Tips

Så himla god olja att steka kött i. Eller ha på potaisklyftorna :)


Fundera

Evelyn funderar väldigt mkt nu för tiden. Nu ikväll när hon skulle sova, så låg hon i sin säng. Hon sa: när gammelmormor vaknar, ska vi fika där då? Nej, men hon kommer inte vakna igen gumman, svarade jag.
Då blev det tyst en stund sen säger hon: små barn kan också dö. Om jag dör kommer inte jag heller vakna igen! Sen kommer de värsta orden: mamma jag vill inte att du ska dö!

Usch det gjorde ont i mig när hon sa så. Hon funderar så mkt och det tycker jag är bra att hon gör, men inte om döden.

Nu ikväll åt vi Evelyns matbeställning. Kött, potatisklyftor och pepparsås. Det var jätte gott :)
Sen fick dem sina påskägg som de fick av sin mormor igår. De kollade på Laban och åt godis. Sen fick dem bada innan sängen. De kom inte i säng förs 21.00. Det blev tyst där inne efter en halvtimme ungefär. Så man kan ju hoppas på att det blir lite sovmorgon imorgon :D hihi

Ne nu ska jag sova. Godnatt!


Tips

Så jävla goda såser. Det står på vad som kan behöva tillsättas. Har inte smakat alla, men pepparsåsen, rödvinssåsen och favoritsåsen är jätte goda!


Söndag :)

Och påskdagen. Ikväll kommer ungarna till mig. Äntligen! Det är bara fyra dagar kvar tills Tommy kommer hem. Börjar nästan bli lite nervös. Saknar så sjukt mkt just nu!! :)

Ska laga mat tills ungarna kommer. Barnen får ju alltid bestämma vad vi ska äta på söndagar. Så idag har Evelyn bestämt fläskfilé, potatisklyftor (färdiga) och pepparsås.
Visst nu sa hon bara kött, så får jag bestämma vad för kött, jag hade fläskfilé i frysen. Så det passade bra! :D


Fint på väggarna :)

Vad är finare än att ha kort på sina barm på väggarna? Jag blir så glad av att se de. Tycker dem är så fina på korten. Och Evelyn som verkligen gör lite poser. :)


Känns konstigt!

Känns jobbigt att mormor lämnat jordelivet. Vinkade åt henne i fönstret i tisdags och då var det helt oväntat att detta skulle hända.
Hon dog i hemmet. Läkaren tror att det var hjärtat som bara gav upp. Och att hon bara dog och inte har legat på golvet och lidit. Visst hon var gammal.
Sen är det lite jobbigt att tänka på att hon hängt upp en påskkärring i köksfönstret. Hon hade tänkt fira påsk. Men så blev det så här. :'(

Kommer sakna dig mormor och ditt fönstervinkande! Och alla nyheter som man fick höra hos dig. (Gamla brukar ju veta mkt) ;P


Glad påsk alla!

Hoppas att alla har haft en bra dag.

Imorse kom barnen en sväng till mig och letade ägg. Sen fick de gå påskkärring till mamma..
Jonas har ju barnen i helgen, så de var med honom och firade. Jag har ätit god påskmat hos mamma. :)


Let's dance

Sitter just nu och kollar på let's dance. Jag har putsat fönstren idag, inte alla. Men ska göra resten imr. Sen har jag gjort en storstädning :) har fått upp lite kort på barnen också.
Det är så skönt och sätta sig med tända ljus och nå gott att äta när det är städat.

Det tråkiga är att jag är helt ensam. Saknar barnen och Tommy sjukt mkt nu. Blir galen snart! Har inte pratat med Tommy 8 dagar. Sjukt jobbigt!! Men nu är det bara 6 dagar kvar, sen kommer han till mig. Barnen kommer på söndag kväll :)




Långfredagen

Jaha, vad gör jag då? Jo jag ligger på soffan och bara glor på tvn just nu. Är så sjukt trött och har lite huvudvärk. Ska ta mig en promenad lite senare. Och sen ska jag dammsuga. Har inte så mkt att göra idag faktiskt. Städa av toaletten ska jag göra också! :)

Jag har ju inte ungarna nu i påsk heller. Lite tråkigt. Men men, de kommer på söndag till mig. Så då får dem leta efter sina påskägg :D

Då får jag önska er en glad påsk <3


R.I.P mormor <3

Vart och sagt farväl till mormor som dog idag! :'(


♥ Miss you ♥

 
 

Så pinsamt!

Idag gick vi halvdag i skolan. Men vi stannade och åt gratis påsklunch. Jag, Jenny, Lina och Andreas. Efter vi hade ätit så gick jag och Jenny ut och rökte. Då kommer en bil i fullfart och körde in på typ en cykelväg, men fick backa tillbaka. Stannar och frågar mig -vet du vart postbilen är? Jag tittade runt lite och sa -nej jag har inte sett den. Då frågade killen -vet du vart den kan tänkas vara? Jag - ne är den inte här så kanske den är på andra sidan huset. Killarna åker iväg igen. Jenny frågar mig vad dem sa och jag sa att de letar efter postbilen. Jaha vilka skummisar :O kanske är ute efter sprit, börjar vi.
Jag och Jenny röker klart och då kommer killarna tillbaka och parkerar. Men vi går in och lämnar tillbaka kaffekopparna. Sen möter vi killarna i korridoren. Ena killen säger till mig -du ljög för mig, det var visst här påskmiddagen var!! Oj jag trodde du sa postbilen till mig, svarade jag!
Haha jag och Jenny skrattade så mycket att jag höll nästan på att kräkas upp påskmaten! Roligaste på länge! Haha
Killarna var typ i samma ålder som oss. De lär ju tänkt att jag var helt jävla Dum i huvudet!


Skillnaden mellan plopp och center :)

En diskussion vi hade i skolan idag :)

Stycksakerna ser likadana ut så när som på förpackningen. Den enes slogan är Toffeefylld choklad och den andre Choklad med toffeefyllning. Enligt tillverkaren har Center och Plopp olika chokladandel och recept på fyllning. Plopp-fyllningen har en något högre sockerhalt än Center-fyllningen. Aromtillsatsen är av helt olika karaktär då Plopp har en mera knäck-artad arom medan Center har en renare toffé, karamell eller mjölkkolasmak. Dessutom är Plopp-fyllningen något mer lättflytande eftersom den inte kokas lika länge och får därigenom en något högre vattenhalt.

Ointressant men lite kul :)


Fy fan vad jag saknar :(

Usch vad jobbigt det är nu. Jag saknar Tommy och sen saknar jag barnen nå grymt.
Det är fem dagar kvar tills barnen kommer till mig igen, längtar sjukt mkt! Det är nio dagar kvar tills Tommy kommer hem, längtar sjukt mkt! Usch det är sjukt jobbigt nu.
Nu går jag i skolan och dagarna går iaf framåt. Men fredag-söndag är jag ledig och helt ensam!! :(

De på skolan har pratat med lärarna som är med till Tanzania och de har set jätte bra. Våran lärare Niklas skickade en hälsning från mig till Tommy. Där han skrev "Gabbe saknar Tommy <3", se imr om jag fick tillbaka någon hälsning. Gråter bara jag tänker på allt nu. Det är så jobbigt att jag inte kan prata med honom :(

Godnatt :)


Helt ensam :(

Fast lite skönt är det. Har ätit räkmacka och kollat på Ullared. Nu har jag precis lagt mig. Skönt att få gå upp imr helt ensam. Ingen stress eller press. Fast jag saknar barnen och Tommy !


Måndag

Och helt ensam, hela veckan. Nu sitter jag här i soffan. Har fixat allt som ska fixas när man kommer hem. Vad fan ska jag göra nu??? Ska jag bara sitta här?
Barnen är hos Jonas.. Kan ju liksom inte börja kolla på tv nu. Ska iaf ta en promenad. Men det är typ tre timmar kvar tills alla tv program börjar. :S usch nu känner jag mig ensam och övergiven. Saknar Tommy nå grymt!!


Sova redan?

Ja!! Äntligen är det kväll och jag får sova.
Vid halv nio började Evelyn snyfta på sitt rum. Jag gick in och frågade vad det var. Hon svarade "ett hus där borta". Hon svamlade och kunde inte få fram det hon skulle säga. Jag trodde först hon var i sömnen. Men hon satt och tittade på mig. Nästan lite läskigt. Sen när hon försökte gråta (det gick inte), kramade jag och frågade igen vad det var. Då fick jag till svar "jag har jätte ont i huvudet".
Huvudet? Hallå! Kan du ha ont i huvudet liksom.. Så hon fick lägga dig hos mig. Nu sover hon och jag ligger här och ska också sova. Kommer nog somna direkt. Se hur natten blir. :)

Godnatt :)


Längsta dagen på länge!

Och dagen är inte ens kväll än. Vi gick upp runt sju imorse och vi har inte gjort nå. Förutom att vi åkte till nisses och köpte massa skit. Vi åt en varsin korv med bröd oxå. Klockan var då elva. Nu har vi precis ätit risotto.
Evelyn vill spela memo, så vi ska väl göra det. Men kan det liksom inte bara bli kväll så man får sova. Imorgon år det skola igen. Fast helgen har vart sjukt lång, så det ska bli skönt med skola.

Imorgon ska barnen till Jonas för att vara där i en hel vecka. Jag blir helt ensam. Vad fan ska jag göra?? :S på ett sett ska det bli lite skönt, kan ju passa på att fixa med sånt som jag inte hinner när jag har barnen. Måste kolla i förrådet vad jag har för skit där. :O

Ne nu ska diska och fixa lite. Ikväll blir det att färga håret när barnen sover..


Lite lugnt :)

Just nu är barnen lugna och inte bråkar. Det är så skönt..


Söndag :)

Godmorgon :)
Tilma somnade direkt i sin nya säng igår och sov hela natten. Hon tappade bort nappen vid fem. Men jag tig en ny och hon somnade om igen.
Sen vaknade barnen vid halv sju. Tilma ropade och frågade om hon fick gå upp?! Haha så nu är det full fart här hemma :D

Idag vet jag inte vad vi ska göra!


Ska sova nu!

Ligger i sängen och ska sova. Men så fort jag la ner huvudet så kom rethostan :(
Tilma ligger i kvar i sin säng. Tror inte att hon kommer att rulla ut.
Imr är det söndag och då ska jag och barnen gå till sjön och titta lite. Kanske mata änderna om dem finns kvar :)

Godnatt alla <3


Mys för mig själv nu :)


Åhhhhhh!

Nu har Tommy vart borta 2 av 14 dagar! Två veckor är fan lång tid!!! :(


Snart lunch :)

Imorse byggde jag ihop Tilmas nya säng, det gick jätte bra. Tog knappt en timme :)
Vi kom nyss in från att ha slängt kartonger och vart till affären. Pommes i ugnen. Till det blir det grillad kyckling och tzatziki. Gooooottttt :)

Igår när jag kom hem från skolan så stod vagnen nere i källaren igen :S ehhh, lite skumt. Men den kom tillbaka iaf :D det var väl någon som såg i tidningen och vart skraj eller fick dåligt samvete kanske :S hehe


Lördag :)

Godmorgon soliga men kalla dag :)

Imorse vaknade Evelyn runt fem, men jag sa åt henne att sova en stund till. Vips så var klockan sju, och vi gick upp. Åt en mysig frukost. Sen byggde jag ihop Tilmas nya säng som jag köpte igår.
Nu kollar vi på Laban. Ska snart fixa med allt skräp och kartonger som blev efter sängen :)
Senare kommer mamma och syrran hit och hälsar på. Tilma ville göra chockadbollar, men nu vill hon bjuda på glass. Men jag sa att det är ju så kallt med glass på vintern. Aja, vi får se. Kan ju iaf baka en kaka iaf :P


Sitter i skolan :)

Läste tidningen nyss och där stod det om våran stulna vagn :S hehe


Fredag :)

Natten var hemsk... Vet inte om det är för att Tommy är borta, men sov inte mer än några timmar bara.
Idag har jag lovat barnen chips och dipp. Sen kolla på tingeling :)

Just ja, i tisdags när vi skulle gå till dagis så bad jag Tommy lägga åkpåsen från Emma ljungan till sulkyn som stod i källaren i trapphuset. När vi kom hem från dagis var den borta. Någon jävel har snott den. Men ingen kan gå med den i frövi ju. Aja, det är iaf polisanmält. Jag kommer ju iaf känna igen den. Finns många kännetecken på den :D


Kommer bli jobbigt!

Nu ligger jag i sängen och kollar på tv. Tänkte stänga igen ögonen snart. Men det är så svårt. Saknar Tommy!! Det är inte jobbigt att vara ifrån honom så, men tanken på att vi inte kan skriva eller höras på flera dagar, inte veta hur flygresan gått, inte träffas på två veckor. Det är jobbigt. Känns i bröstet! Känner mig orolig och saknar sjukt redan.


Tanzania :)

Idag åkte Tommy till Tanzania, eller planet går från Arlanda vid 20.00.. Han blir alltså borta i två veckor. Så jobbigt. Just det att vi inte kommer att höras mer än på Facebook någongång bara :( men det är bra att sakna varann oxå.
Jag skickade med lite barnkläder som han skänker till barnhemmen som dem ska åka till. :) det känns iaf bra. Men vill att veckorna ska gå fort nu.


Tisdag :)

Godmorgon!

Sitter på bussen till skolan. Idag är det kallt och det blåser ännu kallare. Gick med barnen till dagis. Tycker Evelyn är duktig som går själv. Det är ändå 1,8 km. Och det tar ungefär 15 minuter att gå. Utan klag! Så jag är stolt.

Nu ska jag snart gå av.


Evelyn har planer :)

Hon sa till mig idag att hon ville baka chokladbollar och bjuda mormor, Bosse och moster på. Sen på saft. Inte kaffe. :) haha jag sa när ska vi ha tid med det då? I februari fick jag till svar.. Jaja! Men på lördag ska vi iaf baka det har jag lovat.

Jag ska snart hämta hem dem, har inte gjort det än. Fick sån huvudvärk ! Men snart så är mina prinsessor här !


Städat :)

Nu har jag precis duschat och ska fixa mig för att gå och hämta barnen :)
Jag har fixat på deras rum, det blev mkt större och nu kan dem få med sina dock saker :)
Sen har vi gjort en storstädning. Skönt att göra det innan barnen kommer.
Det blir korv med bröd ikväll, som Evelyn har beställt :D

Imorgon är det skola igen. Bara två veckor kvar sen påsklov :) Tommy ska ju till Tanzania på torsdag och är borta två veckor :( men det ska nog gå bra!


Godmorgon efterlängtade söndag :)

Idag kommer barnen hit. Eller ja i eftermiddag :) innan jag ska hämta dem så ska jag göra en snabbstädning :) jag ska möblera om lite på barnens rum.
Sen ska jag vika all tvätt som vi tvättade igår kväll. Så dagen kommer få undan.


Det gör så ont i mig nu!

Det är helt otroligt vad jag saknar Evelyn och Tilma.. Det gör så ont i hela kroppen bara jag tänker på dem. Vill ha söndag nu!!

Tittade på bilder och hittade en bild på Evelyn och en liten Tilma. Skulle kunna börja gråta!


Fångarna på fortet snart!

Jaha nu är lördagen snart förbi. Ska kolla på fångarna på fortet nu, sen sova. Är trött som vanligt. Måste hämta tvätten också.
Evelyn har bestämt att vi ska äta korv med bröd imr. Fast hon ville ha våfflor också, så nu har vi båda hemma. Så får hon bestämma sig imr kväll. :D jag saknar barnen så sjukt mkt nu så det gör nästan ont i hela mig! :'(

Ne nog med tjabbel!!!


Tacostårta idag :)

Just nu håller vi på och tvättar. Ska snart gå och handla till tacostårta och nå gott till ikväll :)

Ska ringa till Evelyn och fråga vad hon vill ha för mat när dem kommer imr. Varje söndag hon kommer eller åker, så får barnen bestämma mat :D


Lördag :)

Första helgen som jag redan längtar till söndag kväll. Saknar mina barn så jävla mkt. Det är så jobbigt. Imr är det en vecka sen som dem var hos mig. Jag har träffat de igår en snabbis men vill ha dem hemma hos mig nu! :(
När jag träffade de igår så hörde jag Tilma prata mkt mkt bättre. På en vecka märker man skillnad. Nu förstår jag alla som sagt "oj vad stora dem blivit" fast de såg barnen för några dagar sen typ. När man är med barnen varje dag så ser man inte de här utvecklingarna. :)

Åhhhhhh vad jag längtar tills imr kväll ;(


Fredag :)

Ligger i sängen och ska sova efter en mysig fredag.
Vi åt god mat, potatisklyftor, kött och sås. Sen följde jag med Jonas till Örebro snabbt och köpte en flaska vin.

Sen har jag och Tommy delat på flaskan till gladiatorerna och farmen. Så bra att Erik vann, känt på mig det från början :)

Ne godnatt!



Redan fredag imorgon!

Veckorna går för fort.. Imr öppnar ansökningarna till universitetet. Söker direkt :)
Känner lite ångest nu över att Tommy ska åka till Tanzania på torsdag.. Vad ska jag göra i två veckor? Usch! Sen är jag helt själv på påskafton. Inga ungar... :( aja jag dör nog inte! :D

Nu ska jag snart värma lite mat sen fortsätta med min bok :)


Så trött :O

Är helt slut, hela kroppen och knoppen. La mig på soffan nyss och ögonen vill stänga sig och svider. Vet inte vad det är, somnade liksom vid nio igår kväll.. :/

Vi har nyss ätit. Det blev potatisgratäng med köttfärs i. Så gott.
Nu ska jag snart diska sen ta mig en promenad.


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann :)

Den boken ska vi läsa på svenskan. Boken verkar bra. Tommy har redan börjat läsa den och han skrattar hela tiden typ. Så hoppas att jag oxå kommer att gilla den.


Nu ska vi sova!

Klockan är nio och vi ska sova redan.. Ikväll gick vi en Powerwalk på 45 min. Det var kallt men ändå skönt. När vi kom hem så gjorde vi en smoothie som vi drack till farmen. Så gott...

Imr är set skola igen, larmet ringer 6.00, jag måste duscha. Sen går bussen 7.10 :)

Godnatt kära läsare.. <3


Hemma..

...från skolan. Det har vart en ganska lång skoldag. Men jag har fått mkt gjort. På svenskan på eftermiddagen höll vi på med våra rapporter. Vi gör ju en rapport på både samhällskunskap B och svenska B. Vi har fått typ 10 veckor på oss. Vecka 15 ska det vara klart och redovisas. Det är sjukt svårt. Men idag har jag fått det mesta gjort och är snart klar. Mitt ämne som jag valt är kvinnomisshandel. Syftet med det år att jag vill få reda på hur många kvinnor som anmäler att de blivit misshandlade och vad det kan bero på. Sen vad lagen säger.
Rapporten ska vara minst 10 sidor. :)

Ne nu ska jag äta, Tommy har gjort köttbullar och makaroner :D


Old pic :)

Satt och kollade på lite bilder nu innan skolan börjar..
När Evelyn håller i Tilma för första gången och när Tilma hade rs-virus endast en månad gammal :(


Tisdag :)

Sitter på bussen till skolan.
Ska ringa till barnen om en stund och höra hur det är med dem. Om hon spydde nå mer.. :(

Igår bakade jag. Några i klassen säljer det i skolan. Dem som säljer ska åka till Tanzania den 21/3. Och det var Tommys vecka att baka. Han ska ju oxå dit. :/

Ne nu är jag snart framme :)


Fan!!!

Vad jag saknar barnen, det är så jobbigt nu! Speciellt när dem är sjuka!! :((((


Måndag :)

Vart i skolan hela dagen idag. Vid halv tre ringde dagis och sa att Evelyn spytt och dem inte fick tag på Jonas. Så jag ringde honom och bad honom att åka och hämta barnen. Hon har inte spytt nå mer, men är väldigt slö :( så jobbigt att jag inte är hos henne. Hatar när barnen är sjuka och jag inte är hos dem. Tilma är ju lite bättre nu.

Nu har jag nyss lagat mat. Ris och kyckling i paprika/chili crème fraîche :) så gott!
Tommy kommer snart hem, han har vart på gymmet.


Kommer sakna!!!

Nu är barnen hemma hos Jonas.. :( eller ja sen sex.
Var på sjukan med Tilma. Och hennes urinsticka var jätte jätte ful. Så hon har en stark UVI igen.. :( pencillin i en vecka. Tycker så synd om min lilla flicka.. Hon hade 38,7 i feber innan Jonas hämtade henne. Hoppas hon blir kry fort nu av penicillinet.

På eftermiddagen så kom pappa och Elisabeth på fika.

Nu ska vi glo på film sen sova. Skola imr igen. Två veckor kvar sen är det påsklov.


1177

Godmorgon :)

Sitter i telefonkö hos 1177.. Ska höra om Tilmas kiss och hoppas att jag får komma till sjukan och ta ett urinprov.

Idag gick vi upp halv sju. Och vi har hunnit damma hela lgh och ska snart dammsuga. Lite tidigt att dammsuga kl 7.30 :) hihi
Senare kommer pappa/morfar och Elisabeth hit och hälsar på. :)


Lördag :)

Igår kväll fick Tilma lite feber, endast 38,2 grader. Men imorse så vaknade hon vid sex. Men ville inte gå upp. Hon ville ha välling och sen låg hon kvar till åtta. Och det gör hon bara om hon är sjuk.. Hon har jätte ont i magen och när hon kissar säger hon. Så antagligen UVI igen.. :( ska nog åka till sjukan imr!

Idag har vi vart hos Bosse och firar honom. Han fyller 50 år på måndag. Så där fick vi smörgåstårta :)

Nu kollar vi på spöket Laban. Barnen ska snart få bada, sen mysa framför tvn en stund innan läggdags.
Jag och Tommy ska väl glo på film. Är ju ändå bara skit på tvn..


Fredag :D

Nu ska vi snart gå till dagis med barnen :) det är skönt att gå på morgonen och denna vecka har det blivit runt 5 km per dag :) så det är bra.

Halv dag idag och sen utvecklingssamtal med Evelyn. Efter det ska vi åka till Örebro. Ska låna mammas bil. Måste köpa 50 års present till Bosse. Vi ska dit imr, fast han fyller på måndag. :).

Ne nu måste vi klä oss och gå ut i kylan.

Ha en bra fredag och helg!