Lördag och marknad :)

Godmorgon :)

Vädret är inte på topp men det regnar ju inte iaf. Inte än iaf (peppar peppar).. Mamma och syrran kommer och hämtar oss snart.
Hoppas ryggen inte strejkar idag!
Det här är första helgen jag och Tommy har tillsammans utan barn och jobb sen i maj.
Så det är faktiskt skönt! Jag har ju jobbat varannan helg hela sommaren och de helgerna jag vart ledig har vi haft barnen :) och det är så jag velat haft oxå!!

Ne nu ska jag fixa det sista innan de kommer och hämtar oss!


Åh mina små!!

Jag älskar mina barn mer än allt annat. Jag är så glad att jag har just mina barn som barn!
De är hos Jonas nu! Jag saknar dem så mkt så det gör ont i hela mig. Känner i hela bröstet när jag bara tänker på dem!

Bild på dem när de är små troll :) så fina!


Fredag :D

Har jobbat 6.45-16.00 idag och det gick jätte bra. Mkt bättre idag än igår. Ryggen gjorde inte lika ont idag som igår.
Ligger på soffan nu och väntar på Tommy. När han kommer hem så ska vi äta från pizzan. Sen äta gott framför tvn ikväll. En riktig flottdag. Haha men någongång måste man ju få vara onyttig :)
Imorgon ska vi nog till Noramarken. Måste köpa strumpor! :D vi åker dit med mamma och Therese. Första året på länge som jag inte har med mig barnen. Ska faktiskt bli skönt. Mkt lättare att titta på allt då.

Ha en bra fredag alla!! Och trevlig helg :)


När kroppen sviker mig!

Jag har haft ont i fogarna länge.. Eller ja sen jag fick Evelyn. Men det har funkat och jag har ju inte behövt klaga! Sen blev det ju värre när jag väntade Tilma, men när jag fick henne gick det tillbaka som innan. Alltså fortfarande ont men behövde inte klaga.
Jag har klarat att jobba i sommar utan problem. Inte haft mer ont än vanligt. Men igår jobbade jag ju kväll. Sa till en på jobbet att det funkar bra det här. Jojo, när jag kom hem så hade jag sjukt ont. Men gick upp och jobbade idag och kände inte så mkt imorse. Men framåt lunch orkade jag knappt stå på mins ben. Ryggen värkte så mkt så jag trodde jag skulle gå av på mitten. Slutade 14.00 och cyklade hem och la mig i sängen. Gud så skönt det var. Men tog mig knappt upp igen, höll på att falla ihop när jag stöd mig på vänster ben. Fogarna låste sig och jag ja höll på att ramla. Alltså! Jag är snart i vecka 16! Hur fan ska det här sluta? Imorgon jobbar jag 6.45-16.00 :O haha jag får låna en rullstol och jobba med!

Usch vilket klag inlägg. Men känner att jag måste skriva av mig. Jag som ville jobba så länge som möjligt, helst året ut! Men det kommer ej gå! :(


Onsdag!

Godmorgon!

Ligger i sängen med sjukaste huvudvärken. Var upp och åt frukost och tog två Alvedon. La mig igen och hoppas på att den ska försvinna.
Ikväll blir det jobb efter att ha vart ledig lite mer än en vecka. Jobbar imorgon och på fredag oxå. Men då jobbar jag dag.
På lördag blir det Noramarken. Åker dit med mamma.

Igår åt vi tacostårta och sallad. Det är så sjukt gott och bra matlådemat. Längtar tills lunch då jag får värma min matlåda :D

Ne nu ska jag försöka sova en stund och se om huvudvärken vill ge med sig!


Blommorna :)


Får inget gjort!

Innan lunch gick jag till blomaffären och köpte två nya blommor. Bild kommer kanske senare. Sen hem och åt lunch. Pratade ett tag med Tina i telefonen och sen vilade jag en stund. Kände lite smått ont i huvudet. Nu sprängs huvudet snart på mig. Jag har huvudvärk minst 2-3 ggr i veckan. Jag dricker lagom med vatten och dricker C-vitamin och äter järntabletter. Mer vatten då kanske!

Ligger på soffan nu och inväntar älskling. Han får gå och handla sen och köpa med Alvedon till mig :)


V.15 (14+2)

Magen växer och växer...


Tisdag

Godmorgon :)

Ligger i sängen fortfarande och funderar. Jag ska nog inte ligga i sängen! Haha
Ne men nu funderar jag på hur stor jag kommet att bli och hur stor jag känner mig nu. Stor kommer jag att bli, det vet jag. Men kommer jag orka gå upp och ner för alla dessa trappor?!
Nu när magen börjar växa och synas så känner jag mig så plufsig.. Värre kommer det att bli. Men då syns det att man är gravid. Nu känns det som folk tänker "har hon gått upp i vikt?" Eller "är hon gravid?".

Det är mina tankar just nu. Haha!


Måndag!

Ligger i sängen och mår allmänt dåligt faktiskt! Tänker och tänker på allt! Saknar barnen så sjukt mkt just nu så jag vill bara skrika. De åkte liksom igår bara. Men det är så jobbigt!!! Vill bara ha hem dem!
Sen tänker jag på när tvillingarna kommer så hoppas jag att Evelyn och Tilma inte hamnar åt sidan. Är så sjukt rädd för det! :( jobbiga funderingar nu!!

Tur jag jobbar onsdag-fredag! Då har jag något att göra! I helgen är det Noramarken oxå. Dit vill jag! :D

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och komma på andra tankar!


Söndag !

En bra söndag har vi haft. Känner ingen söndagsångest heller.
Efter vi hade ätit lunch så gick vi hem till mamma/mormor och där bjöds det på fika. Blåbärspaj med vaniljsås, vit kladdkakemuffins och kaffe. Barnen lekte för fullt.
Innan vi gick hem så tog vi med mamma och syrran till nya lekparken vid idrottsplatsen och där va vi ett tag. Barnen sprang på på löparbanan. Evelyn orkar runt hela med full fart. Stannade till snabbt någongång bara. Och Tilma var inte mkt sämre hon. Sen lekte dem. Dit blir det att gå oftare.. :)

Nu ska snart barnen till deras pappa en vecka :) lite tråkigt. Men men!!


Tips: acne killer

Ikväll testade jag min acne killer för första gången. Den var skit bra, jag känner redan hur mitt ansikte är lent. Plus att många pormaskar försvann. Men det gjorde ont på vissa ställen när man drog bort masken. Men värt det iaf!


Pizza!

Vi gjorde pizza till lunch idag. Så gott att göra egen :) till kvällen blir det kalops. Ska snart steka köttet och sen får det koka några timmar. Var länge sen jag gjorde kalops faktiskt.

Tommy städar toaletten nu. Det vart mkt skit efter Securitas var här och fixade avloppet. Det är fortfarande stopp men vi klarar oss tills på måndag. Men det är ju så jävla äckligt när det kommer upp bajs i duschen! Kräks!
Och stackars Evelyn som skulle bajsa på pottan igår. Men kunde inte! Så nyss var hon tvungen, kunde inte hålla sig längre. Hon sa till mig imorse: "kan jag inte få gå till mormor och bajsa?"
Men nu kan vi använda toan igen :)


Lördag

Godmorgon!

Tilma kom in till oss inatt och ville sova emellan. Full vana snart. :/
Men hon var lite rädd sa hon!
Just nu ligger jag i sängen efter frukost. Är så trött och seg. Har sovit jätte jätte dåligt inatt! Var vaken mellan
2.45-5.00 :/ kunde inte sova!
Idag blir det att vara hemma. Vi har ju fått stopp i hela avloppet. Så vi kan inte gå på toa eller duscha. Kommer upp bajs i duschen. Så äckligt!! Men Securitas ska komma idag och se vad som måste göras!

Imorgon ska vi hem till mamma/mormor och hälsa på. Barnen längtar så!! :D

Igår kväll när vi kollade på tv var min mage stor och putade ut mkt. Den växer så det knakar och sen är jag lite mer uppblåst på kvällarna.


Snabb leverans!!

Beställde acne killer på eleven.se igår eftermiddag och det kom till Ica idag vid lunch.. Det kallar jag snabb leverans!


Fredagsmys :)

Vi gick och åt på pizzerian istället för att göra själva. Och sen på vägen hem så gick vi förbi Ica och köpte frukost och lite godis. Så nu sitter vi och tittar på Bolibompa och barnen äter sitt godis :)


Trött?? JA!!!

Alltså den här tröttheten är inte rolig! Jag orkar inte göra någonting :(

Vi ska väl ta oss till affären om ett tag och handla. Jag och barnen ska fixa pizza tills Tommy kommer hem från jobbet. Sen blir det chips och dipp till fångarna på fortet :) det har jag lovat barnen.


Kväll :)

Det är så skönt att det är kväll. Längtar redan till sängen :) ska se kockarnas kamp först.
Idag har vi lekt inne och i lekparken. Inne lekte vi doktor och jag var sjuk. Evelyn skulle skära min mage och plocka ut bebisar. Men hon var noga med att det var bara på låtsas.. Haha

Nu har vi nyss ätit pommes och chorizo. Snart ska barnen i säng!


V.14 (13+3)

Magen börjar redan synas. Känns lite konstigt. Men jag känner mig mest uppsvälld..
Men tänkte att jag lägger upp en bild. Kul och se senare :)


Dagens första bus!!


Slödag..

Jag är så himla trött så det är sjukt! Jag orkar knappt inget. Kanske måste äta en tablett till med järn. Måste prata med bm. För det här är jobbigt!
Vi tog oss ut ett tag iaf. Till Apoteket och sen till Ica :)
Sen gjorde vi spagetti och köttfärssås.

Nu blir det att slappa igen framför tvn :/


Onsdag!

Inatt kom Evelyn in till oss och la sig. När vi lagom somnat om så kom Tilma in och undrade vart Evelyn var. Så hon la sig oxå emellan. Det var så gulligt! Barnen kura ihop sig och höll om varandra. Såg så himla gulligt ut!
Det var trångt, men det var ju inte hela natten iaf :)

Idag funderar jag på att göra min köttfärssås mer rödvin i :) men då måste jag först gå till affären..


Kebab :)

Snart kommer älskling hem från jobbet med kebabtallrik. Jag har vart sugen på det hela dagen och har inte kunnat tänka på annat :) tur man har en sån snäll gubbe som köper det åt sin tjatiga tjej ;D hihi


Lite mer om hur jag känt från graviditeten!

Jag skrev ju om tröttheten och illamåendet. Men kom på att det allra första symtomen var ju brösten. De började göra ont minst en vecka innan jag gjorde gravtestet. Sen har dem gjort ont mer eller mindre hela tiden. Ibland kan jag inte ens ha duschstrålen mot dem för bröstvårtorna är så ömma och gör så ont.
 
 
En kommentar från Evelyn när jag frågade vad hon ville att det skulle vara i magen. "Inte två Tilmor" "vill ha en lillebror som inte kan skrika eller vara jobbig".
Barn är faktiskt lite roliga ibland eller ganska ofta! Haha
 
 
 

Tisdag :)

Godmorgon :)

Nyss ätit frukost med Tommy innan han drog till jobbet. Evelyn är uppe men Tilma sover än. Så jag la mig i sängen igen för att vila lite ;) hihi! Evelyn kollar på tv.
Idag blir det nog lugnt. Ska ringa några samtal och sen har jag lovat att vi ska gå ut i lekparken. Handla måste vi oxå göra.

Igår så var ju Anna här med sina barn Juni och Ida. Barnen tyckte det var så kul att leka. Vi åt från pizzan och sen fikade vi. Jag fick en jätte fin blomma av Anna. På kortet stod det "du är min bästa vän". Då blir man glad!


Graviditet med tvillingar!

För det första så var inget planerat och jag gick på p-piller. Jag började känna mig gravid i början av juni, då slutade jag med mina P-piller och väntade och skulle se om min mens skulle komma. Men kunde inte hålla mig med att testa mig. Gjorde ett gravtest 3-4 dagar innan mensen skulle komma. Det visade svagt. Försökte inte tänka så mkt på det eftersom jag var inne på att plugga till hösten. Men mensen kom aldrig. Sen kom tröttheten som ett jobbigt brev på posten. Den var hemsk. Vissa dagar tog jag mig inte upp ur sängen mer än till toaletten. Stackars Tommy fick ge mig mat i sängen ibland. Illamående kom bara några dagar efter. Mådde illa hela dagarna från vecka 7-10 sen var det bara illamående på kvällarna och det har jag fortfarande. Illamåendet var/är mkt värre än att vänta än. Men jag tänkte ju inte så mkt på det. Det som jag tyckte var så konstigt var att jag kände att livmodern är stor för att vara så kort. Så jag tänkte att jag har nog gått längre än jag tror. Vecka 10 skrev jag in mig hos BM. Då bokade vi en tid till kub. Mitt blodtryck var dåligt, 90/50. Mina järndepoer var jätte dåliga. Så började äta järntabletter i v.10. Tänk då oxå att jag har jobbat 100% inom äldreomsorgen hela sommaren. Känner mig stolt över mig själv att jag klarat det, med min trötthet och illamående. De ända som vetat detta från start är Anna och Tommys bästa vän.
På kub så la jag mig på "britsen" och förväntade mig EN frisk liten krabat. Hon grejade på magen med ultraljudet. Och säger -ser ni vad jag ser? Jag tänker "är det ingen bebis där i? Eftersom jag bara gjorde det där svaga gravtestet!" Men vi svarar -nej! Sen visade hon två runda saker. Jag frågar: är det två st? Hon skrattar till lite och svarar -här har vi huvud ett och här huvud två!
Chocken som kom då var att jag nästan började gråta och skratta. Så hon fick lämna oss i fred en stund så vi fick lugna oss lite. När hon kom tillbaka så gjorde vi klart allt och allt såg bra ut. De var ungefär lika stora, ena var lite lite mindre. Och hon tror att det är tvåäggstvillingar, men vi ska kolla mer på det nästa gång. :)

Det var lite och kanske mest ett rörigt inlägg :D haha


Måndag :)

Veckorna springer iväg. Vart ledig i helgen. Det har vart skönt och är ledig idag med.
Snart kommer Anna hit med sina två. Vi ska äta lunch ihop :)

Updt lite senare om hur min graviditet har vart tills nu.


Tänk i fredags innan kub-testet satt jag och Tommy och fikade på USÖ. Helt ovetande om att det skulle vara mer än en bebis. Tänk Tommys första bebis blir inte bara en utan två. Jag går från två barn till fyra barn. Allt känns så sjukt. Chocken är fortfarande stor. Känns så overkligt!! Att när vi åker hem från bb så har vi förhoppningsvis två bebisar!

Min blivande tvåbarnspappa :)


Söndag!

Kom hem från Anna och Simon för ett tag sen. Vi åkte dit igår eftermiddag och åt kräftor, broccolipaj, sallad och bröd. Så gott. Vi blev kvar där över natten. Jätte trevligt iaf!

Idag blir det att ta det lugnt. Mår fruktansvärt illa. Idag eller imorgon tänkte jag kanske skriva om hur min graviditet vart från start tills nu. Eftersom vi hållit det hemligt. Dem har i te vart en dans på rosor iaf :S


Dubbelt upp :)


Chock!

Chocken som blev när det blev plus på stickan var stor. När det lagt sig och vi vant oss att vi ska ha barn. Chocken som då blev när vi var på kub och fick veta att det är inte bara en utan två bebisar..

Glädjen är stor men som sagt chocken har inte lagt sig än :)


Sova vad är det?

Ligger i sängen och börjar bli stressad. Ska upp tidigt imorgon och till USÖ. Klockan ringer 6.30 :/ sen blir det jobba imorgon kväll..
Blir så stressad när jag inte kan somna!

Ikväll var det sista avsnittet med sommar med Ernst, så tråkigt. Hoppas han gör nå julprogram :) men det brukar han väl? Det vart lite godis till :D


Biff med bambuskott och champinjoner

 
Marinad till köttet
- 500 g lövbiff eller färdig strimlat kött
- 1 cm ingerfära
- 3-4 msk soja
- 2-3 msk mjöl
- 4 msk vatten

Strimla biffen så tunnt som du vill ha den och lägg den i en skål. Strö över mjölet och riv ner ingerfärän. Häll på vattnet och rör om. Låt marinera ett tag. Helst en timme.
 
- 2 vitlöksklyftor till stekning
- olja
- 1 purjolök eller 1 stor gul lök
- 1 köttbuljong
- 1 msk soja
- 3 msk ostronsås
- 1 burk champinjoner
- 1-2 burkar strimlad bambuskott
- 4 dl vatten
 
Strimla löken och lägg åt sidan. Häll olja i en stekpanna och riv ner vitlöken där. Stek köttet i oljan och vitlöken. Tillsätt sedan löken, vattnet, sojan, köttbuljongen och ostronsåsen. Låt koka upp och puttra tills såsen blir lite tjockare. Rör i champinjonerna och bambuskotten. Låt allting koka ihop någon minut.
Jätte enkelt!
 
Servera med jasminris och sambal olek.
 
 
Är så dålig på att skriva recept, men hoppas ni fattar nå =)

Onsdagsmys!

Nu ska jag ta tåget in till Örebro och möta Älsklingen efter jobbet. Vi ska äta nå gott och sen gå på bio. =) Vi ska se Elysium. Den verkar jätte bra...

Ha en bra onsdag alla <3

Tisdag :)

Godmorgon!

Ligger i sängen och ska snart gå upp och äta frukost.
Jobbar så mkt så jag hinner inte med att blogga, eller jag orkar inte heller.

Men tänkte bara slänga in ett snabbt och kort inlägg.
Idag jobbar jag kväll som igår. Börjar 13.40-21.10. Så hinner inte göra så mkt innan jag ska iväg.
Barnen är hos Jonas denna vecka. Men ska ha dem extra nu tors-lörd.. Saknar dem så mkt :/ jätte jobbigt nu.


Jobb jobb jobb

Mera jobb!

Godmorgon, sitter hemma i soffan och ska snart cykla till jobbet. Jobbar 8.00-17.30 idag :) ett långt pass..

Sen blir det hem till älsklingen och glo tv eller nå. Hinner inte göra så mkt innan man ska sova igen. Imorgon jobbar jag 6.45-16.00..
Ne nu måste jag dra!


Snart dra till jobbet

Har precis kommit ur duschen och ska snart göra mig iordning för jobb. Ikväll är det ju rockviken vid prästryggen och det kommer nog höras bra till jobbet.. Kända artister som kommer dit. Synd att H.e.a.t spelar sent imorgon kväll..

Aja, har ju vart katt och fiskvakt hos mamma sen i måndags tills igår och det har ju gått bra. Fick fina presenter som tack! Hade inte behövts. Men glad blev jag. Så fina!


Fredag och jobbhelg !

Godmorgon!

Idag ska jag jobba kväll. Imorgon hela dagen.

Tänkte har ju inte haft tid att blogga på nästan en vecka. Men har ju inte så mkt att skriva när jag inte har barnen. Ska lägga upp någon bild från i lördags då vi var i Stadsparken med pappa och Elisabeth :)
Det var jätte fint väder och varmt. Vi gick upp på stan till järntorget. Där de har en fontän som man kan gå i. Tilma halkade så klart och vart blöt. Vi gick vidare hem till pappa där vi blev bjudna på underbart god mat. Efter vi fikat gick vi till parken.. Där ungarna lekte och badade. Efter ett par timmar där så gick vi upp på stan och åt mjukglass innan bussen skulle gå hem :)