Efterrätt; crème brulee


Varmrätt; porterstek med hasselbackspotatis


Förrätt; Toast Skagen


Gott nytt år 2013 :)

Nu är det sista dagen på 2012 och imorgon är det första dagen på 2013. Det här året har vart väldigt bra med mycket lära om man säger så. Det är typ ett år sen jag började plugga och jag är väldigt glad för det. Började på folkhögskolan i höstas och fick massa nya fina vänner. Året har vart bra men nästa år ska bli ännu bättre. De första tre månaderna nu kommer att vara tuffa, det kommer att hända saker och förändra mitt liv. Men mer om det senare...

Gott nytt år kära vänner <3


Tvätt tvätt och tvätt :/

Fattar inte att man kan ha så mkt tvätt.. Jag tvättar minst en maskin nästan varje dag ändå kommer jag typ aldrig ner i botten på tvättkorgen. Dagens i-landsproblem är att vart fan tar alla strumpor vägen?! Barnens strumpor finns det bara en av. Så hädanefter får dem ha olika strumpor på sig. ;D i augusti köpte jag 14 par åt mig och 7 par var till barnen. Jag har 2 par kvar av dem och barnen har inga.. Förutom ensamma strumpor.. Det är fan sjukt.. Tror att tvättmaskinen tar en avgift varje tvätt!

Jaja, nog om mitt i-landsproblem ! Imorse vaknade jag av att Evelyn hade ont i benet. Hon måste ha legat på nå inatt. Och den såg faktiskt inte så glad ut ;P haha.


Asså, vart fan är orken?

Har tappat orken totalt! Orkar typ inte ens klä på mig kläder längre.. Går i pyjamas halva dagarna. Orkar inte handla.

Vill att skolan ska börja NU! Så man kommer in i rutiner igen. Så tråkigt att gå hemma. Klättrar på vägarna, typ! Barnen bråkar hela tiden och jag sitter som en zombie.. Haha ne men så illa är det kanske inte! Men nästan ;)

Ska väl klä på oss och ta oss till affären och handla nå att äta. Men vad ska msn äta? Är inte sugen på nå!


När man inte kan sitta still ;)

Igår klippte jag luggen på barnen.. Evelyn brukar vara duktig och sitta still. Hon satt jätte stilla tills jag precis klippte, då vände hon huvudet. Ja och det slutade med en sned lugg! Haha.. Men det är ju tur att hon inte bryr sig så mkt om det..


Lite roligt faktiskt :)


Kiss och bajs åldern :)

Godmorgon :) gick precis upp men är så fruktansvärt trött.. Somnade typ vid halv tre inatt. För igår kväll innan Jonas drog till jobbet så upptäckte han att det flög ut massor med glöd från skorstenen. Jag vet att det kan bli så när man eldar lite för hårt. Men jag tyckte det var obehagligt och att röret från kaninen går igenom Evelyns rum där uppe. Usch sen hör man hur det smäller i huset. Då inbillar man sig att det kanske brinner i skorstenen.. Hihi
Men vi överlevde natten iaf :)

Idag ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Är så täppt i halsen. Tilma har typ feber fortfarande.. :( så tråkigt!

Updt kanske senare.. Med någon bild då oxå. Har inga nya just nu ;)


Kväller :)

Sitter framför Bolibompa med barnen. Idag vaknade jag lite förkyld och Tilma har inte vart helt 100 idag heller. Men men.. Hoppas hon är alert imr. Så vi kan hå ut i snön. :) barnen har nog inte vart ute och lekt sen innan jul :( men man har ju fullt upp..

Det är redan fredag imr. Känns skumt! På tisdag är det nytt år...igen! Detta år
har gått så fort, tycker jag.


Sova nu!

Ligger ny duschad framför tvn i min pyjamas och är super duper trött. Evelyn kom till oss för en stund sen och ville ha Alvedon mot sin värk i benet. Växtvärk säkert! Hon vill sova hos mig inatt. Och visst får hon det.. :)

Godnatt alla <3


Lera :)

Nu på eftermiddagen har vi lekt lite med lera. Barnen tycker ju det är så kul :) nu ligger Tilma i min famn. Hon är så slö lilla sjuklingen :(


Annandag jul :)

Idag fick vi sovmorgon till 10 av barnen. Evelyn gick upp vid 6 och kollade på tv. :) skönt, det behövdes verkligen!

Nu är klockan snart halv tre och jag går fortfarande i pyjamas. Men det är skönt. Ska snart åka till affären. Är sugen på fikabröd till kaffet. :)

Julen har vart jätte bra. Barnen är så nöjda. Igår kom pappa och Elisabeth hit och firade lite. Jag gjorde två pajer. En tacopaj och en kycklingpaj. :)

Tilma har fått hög feber idag igen.. Hon har 39,6. Nu men den stiger garanterat. Hon får alltid uppåt 41 grader. :(


God jul kära vänner :)

Imorse vaknade vi mellan 9.00-9.30 :D vem tackar nej på självaste julafton liksom ?! Nu sitter jag och barnen framför tvn och myser. Vi ska snart duscha och fixa oss inför firandet hos mamma :) Jonas sover eftersom att han har jobbat natt..
Barnen har fått en varsin julklapp nu på morgonen. Pruttkudde fick dem. Evelyn älskar verkligen den och Tilma är lite rädd för den :) haha

Ne nu ska jag fixa lite..

God jul på er alla <3


Dagen innan den stora dagen!

Barnen är så förväntans fulla! De längtar så tills imorgon ! Nu ska vi snart klä granen och sen ska jag slå in alla julklapparna..

Alltså jag har verkligen inga julkänslor.
Ne nu ska vi se julkalendern och sen fixa allt :)


Min fina tjej igår :)


Två dagar kvar bara!!!

Jag blir så stressad att det är julafton på måndag.. Imorgon fyller lillasyrran 11 år oxå. Så skönt att allt är klart med alla julklappar. Ikväll ska vi ta fram julgranen och sen ska jag slå in alla julklapparna oxå. Men det blir när barnen sover. Sen ska det handlas mat till den 25e då pappa och hans fru kommer hit och firar jul.

Igår kollade jag på film och åt pizza med några kompisar. Vi var hemma hos Lina i Linde. Kom väl typ hem strax efter ett inatt och sen upp vid halv sju. :/ lite lagom trött.
Idag ska vi hjälpa pappa att flytta oxå. Dem ska flytta från oss i frövi in till Örebro. :/ lite tråkigt faktiskt! Men men..

Ne nu ska jag lägga mig och vila på soffan lite.


Bilder från deras farmor :)


Måndag!

Första dagen med jullov. Har jullov i tre veckor. Skönt men ändå tråkigt. Kommer sakna skolan och alla där. Men nu är det snart jul och det ska bli så mysigt :)

Idag gick vi ut och åkte pulka redan innan tio. Evelyn och Tilma vaknade runt halv nio. När hände det sist liksom?
Hoppas det sker imorgon oxå, annars är ju vi uppe redan innan sex :/
Försöker att underhålla barnen nu, lite svårt och dem är nära att typ slå ihjäl varandra idag! Gaahhhh!!!! Haha


Snögubbe :)


Lucia :)

Lucia på dagis! De gick ute och det var -20 grader.. Evelyn frös så mycket så hon grät och vägrade släppa iväg mig. Hon ville till mormor.. Hon bara skrek efter mormor och Bosse. :/ usch det gjorde ont i mammahjärtat att lämna henne! :(


Bloggtorka :/

Hat faktiskt inte inte kunnat komma in heller från mobilen. Det har typ hänt lite saker, så skriver när jag kommit i ordning med allt :)


Åh så trött jag är :/

Jag ligger i sängen nu efter att ha ätit frukost, kollat julkalendern och sen matat fåglarna. Vi har så mycket fåglar.. Jag kan sitta i flera timmar och kolla på dem. :)

Ne nu ska jag vila innan jag åker till bolaget och gen till pappa med massa skrot.


Godmorgon lördag :)

Evelyn vaknade halv sex imorse. Vet inte vad som har hänt. Men jag ligger fortf kvar i sängen. Ska väl gå upp snart. Har mkt att göra idag. Ska försöka att vara på bolaget tills set öppnar. Ska ju på fest med klassen ikväll.. :) men på dagen ska vi köra massa skräp till pappa och elda upp..

Kanske köper nå nytt att ha på mig :)