Vit kladdkaka med citron



Kladdkaka med vit choklad och citron

1 kaka, en rund form med löstagbart botten, 24 cm i diameter

100g vit choklad i bitar
100g smör + lite till att smörja formen
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
en nypa salt
2 ägg
2-3 msk citronsaft, beroende på hur syrlig du vill ha kakan
1 tsk rivet citronskal
2½ dl vetemjöl + lite till att mjöla formen

Florsocker till dekorering

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Smörj och mjöla en rund kakform, ställ åt sidan. Riv citronskalet fint (bara det yttersta gula lagret, inte alls av det vita!), pressa saften. 
2. Bryt chokladen i mindre bitar och skär även smöret i mindre bitar. Lägg dem i en skål som tål värme och smält  i mikron, rör om var 20 sekund. Du kan även smälta smöret i en liten kastrull och sedan röra i hackad vit choklad. 
3. Blanda i socker, vaniljsocker och salt med en sked eller slickepott i smör-chokladblandningen. Tillsätt äggen ett i taget och rör om efter varje. Tillsätt även rivet citronskal och citron saft. Tillsätt mjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet. 
4. Häll smeten i den mjölade kakformen. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter, tills kanterna fått en aning färg och ytan stannat. Kakan får gärna vara kladdig i mitten ännu. Låt svalna en stund och sikta sedan florsocker på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback