Nyss hemkommen från en långpromenad!

Det blev spåret runt på 3 km och det tog på krafterna, gud så jobbigt och svettigt det blev! Men skönt nu när man är hemma..

Idag så tog jag och barnen med oss mamma/mormor och lillasyster/moster till stora holmen. Så hon fick leka av sig lite. Det behövde hon, Frida och Amber kom dit en sväng oxå.

Nu på eftermiddagen så har vi grillat. Blev pommes, kött och champinjoner..

Imorgon blir det jobb mellan 6.45-14.00. Så nu blir det dusch och sen hoppa i säng!

Hittade dom här bilderna på mig!







Var gravid med Tilma här oxå.. :P


Dop för Lilla Ida idag!

Imorse fick jag sovmorgon, blev sent med Evelyn inatt.

Sen tog vi det lugnt på förmiddagen, blev spagetti och köttfärsås till lunch.
Vi fixade oss och åkte iväg på dop. Annas och Simons dotter Ida som döptes..



















Allt var jätte fint, tårtan och kakorna var jätte goda.

Nu ikväll har vi bara kollat på tv och läst lite böcker för Evelyn.
Imorgon ska Jonas jobba extra mellan 6.00-14.00, då ska jag åka in till stan en sväng, om det är fint väder så funderar jag på stora holmen. Men får se..
På tisdag och onsdag jobbar jag.

Ne nu ska jag sova.
Godnatt*


Godagens...

Eller god eftermiddag kanske jag ska skriva!

Imorse gick alla upp vid 9 tiden, vid lunch packade vi in oss till Örebro och åt mat på kolgrillsbaren. Grekisk restaurang, allt gick bara på 523 kr för att äta en bit mat idag! Hahaha

När vi kom hem så la jag mig och vilade en stund och under tiden jag sov så kom lillasyster hit och leker med Evelyn. Just nu sover Jonas, barnen lägger puzzel och Tilma sitter i sin gåstol och leker... och pratar. Så fort Jonas vaknar så ska jag dra fram dammsugaren. Eller ja först plocka undan alla leksaker som Jonas gjorde imorse oxå. Haha så roligt att städa medans alla kommer fram precis bakom fötterna igen.. hahaha

Imorgon blev jag frågad om jobb mellan 7.45-17.30 men jag ska ju på dop, så det var synd, jag som vill jobba. =) Ja iaf imorgon ska Lilla Ida döpas, i Fellingsbro kyrka. Ska bli kul....

Sen på måndag ska Jonas jobba förmiddag och onsdag och tosdag oxå, sen jobbar han 12 timmars natt hela helgen. Jätte roligt, om det blir fint väder på lördag så ska vi ut till Jonas moster så kanske Evelyn kan bada. Utan Jonas! =)

Midsommarfirande...

...hemma hos Jonas faster!
Vi åt gott lekte lite lekar eller gick tipsrunda och trekamp. =) Vi hade ju iaf tur med vädret, visst det var inte det bästa men det regnade iaf inte. Svarta moln gick bara förbi. Evelyn sov ingen middag idag, så hon var trött hela eftermiddagen och kvällen. Jag körde Jonas kusin till några kompisar och Conny till Örebro oxå. Poliserna var på hugget tror jag. Mötte endel polisbilar. Haha. Vi kom hem strax efter 21.
Jag ska snart sova, fick precis Evelyn i säng, bara vänta på att Tilma ska bli trött..


Godnatt alla (fyllon) =)

Godmorgon midsommar!

Jaha som skrivet, det är midsommar idag. Konstigt nog, det känns absolut inte som det..

Jag ska snart hoppa in i duschen sen fixa mig och barnen. För att sedan åka vidare till Jonas faster. Där vi ska fira midsommar i år. Mkt trevligt.

Men ha en glad och fin midsommar alla!


Shoppat idag!

Idag åkte jag och Tilma direkt när Jonas kom hem från jobbet till Örebro. Först åkte vi förbi en trafikolycka som tog ett tag, sen åkte jag fel pga att jag inte kunde byta körfält för det var för mkt bilar. Så kom jag till Örebros näst största rödljuskorsning som var trasigt. Det var kaos med minst 100 bilar. Jag skojar inte. Kom tillslut fram till Frida. Vi åkte vidare till marieberg och det var fullt på parkeringen typ. Shoppade massa kläder till Evelyn och ett par skor till mig själv.
Sen åkte vi vidare till ica maxi och bolaget, jag köpte lite på bolaget åt Jonas, sen gick vi in och handlade mat. Jag var hemma runt 21.00. Fy fan jag är helt slut och skulle kunna somna när som helst.
Evelyn är fortfarande vaken, hon hade 39,6 grader precis innan jag kom hem, så Jonas hade gett alvedon. Så nu är hon ganska pigg. Hoppas febern lägger sig tills imorgon, så vi kan åka ut till Jonas faster och fira midsommar. Men har hon fortfarande feber så blir det att stanna hemma för mig. =(

Ne nu ska jag försöka få Evelyn att somna.

Godnatt

Mina små..





Evelyn försöker lära sin lillasyster allt hon kan!


Blir en tripp till Örebro idag...

...för att handla lite kläder till barnen och skor till mig.
Sen mat och sånt behövligt.. =)
Tar med mig Frida påvägen.. Skönt då slipper jag vara själv i stan.
Evelyn får stanna hemma med pappsen eftersom hon fortfarande har feber.. =(
Får se om jag tar med mig Tilma eller inte. =)


Blåbär en favorit



Hon tyckte inte gröten var så god, så jag blandade i lite blåbär. Då åt hon upp allt! Men så kladigt det blir.. Haha


Lider med mina barn!

Ända sen Tilma kom så har mina barn vart sjuka till och från. Dom får verkligen vara med om allt. Rs.virus, moraxella, nästan lunginflammation, infektioner hit och dit, feber var och varannan dag! Mest Evelyn då. Som nu har Evelyn feber för 4e gången på en månad. Eller 3e kanske.
Har iaf suttit på lasarettet hela eftermiddagen. Hon har en infektion. Sen har hon ett blåsljud på hjärtat, men dom vet inte om det är för att hon har feber eller om det är medfött. Vi ska tillbaka nästa vecka när hon är frisk och lyssna.
Usch jag bryter snart ihop. Jag skulle behöva sova 1 vecka nu tror jag, inte för mina barn vaknar på nätterna, det är jag som ligger och tänker för mkt.
Evelyn fick en alvedon för 2 timmar sen, då hon hade 40,3 i feber.

Godnatt alla.


Godmorgon

Evelyn fick feber igår igen, 3e gången på en månad. Det är något som inte står rätt till med henne, hon klagar över magont hela tiden. Så idag klockan 13 ska jag vara på bvc i Broa. För det är stängt i Frövi. Sen klockan 15 börjar jag jobba. Hehe så det får bli rally hem därifrån. Haha nerrå.

Evelyn får iaf vara hemma från dagis idag och imorgon.
Tilma ligger och äter nu, hon ska få lite gröt vid 10 tiden. Hon bara älskar de.. =)

Ne jag har inte så mkt att skriva.
Jo igår imorse så gick han som har hand om lekplatsen och trimmade, så vi fick ett stenskott på vårat fönster. Tur vi slipper stå för det själva! =/


Jag älskar er!




Tänk att jag har 2 underbara döttrar.. Dom betyder verkligen allt för mig.
Undra hur min dag hade sett ut idag om jag inte fick mina barn vid dom tillfällena dom kom?! Jag är så tacksam att jag fått så fina och snälla barn. Och att jag fick just dom!
Mamma kommer alltid att älska er och finnas vid er sida, vad som än händer...


Ja vad ska man skriva här?

I lördags så hade jag söndag hela dagen, det spelade inte någon roll hur mkt Jonas sa till mig att det var lördag. jag trodde det var söndag.
Kom in på bloggen nu för sörsta gången sen i lördags, då har jag fått en kommentar från Frida. Min rubrik "Godmorgon söndag" Kommentarer " Hahahha det är lördag" Hahaha jaja jag har ingen koll alls. =)

Har nyss hämtat Evelyn på dagis och ska snart iväg och jobba. Ska jobba imorgon oxå.


Nu ska jag hoppa in i duschen sen trampa iväg till jobbet!

Godmorgon söndag!

Imorse väckte Evelyn mig halv sju, Jonas vaknade nyss och Tilma ligger och sover fortfarande. Hon borde vakna och vara hungrig snart, hon åt vid 20.00 igår och somnade kvart över. Och har sovit hela tiden.. Fast så gör hon jämt, men kanske brukar somna vid 21 tiden annars.

Idag funderar jag på vad man ska göra, kanske åka en sväng till lek och bus, men det är fult väder så då är säkert hela Örebro län där.. =/

Just nu tittar vi på Nicke Nyfiken som går på svtB. Evelyn älskar den kanalen, hon tjatar om "bompanalen" hela tiden. Hahaha

Ne nu ska vi äta frukost sen fixa mig!


Plockat!

Nu har jag plockat lite här hemma, medans Jonas vart hos sina föräldrar med barnen. Evelyn drar fram så mkt skit hela tiden.. hehe Sen dammsög jag oxå. Så nu ska jag duscha och vänta på att familjen kommer hem för lite fredagsmys. =)

Vi har köpt...

 
Gott att dippa ostbågarna i. Fick idén från Emelie!



Ne ha en bra fredagskväll alla!
pussOkram


Såhär ser en 2 åring ut...

...efter en boxningsmatch!
Nerrå, hon har blivit myggbiten. Och hon svullna upp såhär mkt.
Hon fick myggbett förra veckan på armen och hon svullna upp och blev röd. Så dom på bvc skrev ut lite medicin mot allergi, för hon tål antagligen inte myggbett. Sen hjälper det mot getingstick oxå, för antagligen tål hon inte dom heller. =(
Så synd om henne...




Exotisk fläskfilé

4 portioner/st.
150 gram  Bacon
500 gram  Fläskfilé
2 st  Bananer
1 burk  Mandarinklyftor på burk
3 dl  Matlagningsgrädde
3 tsk  Curry 
3 msk  Mango chutney 
1 tsk  Pressad vitlöksklyfta 
3 nypor  Salt och svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Klipp bacon och fräs det så det blir "knaperstekt" i stekpanna. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
  • 2. Skär fläskfilén i ca 2 cm skivor. Hetta upp stekpannan med matfett och stek ett par minuter på varje sida så att köttet får lite färg. Salta och peppra.
  • 3. Lägg över köttet i en ugnsform.
  • 4. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela dessa över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Häll över köttet.
  • 5. Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.

  • Servera med ris och en god sallad.

     

    Fredag!

    Idag är det mysfredag med regn...
    Ikväll blir det någon film med nå gott till, förhoppningsvis. Eftersom Evelyn har somnat sent varje kväll nu. Så tråkigt, för hon blir trött och gnällig hela dagarna.

    Vi funderar på om vi ska åka till badhuset idag eller om vi bara ska vara hemma och ha mysdag! Inge roligt väder iaf.. Jag ska städa idag, det vet jag iaf!

    Sen funderar jag på vad man ska äta för nå idag, funderar kanske på att göra exotisk fläskfilegryta, med mandarinklyftor, banan, bacon och mango i. Och massa curry... Mmmmm! Låter inte så gott, men det är de. Ska lägga in ett recept nu efter jag skrivit blogg.

    Jobbat idag och avslutat dagen...

    ...med pizza.
    Jag och Jonas delade på en acapulco. Jätte gott.

    Det gick bra och jobba en hel dag, tiden gick ganska fort... Men man e verkligen med hela dagen på jobbet. Haha

    Sen kom Jonas och hämtade mig, orkade inte gå hem idag. Evelyn hade somnat i bilen, så vi tog en runda på Frövi. Vi bar in henne och hon sov vidare till klockan 20.00 typ, sen kom hon upp och vägrar somna om. Ja och hon är vaken än. =/ Ajja, nu ikväll har jag städat och fixat på uteplatsen. Evelyn lekte i lekparken sålänge.

    På tal om annat, så har Evelyn fått ett myggbett igår på dagen och hon har svullnat upp på ena ögat så hon inte ens ser nå i det. Helt igen svullnat! Har en bild men orkar inte lägga ut nu. Men hon ser ut som hon vart med i en boxningsmatch. Hihi, men barn är ju lite känsliga vid bett. Innan kroppen vänjer sig vid det.



    Vidriga djur, men mej gör det inget om dom suger blod på. Dom sticker, suger blod sen blir det inget mer på mig. Får inga märken eller nå som kliar. Men klart jag inte vill ha dom i lgh pga Evelyn och Tilma.

    Ne nu ska jag försöka få Evelyn att sova.


    Iväg och jobba nu då

    Börjar jobba 8.30-17.30, så det blir hela dagen lång...
    Men inte gör det mej nå, bara skönt att komma hemifrån.


    Godmorgon

    Evelyn är på dagis och jag sitter i soffan med Jonas och Tilma. Jonas är nu ledig i 7 dagar... =)
    Idag ska jag på kurs, mellan 11.00-19.00. Lite lång tid men det får går...
    Så hela dagen går ju lixom bort.

    Ne nu ska jag äta frukost sen duscha.


    Bildbomb från juni månad...

    En vanlig dag hemma hos mamma/mormor med fika!

      
     



    En dag kom Anna och Evelyns kompis Juni hit hem och lekte.
    Det var fint väder så vi fikade och lekte i lekparken!

      
     



    En dag ute hos Jonas moster och kusiner. Vi firade Jonas, Evelyn och Jonas kusin Viktor som alla fyllde i maj. Viktor och Evelyn fyller på samma dag. Vi grillade, badade i deras pool, 5-kamp och spelade tennis. Dom bor hur fint som helst och det var en helt underbar varm och solig dag!



      
      
      




    Sveriges nationaldag firades på stora holmen med Frida och Linus och Amber såklart..
    Barnen lekte, åkte karusell och gungade varann.

      
     



    Lite bilder av varje..


    En varm dag när man fick springa nakenfis ;)



    Våran bil i det värsta åskvädret här om dagen..



    Tilma leker lite..



    Mums, lite potatis.



    Titta vilka fina korkskruvar Evelyn har till hår. Hennes hår ser ut sådär nästan jämt.. =)


    Ne nu ger jag upp. Fan har lagt upp bilder i över 1 timme nu!


    Tilma

    Förlossningsberättlse nr 2

    Den 1a februari skulle våran lägenhet vara urstädad och klar för besiktningen som skulle vara dagen efter.Jonas jobbade hela dagen och jag började städa så gått jag orkade, var trots allt högravid och beräknad den 7 februari. Pappa och hans fru skulle komma vid 17 tiden och hjälpa oss.

    Men börjar från morgonen..
    Gick upp med Evelyn, Jonas var på jobbet. Vi åt frukost sen gick jag med Evelyn till dagis, där dom frågade om jag kunde komma på föräldramöte på torsdag den 3e. Jo klart jag kan det om jag inte hinner föda. Skulle vara hos bm kl 11, så jag gick hem till Emelie innan jag gick vidare till bm, hos Emelie var oxå Frida. När jag kom dit så kände jag ett jävla tryck i ryggen och som att jag var skit nödig, kissade 4 ggr under 1 timme hos Emelie. Gick till bm och det kändes som att ungen skulle trilla ur mig. Men det gick bra. Allt såg bra ut hos bm. Gick till ica och köpte en dricka sen vidare. Kom inte långt innan jag blev akut kissnödig igen, ringde Emelie och frågade om jag kunde komma in till henne och kissa. Så jag gick dit igen och kände mig bajsnödig fortfarande.. Sen vid tjugo över 1 gick jag och Frida till dagis för att hämta våra skitungar. Kunde knappt gå men kom dit tillslut och vi gick hem. När jag kom hem så fick jag så ont i magen, jovisst var det värkar, fast oregelbundna. Ringde till Jonas och talade om det, men dom avtog, så jag gick upp till våran lägenhet och började städa. Klarade knappt av det, så jag väntade tills pappa och Elisabeth kom. Och jag fick så starka oregelbundna värkar hela tiden. Klarade knappt av att städa. Jonas kom vid 18 tiden. Jag gic hem till våran nya lgh och la mig i ett bad och ringde till förlossningen. Dom tyckte vi skulle komma in, så stackars pappa och Elisabeth städade klart våran lgh själva. Evelyn fick vara kvar hos mamma eftersom hon var barnvakt medans vi städade.
    Vi kom in till förlossningen vid 20.30 tiden och fick rum nr 5. Där gjorde dom kontroll och jag var öppen 0 cm men hade värkar. Men dom kunde varken mäta värkar eller hjärtljuden på bebis. Så vi fick vara kvar, dom satt med på rummet nästan hela kvällen och försökte få hjärtljuden. Dom gav mig morifin så jag skulle få sova lite eftersom jag hade så ont och att det kunde vara lång tid kvar. Klockan 3 på natten den 2a februari så kom dom in och kollade hur mkt jag var öppen, 3 cm, så det gick frammåt. Så dom bestämde för att ta vattnet. Men det gjorde dom inte då eftersom jag skulle försöka sova ett tag till. Sen vid 7 tiden kom ny personal, en undersköterska och en student. Så båda två skulle göra kontroll hela tiden, ganska så jobbigt. Vid 10 var jag fortfarande öppen 3 cm, så då tog studenten vattnet. Sen låg vi där inne trötta och slitna, Jonas hade sovit lite på golvet och hade ont i ryggen.
    Jag testade tens och pilatesboll mot mina värkar som var förjävliga. Klockan 12 var det kontroll igen och då var jag öppen 5 cm. Undersköterskan satt inne med mig och försökte känna sparkar eftersom ctg inte funkade på mig. Helt plötsligt börjar jag gråta och börjar bli frustrerad och tappat all min energi. Dom försökte ge mig lite nyponsoppa och vatten men jag vägrade, energin var borta helt. Hon såg på mig att jag hade tappat allt men kved det gjorde jag hela tiden. Hon sa att om jag inte dricker lite nyponsoppa finns en risk för kejsarsnitt, eftersom min energi försvann. Jag grät och grät och ville inte ha. Vid 13.10 kom undersköterskan in och sa att hon måste gå hem pga att hennes dotter blivit sjuk. Så studentet var kavr på rummet och skrev i lite i datorn. Då började mina regelbundna värkar, 1-2 minuters mellanrum. Och Jonas skulle gå ut i korridoren och sträcka lite på sig, jag böt ställning till sidan och känner att nu kommer hon. Jag skriker rätt ut att nu KOMMER HON. -JONAS KOM!!! Skrek jag. Och studenten fick lite panik och ropar in en barnmorska som kommer inte min och har inte träffat henne. Och precis när dom kommer fram till mig och ska prata utan handskar och förklädde så kommer våran underbara Tilma ut, klockan 13.50.
    Dom tog emot henne utan handskar och förklädde. Studenten trodde ju inte mig, därför tog hon inte på sig de.

    Fick upp henne på mitt bröst, hon var helt lila och andades inte, så dom tog henne och gav henne någon spruta. Och blåste på henne. Snacka om att jag vart orolig, tillslut kom hon igång. Dom var bereda på att springa iväg med henne. Usch vad jag var rädd...

    Klockan 22.00 åkte vi hem.

    Från oregelbundna värkar tills hon kom tog det 24 timmar, jag låg inne på förlossningen tills hon kom i 16 timmar.
    Från regelbundna värkar tog det 30-40 min tills hon kom.
    Krystarbetet började 13.47 och hon var ju ute 13.50.
    Så det gick fort från jag var öppen 5 cm vid 12 tiden.
    Jag sprack mer denna gång, fick sy både inre och yttre.. =/

    Tilma Melina Norling
    Kl:13.50
    2855 gram
    48 cm


    Det blev en snabb förlossningsberättlse eftersom jag inte gjort någon förens nu och orkar inte skriva så mkt.. Bättre sent än aldrig!



















    Så hoppas det var allt, kommer på saker hela tiden som jag glömt skriva upp, nu har jag ändrat allt sånt. Och hoppas jag inte kommer på mer. Det blev som sagt en enkel förlossningsberättelse.


    Oj det var ett tag sen jag skrev sist...

    ...men vi har haft virus på datorn.
    Så jag har inte kunnat suttit vid den.. Men nu hoppas jag att jag kan komma igång med bloggandet igen.

    Tänkte kanske lägga in bilder från Juni ikväll. Men berot på om jag orkar och har tid.

    Idag har Evelyn vart på dagis och jag har fixat endel, bokat dop för Tilma, sen vart sällskap åt Carola som säljer jordgubbar vid ica. Sen har jag städat..
    Just nu ligger Evelyn och sover, hur länge kommer hon sova tro? Hoppas det blir hela natten, eftersom inatt var hon uppe till halv 4 och gick upp vid 7.

    Ne jag har faktiskt inte så mkt att skriva, men återkommer senare med lite bilder..