promenad till affären för att köpa lite gott till kvällen. Nu är vi hemma och väntar lite besök. Tommy ska laga fläskfilégryta till middag. Det ska bli gott! Så här hemma blir det fredagsmys på hög nivå ;) 
Evelyn & Tilma är hos Jonas i helgen. 







Lite bilder från igår och idag ❤️

Nattinatti..

Ligger i sängen och Tommy bredvid och snarkar.. Bebbarna andas så mjukt och fint. Evelyn & Tilma sover dem också. Ikväll såg vi andra avsnittet av vampires diary (stavas?). Serien verkar bra. Svårt att säga efter två avsnitt. 

Imorgon är det dagis för Lynis & Tillis. Jag ska ta mig en promenad med bebbarna när jag lämnar dem på dagis. 


Två bilder från eftermiddagen/kvällen. 

Tänk vad tiden går fort..

Evelyn är snart 5,5 år gammal! På bilderna är hon 8 månader som tvillingarna är nu..
 
 
Tilma är snart 4 år.. På bilderna är hon ca 8 månader som tvillingarna.
 
 

6 oktober..

Godmorgon måndag! Hösten bara flyger förbi.. Tiden går så otroligt fort. På torsdag blir Nemi & Mileja 8 månader redan. Hinner alltså inte med. 

Idag blir det bara en hemma dag. Evelyn & Tilma är redan ute och leker. Men imorgon blir det dagis. Som dem längtar.. Snart ska jag dricka kaffe och sen starta dagen. Bädda sängarna, dammsuga, tvätta mm...finns alltid något att göra. 



5 oktober..

Godmorgon alla läsare, vi har ganska precis vaknar och alla är i vår säng. Evelyn & Tilma kollar på ipaden. Idag ska Evelyn på kalas hos Amadeus mellan 12-15. Så får se vad vi hittar på medan hon är där. 
Annars då, söndag och sista lediga dagen för Tommy för denna vecka. 

Nemi är på gång att ställa sig upp mot saker, så nu när hon kryper är hon överallt.

Snygga Tilma får avsluta detta inlägg ;)

4 oktober..

Kanelbullensdag idag, fast det blev en vaniljbulle imorse till kaffet ;) 
Igår var jag, Evelyn & Tilma till Örebro. Jag köpte en jacka till mig, stövlar till Evelyn och nya skor till Tilma. Vi fikade också sen storhandlade vi innan vi åkte hem. 

Men kul att bara vara vi.. 

Idag har vi inte gjort så mkt. Evelyn har vart ute och lekt med kompisar hela dagen typ, Tilma har kollat film mest idag.. 
Nu ska vi dricka lite kaffe :)