Recept; Jordgubbspaj med vitchoklad

 
Smuldeg
3 dl vetemjöl
½ dl socker
150 g smör
 
Fyllning
1 l jordgubbar
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
 
100 g vitchoklad
 
1. Blanda mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck ut över hela botten. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lögg i jordgubbarna i pajformen. Hacka/riv vitchokladen och blanda den med resterande smuldegen.
4. Strö degen över bären och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback