Blåbärskaka
INGREDIENSER
4 portioner/st.
125 gram | smör eller margarin |
1,5 dl | socker |
2 st | ägg |
2,5 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | bakpulver |
2 msk | mjölk |
Garnering
Blåbär
Socker
Gör såhär:
Blåbär
Socker
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
2. Smält matfettet och låt det svalna. Rör matfettet pösigt med socker.
3. Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölken.
4. Häll smeten i formen. Häll över blåbären och sockret. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40 min.
Kommentarer
camilla säger:
Shit vad god blåbärskakan såg ut!:) förstår om den uppskattades av Evelyn:)
Trackback