Glukosbelastning!

Imorgon ska jag iväg och göra glukosbelastningen som skulle gjorts i fredags.. Men jag blev för hungrig på morgonen och kunde inte åka. Hoppas hoppas jag inte kommer svälta ihjäl imorgon :P
Jag ska vara på VC 8.00 och då ska jag vara fastande från 22.00 ikväll.
 
Såhär skriver 1177 hur en glukosbelastning går till:
"Man får komma till undersökningen på fastande mage. Först mäts plasmaglukosvärdet för att kontrollera att sockernivån i blodet inte ligger på en för hög nivå redan när man har fastat. Sedan får man dricka en sockerlösning som innehåller vatten och 75 gram glukos. Man får därefter vänta i två timmar medan man tar det lugnt och inte äter eller dricker något. Det kan hända att man mår illa efter att ha druckit sockerlösningen.

Efter två timmar mäts plasmaglukosvärdet en gång till. Om man är frisk ska värdet ligga under 10 mmol/liter. Är det 10 mmol/liter eller högre har man graviditetsdiabetes.

Om det visar sig att man har graviditetsdiabetes brukar man bli inskriven på en specialistmödravårdsmottagning, där personalen samarbetar med en diabetesläkare."


Känner mig inte taggad på att göra den, men måste man så måste man. Jag tror ju personligen inte att jag har grav.diabetes. Men får la se... Sist jag var hos bm så hade jag 9,3 mmol/liter och då var jag ej fastande. Hade druckit oboy till frukost =)

Nu ska jag fixa mig sen gå till affären. Har precis kommit ur duschen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback