Exotisk fläskfilé
4 portioner/st.
150 gram | Bacon |
500 gram | Fläskfilé |
2 st | Bananer |
1 burk | Mandarinklyftor på burk |
3 dl | Matlagningsgrädde |
3 tsk | Curry |
3 msk | Mango chutney |
1 tsk | Pressad vitlöksklyfta |
3 nypor | Salt och svartpeppar |
Gör såhär:
2. Skär fläskfilén i ca 2 cm skivor. Hetta upp stekpannan med matfett och stek ett par minuter på varje sida så att köttet får lite färg. Salta och peppra.
3. Lägg över köttet i en ugnsform.
4. Skiva bananerna och låt mandarinklyftorna rinna av. Fördela dessa över köttet. Blanda grädde, curry, mango chutney och vitlök. Häll över köttet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
Servera med ris och en god sallad.
Kommentarer
Jenny säger:
Oj det där lät ju udda med mandariner i maten, men spännande! är det gott?
Trackback